Σχόλια 30/10/2012

0

Με τη σύλληψη Βαξεβάνη την Κυριακή η Ελλάδα δεν γύρισε μία ώρα αλλά 40 χρόνια πίσω    

Όχι στις εκλογές  


Όποιος πολιτικός ή κόμμα πει ότι θέλει τις βουλευτικές εκλογές, λέει ψέματα! Κανείς απολύτως δεν τις θέλει. Και γιατί άλλωστε; Για ν’ αναλάβει να κάνει τι; Να παίρνει δύσκολα και αντιλαϊκά μέτρα; Όχι!
Γι’ αυτό βολεύονται με την τρικομματική, πετάνε καμία κορώνα από τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι όλο. Από την άλλη, όλοι αναγνωρίζουν πως εάν «πέσει» η σημερινή κυβέρνηση θα υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα κι αυτό θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Θα είναι η ταφόπλακά της.
Γι’ αυτό κανείς δεν μιλάει για εκλογές, γι’ αυτό και δεν πρέπει κανείς να το σκέφτεται καν.
Την περίοδο αυτή χρειαζόμαστε ηρεμία, εργασιακή ειρήνη, πολλή δουλειά και σύμπνοια μεταξύ μας.
«Ε»    

Άνω – κάτω λόγω βροχής  


Η βροχή της Κυριακής έκανε άνω-κάτω τις εκδηλώσεις πριν την παρέλαση αλλά και την ίδια την παρέλαση.
Έτσι, παρήλασαν μόνον στρατιωτικά αγήματα κι όχι σχολεία και λοιποί, διότι η βροχή δεν το επέτρεπε. Μάλιστα κι αυτή η παρουσία των επισήμων ήταν υπό προστασία ομπρελών όπως με ομπρέλες ήταν και οι ελάχιστοι ηρωικοί δημότες που πήγαν στην παρέλαση.
Όπως και να’ χει, με βροχή ή όχι, η 28η του 1940 γιορτάστηκε και τιμήθηκε, παρά τη βροχή που ήταν αναμενόμενη τόσο για την Κυριακή όσο και την Δευτέρα.
Πρωτοβρόχια που τα ζητούσαν πως και πως οι αγρότες μας.
«Ε»      

Επαναλειτουργεί  


Επαναλειτουργεί μετά από μια μικρή διακοπή το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σέλινο του Δήμου Αβδήρων.
Υπεύθυνος Συντονιστής του ΚΠΕ είναι ο Εκπαιδευτικός Νίκος Γερμαντσίδης, με πολύχρονη πείρα και γνώσεις στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Στο ΚΠΕ Σελίνου κάθε χρόνο υλοποιούνται προγράμματα που σκοπό έχουν να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν κυρίως τα νέα παιδιά ως προς τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, καθώς και άλλες δράσεις πάντα στα πλαίσια αυτά.
«Ε»    

Με τις πρώτες σταγόνες  


Τώρα ναι, μπορούμε να πούμε ότι το Καλοκαίρι τελείωσε, ότι το Φθινόπωρο είναι εδώ και σύντομα θα υποδεχτούμε τον Χειμώνα.
Και είναι απόλυτα επίκαιρος ο στίχος του ποιητή: «Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι» (Από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι).
-Καλό Φθινόπωρο αγαπητοί συμπολίτες!
«Ε»    

Στη Φύση!  


Τούτη η εποχή, το Φθινόπωρο, είναι η καλύτερη για τους ανθρώπους με ευαισθησίες και ρομαντισμό. Το ομιχλώδες, η βροχή, τα φύλλα που αρχίζουν να κιτρινίζουν, όλα αυτά λειτουργούν στον ψυχισμό αυτών των ανθρώπων και τους επηρεάζουν συναισθηματικά.
Βέβαια, επειδή έχουμε το προνόμιο να ζούμε κοντά, σχεδόν δίπλα στη φύση οι ξανθιώτες, την εποχή αυτή ενδείκνυνται εκδρομές και εξορμήσεις κυρίως προς την ορεινή μας περιοχή και κυριότερα προς τον Λειβαδίτη και τις γύρω διαδρομές και ομορφιές, όπως Παρθένο Δάσος, Καταρράκτη, Γέφυρα Λεωνίδα, Αρκουδόρεμα και βέβαια Γυφτόκαστρο.
Στη φύση λοιπόν!!
«Ε»    

Κινδυνεύουν 20.000 τραπεζοϋπάλληλοι  


Σε κίνδυνο βρίσκονται περίπου 20.000 τραπεζοϋπάλληλοι από τους 56.000 του συνόλου της χώρας μετά τις πρόσφατες συγχωνεύσεις τραπεζών.
Υπάρχουν έγκυρες εκτιμήσεις ότι με την ολοκλήρωση των νομικών συγχωνεύσεων οι διοικήσεις των τραπεζών θα επιχειρήσουν να συρρικνώσουν το νέο δίκτυο που θα προκύψει από τη συνένωση των τραπεζών, ενώ σταδιακά -και σε βάθος διετίας- θα απομακρύνουν και το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό.
Στόχος των νέων σχημάτων είναι να συμπιέσουν το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο δυνατό. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2015 θα έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες 20.000 άτομα, είτε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή συνταξιοδότησης είτε λόγω απόλυσης.
Ήδη μετά τις πρώτες κινήσεις των τραπεζών έχουν κλείσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες περίπου 190 υποκαταστήματα και αναμένεται να κλείσουν, βάσει των σχεδίων που υπάρχουν, άλλα 450 μέσα στον επόμενο χρόνο.
Μήπως γι’ αυτό και η αμετακίνητη θέση της τρόικας για τις αλλαγές στα εργασιακά; Οι τραπεζίτες πιέζουν την τρόικα με μοχλό πίεσης την καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δις να εκβιαστεί η ελληνική κυβέρνηση και να «διευκολυνθούν» οι απολύσεις των πλεοναζόντων τραπεζοϋπαλλήλων…          

Καταργείται επί της ουσίας ο νόμος Κατσέλη  


Δικαίωμα στην πλήρη άρση του φορολογικού απορρήτου των οφειλετών που ζητούν ρύθμιση των δανείων τους μέσω υπαγωγής στο «νόμο Κατσέλη», αποκτούν οι πιστώτριες τράπεζες και οι πιστωτές.
Δόθηκε το «πράσινο φως» με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ερμηνεύοντας τη σχετική διάταξη του νόμου (άρθρο 10 παρ.3 του ν.3869/2010) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αποφαίνεται ότι οι δανειστές μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν από τις φορολογικές αρχές κάθε χρήσιμη πληροφορία για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα των οφειλετών, ανεξάρτητα από τη συναίνεσή τους ή μη.
Τα παραπάνω γνωστοποιεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών, βάσει της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου την οποία έχει κάνει δεκτή ο υφυπουργός Οικονομικών.
Οι δανειολήπτες μπορούν να προστατεύσουν τα φορολογικό τους στοιχεία μόνο αποσύροντας την αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους μέσω του «νόμου Κατσέλη».      

Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου είναι Έλληνας  


Ο Ευάγγελος Κατσιούλης, είναι ένας 28χρονος Έλληνας γιατρός από την Θεσσαλονίκη, με πτυχίο επίσης φιλοσοφικής, ο οποίος πριν λίγες μέρες κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 16 πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο.
Ο Δρ. Ευάγγελος Κατσιούλης άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 σε πρόσφατη μέτρηση IQ όπου συμμετείχαν υποψήφιοι από πολλές χώρες του κόσμου. Το μέσο σκορ στις σχετικές μετρήσεις είναι το 100, ενώ το 140 να θεωρείται υψηλό νούμερο. Όσοι δε σημειώνουν σκορ πάνω από 160, θεωρούνται ιδιοφυΐες.
Αυτό συμβαίνει φυσικά και με τον συμπατριώτη μας, ο οποίος άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο 198 (σύμφωνα με τους επιστήμονες τέτοια νούμερα θεωρητικά μπορεί να πετύχει ένας στο δισεκατομμύριο), αφήνοντας αρκετά πίσω του τον Αμερικανό Rick Rosner με 192.      

 
Μπέρδεμα έγινε με τα δημοτικά τέλη των δήμων…


Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ μας με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Αβδήρων αναφέραμε και τα δημοτικά τέλη των άλλων δήμων του νομού και συγκεκριμένα για το δήμο Ξάνθης. ότι χρεώνει στους δημότες 1,42 για τις οικίες και 3,82 γα τα καταστήματα. Τα στοιχεία αυτά μας τα έδωσε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ρωτήσουμε την Οικονομική υπηρεσία ή τον δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος – ειρήσθω εν παρόδω – ήταν στην Αίγυπτο. Παρότι έλειπε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης ήταν ενημερωμένος για το ρεπορτάζ – γεγονός που αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος ακόμη κι όταν λείπει γνωρίζει τα πάντα για το δήμο ακόμη και τι γράφεται γι αυτόν (για να σκάσουν οι κακές γλώσσες) και μας πληροφόρησε ότι τα δημοτικά τέλη στο δήμο Ξάνθης είναι 1,12 και όχι 1,42. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Μπένης. Τι γίνεται λοιπόν; Είχε λάθος στοιχεία ο κ. Τσολακίδης και ήθελε να βγάλει …ακριβό τον δήμο Ξάνθης για να δικαιολογήσει την αύξηση τελών που αποφάσισε στο δικό του δήμο; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η λύση του …μυστηρίου βρίσκεται στο γεγονός ότι ο δήμος Ξάνθης έχει ξεχωριστά τα δημοτικά τέλη που είναι όντως 1,12 αλλά χρεώνει τους δημότες με επιπλέον 0,30 δημοτικό φόρο, ενώ στους περιφερειακούς δήμους δεν έχουν αυτόν τον δημοτικό φόρο. Έτσι τα μεν δημοτικά τέλη είναι 1,12 αλλά με τον δημοτικό φόρο μαζί γίνονται 1,42. Κατά συνέπεια έχουν δίκιο και οι δύο ο δήμαρχοι…
Μ.Ξ.

Μπέρδεμα όμως έγινε και με τους ιδιότητες της «ΕΡΑΣΜΙΟ ΕΠΕ»


Κρίνουμε σκόπιμο να…ξεμπερδέψουμε τα πράγματα και σχετικά με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας «ΕΡΑΣΜΙΟ ΕΠΕ» που όπως αναφέραμε σε σχετικό μας ρεπορτάζ κινδύνεψε από πυρκαγιά στην περιοχή Ερασμίου – Μαγγάνων. Επισημάνθηκε ότι η πυρκαγιά έφτασε στην αυλή της επιχείρησης σπαραγγιών και ως ιδιοκτήτης αναφέρθηκε ο κ. Κετύπης. Αυτό είναι λάθος. Ιδιοκτήτες της «ΕΡΑΣΜΙΟ ΕΠΕ» είναι η κα Δημητριάδου Ξανθίππη και ο κ. Ισμαήλ Ογλού Μεράλ. Έτσι για να είμαστε σωστοί και ακριβείς και να μην έχουν προβλήματα οι ιδιοκτήτες δηλαδή με τους πελάτες τους που ίσως τους ρωτάνε αν άλλαξε ιδιοκτήτη η επιχείρηση. Ελπίζουμε αυτό το λάθος που οφείλεται σε λάθος πληροφόρηση να μην τους έκανε ζημιά…
Μ.Ξ.

Δεν καταθέτουν στεφάνι οι βουλευτές


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι βουλευτές του νομού δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι στην πλατεία Ελευθερίας κατά την επιμνημόσυνο δέηση. Ακούστηκε μόνο από τον τελετάρχη η επίκληση προς τους Ανεξαρτήτους Έλληνες που τελικά δεν προσήλθε κανείς να καταθέσει στεφάνι και τίποτε άλλο. Κι ας ήταν παρόντες και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Σαλτούρος. Δηλαδή οι βουλευτές του τόπου δεν είναι θεσμικοί παράγοντες ώστε να μπορούν να καταθέσουν στεφάνι και να τιμήσουν μ’ αυτό τον τρόπο τους ήρωες του ’40; Παλιά θυμάμαι δεν συνέβαινε αυτό. Τι άλλαξε; Πάντως όπως άκουσα αυτό δεν άρεσε διόλου στον κ. Κοντό, ο οποίος και το σχολίασε αρνητικά στο διπλανό του, Στέλιο Μωραΐτη.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…