Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Απόπειρα αυτοκτονίας στις φοιτητικές εστίες

Απόπειρα αυτοκτονίας στις φοιτητικές εστίες

0
foitikikes_esties_DUTH-empros

Αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι νεαρή φοιτήτρια. Ευτυχώς την πρόλαβαν

Νοσηλεύεται στον Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεν κινδυνεύει η ζωή της

Απόπειρα αυτοκτονίας από φοιτήτρια τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης έλαβε χώρα την προηγούμενη Τετάρτη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Ε». Η απόπειρα έγινε στο δωμάτιο όπου διέμενε η φοιτήτρια στις φοιτητικές εστίες όμως δεν ενημερώθηκε η αστυνομία, όπως μας πληροφορεί ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Γκοδοσίδης. Μετά από παρέμβαση των πανεπιστημιακών αρχών η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύεται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι καλά στην υγεία της και έχει συνεχή ψυχολογική στήριξη.  
Την βρήκαν μαχαιρωμένη…
Όπως μας λένε οι πληροφορίες μας τη ζωή της φοιτήτριας έσωσαν δύο συμφοιτήτριές της που διαμένουν σε πλαϊνά δωμάτια οι οποίες ανησύχησαν γιατί δεν την είδαν τις δύο τελευταίες μέρες να βγαίνει από το δωμάτιό της . Της χτύπησαν την πόρτα, της ξαναχτύπησαν όμως δεν έπαιρναν απάντηση. Η ανησυχία τους κορυφώθηκε από την διήμερη προσπάθειά τους και απευθύνθηκαν τον υπεύθυνο φύλακα της εστίας ν’ ανοίξει την πόρτα. Η πόρτα όμως δεν άνοιγε γιατί ήταν από πίσω το κλειδί. Έτσι φώναξαν κλειδαρά που την άνοιξε και αμέσως βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα φρικτό θέαμα. Η κοπέλα είχε ένα μαχαίρι καρφωμένο σε σημείο του σώματός της (δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς) και ήταν αιμόφυρτη. Είχε χάσει τις δυνάμεις αφού έχασε πολύ αίμα. Άμεσα με παρέμβαση του Κοσμήτορα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ευτυχώς σώθηκε η ζωή της.
Αν και δεν έγινε διερεύνηση της υπόθεσης αφού δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία και προφανώς με βάση αυτά που ομολόγησε η φοιτήτρια πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας. Η κοπέλα επέλεξε μ’ αυτόν τον τρόπο να θέσει τέρμα στη ζωή της για άγνωστους λόγους. Όμως το τραύμα που προξένησε στον εαυτό της ευτυχώς για την ίδια δεν ήταν σε καίριο όργανο και την πρόλαβαν…Σαν τρόπος αυτοκτονίας, ο αυτοτραυματισμός με μαχαίρι θεωρείται συνήθης, όπως μας επισημαίνει ο κ. Γκοδοσίδης.  
Γιατί θέλουν να το «κουκουλώσουν»;
Πολλά ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με την διαχείριση της υπόθεσης από τις αρμόδιες πανεπιστημιακές αρχές. Έτσι ενώ αρχικά επιβεβαιώθηκε στο «Ε» από τον Κοσμήτορα, ως γεγονός η απόπειρα αυτοκτονίας και μάλιστα με την φράση: «Όντως έγινε απόπειρα αυτοκτονίας, επιληφθήκαμε άμεσα και η φοιτήτρια είναι καλά», σε δεύτερο χρόνο σε νέα τηλεφωνική παρέμβαση ο Κοσμήτορας αναίρεσε την αρχική του επιβεβαίωση και όχι με τον πιο …κόσμιο τρόπο(ειδικά όταν πρόκειται για ύβρεις από ένα πανεπιστημιακό). Ερωτηματικά επίσης εγείρονται από το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση ώστε να την διερευνήσει και τίθεται θέμα αν αυτός ο τρόπος διαχείρισης είναι ο ενδεδειγμένος. Το ενδεχόμενο να επιδιώχθηκε το «κουκούλωμα» της υπόθεσης προκειμένου να διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα της φοιτήτριας και να μην υπάρχει κοινωνικός στιγματισμός είναι το επικρατέστερο που αιτιολογεί ως ένα βαθμό τα «ήξεις – αφίξεις» του κοσμήτορα. Όμως ένα κομβικό σημείο είναι και οι λόγοι που οδήγησαν την κοπέλα στην απόπειρα και αν υπάρχει εμπλοκή τρίτων ενδεχομένως ακόμη και ποινικό αδίκημα.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…