Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αγρόν …έκαψε και παρ’ ολίγο όλο τον…κάμπο

Αγρόν …έκαψε και παρ’ ολίγο όλο τον…κάμπο

0
pyrkagia_1-empros

Μεγάλη έκτασης πυρκαγιά στο Εράσμιο προς τα Μάγγανα.

Κινδύνεψε επιχείρηση σπαραγγιών. Έκκληση της Πυροσβεστική στους αγρότες να μην βάζουν φωτιά στα χωράφια τους

Παρά τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής προς τους αγρότες να μη βάζουν φωτιά στις σιτοκαλαμιές γιατί είναι επικίνδυνο, παρά τις επισημάνσεις και τις παραινέσεις του «Ε»ως προς την ίδια κατεύθυνση, κάποιοι…αγρόν έκαψαν, την Τετάρτη το απόγευμα και λίγο έλειψε να κάψουν…όλο τον κάμπο αλλά και την επιχείρηση σπαραγγιών ΕΡΑΣΜΙΟ ΕΠΕ του κ. Κετύπη!
Μεγάλη φωτιά στο Εράσμιο
Η φωτιά που ξεκίνησε από αγρότη που έβαλε φωτιά στο χωράφι του – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Ξάνθης – καθώς την Κυριακή αναμένονται βροχές και προφανώς θα ξεκινήσει η σπορά. Προφανως του ξέφυγε και επεκτάθηκε γρήγορα καταλαμβάνοντας μεγάλο μέτωπο και περίμετρο και κατακαίοντας ξερά χόρτα και βούρλα. Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ Δημήτρης Γενιτζές που έσπευσε στο σημείο με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άνδρες, η κατάσβεση ήταν δύσκολη καθώς η πυρκαγιά είχε μεγάλη έκταση και ο αέρας την ευνοούσε. Το ευτύχημα βέβαια ήταν ότι στην περιοχή αυτή – Ερασμίου προς Μάγγανα – υπάρχουν πολλά κανάλια και σταματούσε εκεί. Παρόλα αυτά ζητήθηκε και η συνδρομή του δήμου που παραχώρησε ένα εκσκαπτικό μηχάνημα καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στους βάλτους. Ο κ. Γενιτζές σημειώνει ότι η φωτιά έφτασε ως την αυλή του διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου σπαραγγιών ενώ κινδύνεψαν και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις. Να σημειώσουμε ότι δεν κινδύνευσε το δάσος του Κοτζά Ορμάν αλλά ανησύχησαν πολύ τα …τσακάλια που όλη την νύχτα ούρλιαζαν!  
Ψάχνουν να βρουν τον δράστη
Η Πυροσβεστική Ξάνθης διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό αυτού ή αυτών που έβαλαν την φωτιά παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνο και ότι υπάρχουν κυρώσεις από το νόμο. Ο κ. Γενιτζές για μια ακόμη φορά απευθύνει έκκληση να σταματήσουν οι αγρότες να καίνε τις σιτοκαλαμιές γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι τέτοιες πυρκαγιές μπορούν να αποβούν πολύ επικίνδυνες και ν κινδυνεύουν περιουσίες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…