Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανακρίνονται για απιστία παρά την υπηρεσία

Ανακρίνονται για απιστία παρά την υπηρεσία

0
dikasthria_2-empros

Σε απολογία όλο το Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ της περιόδου Παπά για την υπόθεση των προαγωγών του 2009

5.000 εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον τότε αντιπρόεδρο Γιάννη Ράπτη. Εκκρεμεί η διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς για τη ΣΕΒΑΘ

Στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση των προαγωγών 50 υπαλλήλων της ΣΕΚΑΠ που πραγματοποιήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου του 2009 , επί διοίκησης του κ. Νίκου Παπά. Όπως είναι γνωστό την δημόσια καταγγελία έκανε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας και άμεσα επιλήφθηκε η εισαγγελική αρχή. Έτσι διώκονται «για απιστία παρά την υπηρεσία» όλα τα μέλη του Δ.Σ. της περιόδου εκείνης, ήτοι οι κύριοι: Παπάς, Ράπτης, Γουσγουριώτης, Κίτσος, Δραμπίδης, Μάτας, Ιορδανίδης, Ισαηλίδης, Μαμουζέλος.

Διώκονται για απιστία παρά την υπηρεσία
Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία για απιστία τέθηκε υπό έρευνα – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – επειδή η κύρια μέτοχος της ΣΕΚΑΠ ήταν η ΑΤΕ που ήταν κρατική και κατά συνέπεια εθεωρείτο εταιρεία δημοσίου συμφέροντος. Άλλωστε  – σύμφωνα με πληροφορίες μας – υπήρχε και σχετική απόφαση της ΑΤΕ που απαγόρευε τις προαγωγές υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο. Οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου που σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Τσαρτσάρας όταν κλήθηκε στην προανακριτική διαδικασία δεν υπήρχε. Το θέμα όμως ερευνάται ακόμα. Να σημειώσουμε ότι συνήγοροι των κατηγορουμένων, είναι οι δικηγόροι  Στέργιος Γιαλάογλου και Γιώργος Παυλίδης που εκπροσωπούν τους περισσότερους, ενώ την επόμενη εβδομάδα απολογείται ο τότε πρόεδρος της εταιρείας κ. Νίκος Παπάς. Σ’ ότι αφορά τη διαδικασία μετά την ολοκλήρωση της ανακριτική διαδικασίας θα οριστεί τακτική δικάσιμος

5.000 εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον Γιάννη Ράπτη
Ενώ συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων έγινε γνωστό από σχετικό δημοσίευμα του «xathipress.gr» ότι έχει επιβληθεί στον Γιάννη Ράπτη που ήταν αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κατά την περίοδο αυτή καθώς και στον Γιάννη Γουσγουριώτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ επιπλέον στον Γιάννη Ράπτη έχει επιβληθεί και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Ο ίδιος κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει την απόφαση του εισαγγελέα απάντησε κατηγορηματικό ότι «Δεν έχω να δηλώσω τίποτα», βάλλοντας μάλιστα κατά των Μέσων με την φράση: «Αρκετό κακό μου έχετε κάνει μέχρι σήμερα με τις αναφορές σας και στην ΣΕΒΑΘ»!

Θέμα χρόνου και η έρευνα για τα 35 εκ. ευρώ της ΣΕΒΑΘ
Σ’ ότι αφορά το θέμα της ΣΕΒΑΘ ουδεμία εξέλιξη υπάρχει από την εισαγγελία. Όπως είναι γνωστό ο κ. Τσαρτσάρας έκανε δημόσια καταγγελία για την ΣΕΒΑΘ κάνοντας λόγο για αρχεία που καταστράφηκαν και ζητώντας απαντήσεις για το «που πήγαν τα 35 εκ. ευρώ» που δόθηκαν από την ΑΤΕ. Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά έχει καταθέσει ο Σωκράτης Ξυνίδης και κατά συνέπεια είναι θέμα χρόνου το πότε το θέμα αυτό που απασχολεί την τοπική κοινωνία, θ’ απασχολήσει και την εισαγγελική αρχή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …