Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει το Σχολείο Αλληλεγγύης

Ανοίγει το Σχολείο Αλληλεγγύης

0
mathites-empros

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρες 14.30 έως 17.30

Μια εθελοντική και ανιδιοτελής πρωτοβουλία από καθηγητές που ξεκίνησε πέρσι και βοήθησε πολλά παιδιά να περάσουν στο πανεπιστήμιο

Ανοίγει και πάλι φέτος τις πύλες του το Σχολείο Αλληλεγγύης με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να έχουν υποστήριξη από ιδιωτικά φροντιστήρια.  
Πέρασαν πολλά παιδιά στο Πανεπιστήμιο
Το εγχείρημα ξεκίνησε πέρσι μετά από μια εθελοντική πρωτοβουλία μιας ομάδας καθηγητών να προσφέρουν στους μαθητές τους ενισχυτική διδασκαλία και να τους προετοιμάσουν καλύτερα για τις Πανελλήνιες. Όπως μας πληροφορεί η επικεφαλής της πρωτοβουλίας καθηγήτρια κα Βάσω Αγοραστού πολλά παιδιά απ’ αυτά που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα του Σχολείου Αλληλεγγύης πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του εγχειρήματος.
Να σημειώσουμε ότι αυτό το εγχείρημα έτυχε μεγάλης αποδοχής και ικανοποίησης από τους γονείς και τους μαθητές και ανέδειξε μέσα από την εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών να διαθέσουν τις ελεύθερες ώρες τους στελεχώνοντας τα 3 τμήματα που λειτούργησαν και την ανιδιοτελή διάθεση και ευθύνη που συνάδει και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού.  
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου
Όπως μας πληροφόρησε η κα Αγοραστού φέτος το Σχολείο θα ξεκινήσει με 3 τμήματα για κάθε κατεύθυνση και θα διδάσκονται και τα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Ήδη είναι στελεχωμένα με 20 καθηγητές ενώ μεγάλος αριθμός καθηγητών και μαθητών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρες 14.30 έως 17.30. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή (10-12μαθητές), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα συνεκτιμάται η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του μαθητή. Μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 14.30 έως τις 18.00 μμ στο χώρο του Εσπερινού Λυκείου Ξάνθης απέναντι από το ΚΤΕΛ στην οδό Δημοκρίτου.  
Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα μαθήματα
Το Σχολείο Αλληλεγγύης απευθύνεται στους μαθητές όλων των κατευθύνσεων που φοιτούν στην Γ’ τάξη του Λυκείου το τρέχον σχολικό έτος 2012 – 2013,καθώς και σε απόφοιτους προηγούμενων ετών. Γίνονται δωρεάν μαθήματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε όλα τα μαθήματα που οι μαθητές εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο. (Μαθήματα και των τριών κατευθύνσεων καθώς και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα γενικής παιδείας). Οι μαθητές που ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα μαθήματα. Ανάλογα με την συμμετοχή των μαθητών θα δημιουργηθούν και τα αντίστοιχα τμήματα.  
Θα λειτουργήσει στο Εσπερινό Λύκειο Ξάνθης
Οι καθηγητές που διδάσκουν είναι όλοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της αντίστοιχης ειδικότητας και προσφέρουν οικειοθελώς μέρος του ελεύθερου χρόνου τους χωρίς να αμείβονται οικονομικά από πουθενά. Η πρόθεση όλων είναι να βοηθήσουν τους μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οικονομικές δυσκολίες .Οι συντελεστές του Σχολείου Αλληλεγγύης ευχαριστούν το Διευθυντή του Εσπερινού Λυκείου Ξάνθης που παραχώρησε τον χώρο καθώς και την Ε.Λ.Μ.Ε Ξάνθης για την συνδρομή της.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης και από το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης

Ζητούν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα κατά της ακρίβειας   Στην πανεργατική απεργί…