Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 31-10-2012

Εργασιακό 31-10-2012

0

Θέμα 1ο


2 διοικητικές θέσεις στην ΔΕΗ Ξάνθης
9 θέσεις στην περιφέρεια ΑΜΘ

Την πλήρωση 9 θέσεων διάφορων ειδικοτήτων ανακοίνωσε η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες μονάδων και υπηρεσιών στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  
Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
• 2 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Ξάνθη
• 1 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Καβάλα
• 3 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Κομοτηνή
• 3 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Αλεξανδρούπολη
Όλες οι σχετικές προκηρύξεις δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dei.gr  

Θέμα 2ο


3 θέσεις ΔΕΠ στο ΔΠΘ

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Γ’ αρ. 1061/2 Οκτωβρίου 2012
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Φυτοπροστασία και Ρύπανση Αγροοικοσυστημάτων».

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αιματολογία».  
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Νευρολογία».

Δ.Π.Θ.
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
* Διδάσκοντες:
– Παιδαγωγικά
– Εισαγωγή στο Αερόμπικ
– Μεθοδολογία Ασκήσεων Ρυθμικής Γυμναστικής
– Σχεδιασμός Ατομικών Προγραμμάτων (Ρυθμικής)
– Χορογραφική Προετοιμασία στα Αθλήματα Γυμναστικής
– Σπορ στα Ξενοδοχεία (036)
– Τουρισμός και Αθλητική Αναψυχή
– Γυμναστική
Αιτήσεις μέχρι 2.11.2012.

Θέμα 3ο


5 θέσεις στον Πολιτισμό στην περιφέρεια ΑΜ – Θ
Οι πρώτες προκηρύξεις για 1.650 θέσεις

Έτοιμες είναι οι πρώτες προκηρύξει κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες θα απορροφήσουν 1.650 άνεργους φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε εφορείες αρχαιοτήτων όλης της χώρας.
Ήδη οι δικαιούχοι (Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσει) έχουν καταρτίσει τις προκηρύξεις ανά περιφέρεια και πρόκειται να τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσει η έκδοσή τους στις αρχές Νοεμβρίου. Επισημαίνεται πως οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, του Βορείου Αιγαίου και της Πελοποννήσου.
Οι συμπράττοντες φορείς προέρχονται από τις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου). Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανθρώπινου Δυναμικού, λόγω της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ στις περιφέρειες αυτές, ανακλήθηκε οποιαδήποτε διοικητική Πράξη επιβαρύνει χρηματοδοτικά. Για το λόγο αυτό η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού δεν είχε τη δυνατότητα να συμπεριλάβει της ανωτέρω Περιφέρει στο σχετικό πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού, λόγω έλλειψη πιστώσεων του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, που χρηματοδοτεί τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.  
Οι ειδικότητες
Το νέο πρόγραμμα αφορά 68 εφορείες αρχαιοτήτων σε 10 περιφέρειες. Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα θα προέρχονται από τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΔΕ Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Καθαριστών και ΥΕ Εργατών- Εργατοτεχνιτών. Η επιλογή των ειδικοτήτων έχει συνάρτηση με τις δράσεις που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση, δηλαδή υπηρεσίες φύλαξης αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εργασίες διευκόλυνση της προσβασιμότητας σε επισκέψιμους κυρίως αρχαιολογικούς χώρους.  
Η ΕΠΙΛΟΓΗ των ανέργων θα γίνεται από τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης, υπό την επίβλεψη και έγκριση του ΑΣΕΠ, με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης βάσει τυπικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Όπως ισχύει στην πλειονότητα των προγραμμάτων, προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργου που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία, προκειμένου να επικεντρωθεί η δράση στο στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.  
Η διαδικασία: Επιλογή των ανέργων υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ
Οι άνεργοι θα απασχολούνται για επτά μήνες (στη διάρκεια ενός έτους), θα λαμβάνουν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης το ποσό των 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 62 5 ευρώ μηνιαίως. Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι νέοι άνεργοι έως 35 ετών, οι οποίοι θα καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της EE ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των υποψηφίων εξαρτάται από τα ακόλουθα κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται συνδυαστικό:
■          Κατάσταση ανέργου
■          Οικογενειακή κατάσταση
■          Οικογενειακό εισόδημα
■          Κατάσταση υγείας
■          Εντοπιότητα
   
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΕΙΣ
Πελοποννήσου 10
Βορείου Αιγαίου 5
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 5
Θεσσαλίας 6
Ηπείρου 3
Ιονίων Νήσων 7
Δυτικής Ελλάδος 5
Αττικής 15
Κεντρικής Μακεδονίας 12

Ζητούνται οδηγοί φορτηγών


Μεγάλη Ελληνική Μεταφορική Εταιρεία, με έδρα τη Γερμανία (Κολωνία) ζητά Έλληνες οδηγούς φορτηγών (7,49 τόνων και 12 τόνων) για μόνιμη εργασία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορικέ στα τηλέφωνα: 00492233209813, 004915123454071.    

       
Θέμα 4ο


Ευκαιρία για 556 ανέργους στην ΑΜ – Θ
Επανακατάρτιση 5.880 ανέργων από την ΕΕΔΕ
Παρέχει σε ανέργους επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση 280 ωρών με αμοιβή
 
Μία δεύτερη ευκαιρία σε 5.880 απολυμένους-ανέργους να βελτιώσουν τα προσόντα τους και να αυξήσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους επιχειρεί να δώσει η Ελληνική Εταιρεία Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με την υλοποίηση του προγράμματος συμβουλευτική και επανακατάρτισης, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «2η Ευκαιρία».
Από το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί σε έντεκα περιφέρειες της επικράτειας (Αν. Μακεδονία-Θράκη, Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτ. Ελλάδα, Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησος), θα επωφεληθούν 5.880 άνεργοι του ΟΑΕΔ στους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Eμπορίας – διακίνησης και συντήρησης και αυτοκινήτων και κατασκευών δομικών υλικών.  
Δυο οι Δράσεις του προγράμματος
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο Δράσεις: α) Συμβουλευτική – Επαγγελματικός Προσανατολισμός και β) Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Η δεύτερη Δράση θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πρώτη, μετά τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών ελλείψεων κάθε απολυμένου-ανέργου, ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προ-
Στην πρώτη Δράση θα γίνεται εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση δια- δικτυακών εργαλείων. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα.
Η δεύτερη Δράσης θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πρώτη μετά τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών ελλείψεων κάθε απολυμένου – ανέργου, ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα καταρτίσω η και επανακατάρτισης, με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και τεχνικών για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η ευελιξία-κινητικότητά τους, καθώς και η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα κατάρτισης θα έχουν διάρκεια 280 ωρών και θα διαφέρουν για κάθε υποψήφιο, αφού θα σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε ένα ξεχωριστά.  
Ποιους αφορά
Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επανακατάρτισης Ανέργων «2η Ευκαιρία» απευθύνεται σε 5.880 απολυμένους- ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους: .-Λιανικού Εμπορίου -Εμπορίας, Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων
– δομικά υλικά
-Κατασκευών – Δομικών Υλικών. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επιδοτούνται με 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης (280 ώρες Χ 5€ = 1.400 € μεικτά).
Απαραίτητα Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα
1. Αίτηση, που μπορείτε να κατεβάσετε κι απ’ το διαδίκτυο
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
4. Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους
5. Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
6. Πρόσφατη φωτογραφία    

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα

Περιφέρειες Θέσεις
Αν. Μακεδονία- Θράκη 556
Αττική 792
Βόρειο Αιγαίο 390
Δυτική Ελλάδα 630
Δυτική Μακεδονία 246
Ήπειρος 478
Θεσσαλία 626
Ιόνια Νησιά 440
Κεντρική Μακεδονία 478
Κρήτη 638
Πελοπόννησος 600

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…