Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Συνέλαβαν 30 παρανόμους μετανάστες και τον διακινητή τους στην Εγνατία

Συνέλαβαν 30 παρανόμους μετανάστες και τον διακινητή τους στην Εγνατία

0
metanastes_10_2012-empros

Πέρασαν με τα πόδια από τον Έβρο. Τους τσάκωσαν οι συνοριοφύλακες της Κοτύλης κοντά στον Παράδεισο

Κομοτηναίος ο διακινητής και τους μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο. Μειωμένη η εισροή μεταναστών από τον Έβρο, λόγω του φράχτη    

Τριάντα παράνομους μετανάστες και τον διακινητή τους έκαναν «τσακωτούς» οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου πάνω στην Εγνατία στο ύψος του Παραδείσου Καβάλας.
Πέρασαν τον Έβρο με τα πόδια με την βοήθεια ενός Τούρκου
Όπως μας πληροφορεί ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Γκοδοσίδης οι μετανάστες μπήκαν στη χώρα μας από ρηχό πέρασμα του ποταμού με τη βοήθεια ενός Τούρκου και εκεί τους περίμενε ο 22χρονος διακινητής που είναι ελληνοπόντιος κάτοικος Κομοτηνής. Επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (κλούβα) , με Ολλανδικές πινακίδες το οποίο ήταν κλεμμένο αφού προηγουμένως πλήρωσαν το αντίτιμο των 1.000 ευρώ έκαστος στον διακινητή. Οι 19 απ’ τους παράνομους μετανάστες ήταν από την Συρία και οι 11 από το Αφγανιστάν.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο. Πίσω στην κλούβα βρήκαν του μετανάστες τους οποίους και συνέλαβαν όπως και τον διακινητή. Οι μεν μετανάστες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου θα κρατηθούν έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασης που όπως σημειώνει ο κ. Γκοδοσίδης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και το βέβαιο είναι ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον 3 μήνες.  
Τους μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο
Σ’ ότι αφορά τον διακινητή ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος – σύμφωνα με τον κ. Γκοδοσίδη θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.
Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ένα (1) ζεύγος πινακίδες  
Μειωμένη η εισροή μεταναστών από τον Έβρο
Όπως ανέφερε ο κ. Γκοδοσίδης υπάρχει μεγάλη μείωση στην εισροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο λόγω του φράχτη παρόλα αυτά το κύμα μετανάστευσης από την Συρία ειδικά είναι τόσο μεγάλο που κάποιοι το επιχειρούν. Το γεγονός ότι συνελήφθησαν πριν προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…