Σχόλια 26/10/2012

0

Τσίνησε ο Φώτης, χάλασε ο γάμος  

     
Υπέρ τρίτων φόροι  


Γιατί, ρωτάμε αφελώς, θα έπρεπε να μας το ζητήσει η τρόικα για να σταματήσουν οι φόροι υπέρ τρίτων που δυναστεύουν την οικονομία και τους Έλληνες γενικά;
Διότι εκτός των άλλων, με την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων (τρίτος δε είναι δεκάδες πονηροί και ισχυροί που βρήκαν το κόλπο να εισπράττουν για να ενισχύουν το ταμείο τους!) θα μειωθούν οι τελικές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.
Μάλιστα το πλέον απίθανο; Οι φόροι, τα τέλη και οι εισφορές υπέρ τρίτων, λέει το υπουργείο Οικονομικών είναι πάνω από 500!!
Το έργο της κατάργησης στους φόρους υπέρ τρίτων λέγεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2013.
Όμως, ρωτάμε και πάλι, γιατί περιμέναμε ως κράτος να μας το επιβάλει η τρόικα;
Απάντηση; Διότι η ιστορία αυτή βόλευε πάρα πολλούς. Δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, δημοσιογράφους, ναυτεργάτες, φαρμακοποιούς και άλλους πολλούς ων ουκ έστιν αριθμός δυστυχώς.
Συμπέρασμα; Οικοδομήσαμε ένα κράτος παράσιτο, βδέλλα και ατομικών συμφερόντων ομάδων και τάξεων.
«Ε»    

Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη σημαία του κόσμου  


Έχει επιφάνεια 480 τετραγωνικά μέτρα και θα κυματίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.
Η γαλανόλευκη, που παραχωρήθηκε από το δήμο Διδυμοτείχου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, είναι η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει ποτέ κατασκευαστεί.
Μάλιστα, καταγράφηκε και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους ενώ ζυγίζει 130 κιλά!      

 
Το σήριαλ του…κουραμπιέ  


Συνέχεια στο ελληνοτουρκικό σήριαλ του…κουραμπιέ δίνουν οι φορείς της Καβάλας μετά την αμφισβήτηση της καταγωγής του εδέσματος από τους Τούρκους.
Οι φορείς της Καβάλας είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν την ελληνικότητα του κουραμπιέ και να αντικρούσουν τις … γαστριμαργικές βλέψεις της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της Καβάλας, Αγγελος Τσατσούλης, σημείωσε ότι προ ημερών συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ζήτησε να επισπεύσει τη διαδικασία έγκρισης και ελέγχου του φακέλου υποψηφιότητας του προϊόντος, ώστε αμέσως μετά να λάβει την έγκριση από την επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλα κι όλα, μπορεί να χάσαμε τ’ αυγά με τα καλάθια τελευταία αλλά μη μας πάρουν και τον κουραμπιέ απ’ το στόμα οι Τούρκοι!  

   
Χαλάει ο τρικομματικός γάμος;  


Κοντά στο τέλος του είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κυβερνητικός συνασπισμός των τριών κομμάτων. Η κυβέρνηση των τριών προσπάθησε τους τελευταίους μήνες να ξεπεράσει τις διαφορές και τους διαχωρισμούς του παρελθόντος προκειμένου να διασωθεί η χώρα και μέχρι στιγμής το κατάφερε σχετικά καλά.
Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας, η ώρα των αποφάσεων και απ’ ότι φαίνεται το βάρος των νέων εργασιακών ρυθμίσεων είναι ασήκωτο για τον Φ.Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ.
Η ΔΗΜΑΡ αρνείται κατηγορηματικά να ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά και ζητά να εισαχθούν σε ξεχωριστό άρθρο από τα υπόλοιπα μέτρα για να καταψηφίσει μόνον αυτά, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ.
Σε ένα άρθρο λοιπόν θα ψηφισθούν όλα, πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Βενιζέλος και Σαμαράς θα δώσουν μεγάλη μάχη να συγκρατήσουν τον εύθραυστο αριθμό των 160 βουλευτών που διαθέτουν μαζί και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις απώλειες.
Κάτι που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο…          

Στο Νοσοκομείο με υπερκόπωση ο Στουρνάρας  


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εχθές το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λόγω υπερκόπωσης. Ο υπουργός Οικονομικών αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά τη πιεστική μέρα που είχε την Τετάρτη, υποβλήθηκε στις απαραίτητες και αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις και διαγνώστηκε υπερκόπωση με βαριά ίωση.
Ο κ. Στουρνάρας, ωστόσο, πήρε εξιτήριο έπειτα από δική του επιμονή, ωστόσο λόγω της αδιαθεσίας του και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, αναβλήθηκε η συζήτηση για την ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, με θέμα τα προνόμια των στελεχών των τραπεζών.
Ο υπουργός επέστρεψε στα καθήκοντά του το μεσημέρι και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ το απόγευμα με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.

             
Αποκλίσεις  


Στους 98 δήμους που έχουν αποκλίσεις στα στοιχεία που έστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τρίτους περιλαμβάνεται και ο δήμος Ξάνθης. Πρόκειται για τα υποβαλλόμενα στοιχεία των μηνών από Μάρτιο έως Ιούλιο του 2012, τα οποία αφορούν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω των 90 ημερών.
Από την οικονομική υπηρεσία του ΥΠΕΣ οι δήμοι αυτοί καλούνται να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων.
Η εν λόγω εντολή δεν αφορά κανένα άλλο δήμο του νομού.
Ε.Δ.  

Ανακοινώσεις  


Οι συνεχείς ανακοινώσεις από παράγοντες της μειονότητας ο ένας μετά τον άλλο που καλούν τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για την τύχη των παιδιών του Εχίνου μοιάζουν περισσότερο με συντονισμένη ενέργεια, παρά με αυθόρμητες κινήσεις προσώπων, φορέων και οργάνων. Πρώτα ο Μάντατζη, μετά ο δήμος Μύκης, έπειτα οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μετά το ΕΒΕ και αν έχει μείνει κανένας θα «φανεί» αύριο-μεθαύριο.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα θεμιτή η αθέμιτη, για όλους δεν είναι χωρίς επιπτώσεις αφού ήδη έχει ξεκινήσει η εισαγγελική διαδικασία. Και ειδικά για τους συμβούλους της Μύκης ο Καλλικράτης έχει «μεριμνήσει» σχετικώς…
Ε.Δ.    

Νέα δυναμική  


Ως «μελίσσι» δημιουργικότητας μπορούν να χαρακτηριστούν οι συζητήσεις, αλλά και τα συμπεράσματα που συνόδευσαν τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ «η Ξάνθη του Μάνου». Οι καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι διαβαλκανικές επαφές, αλλά και η χαρισματική και πολύπλευρη προσωπικότητα του Μάνου Χατζιδάκι δίνουν νέα δυναμική στον τόπο απ’ όπου κατάγεται και αποδεικνύουν ότι μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν άνθρωποι ανάλογου βεληνεκούς σε πρωτοπορία και «ανοιχτοσύνη», όπως είπε και ο Νίκος Κυπουργός, αλλά εντοπίζονται καλλιτέχνες, ομάδες και συλλογικότητες που μπορούν να παραγάγουν «καρπούς» μέσα από αυτή την έμπνευση και ακολουθούν με ειλικρίνεια και διάθεση το Μάνο που έλεγε «να μη συνηθίσουμε στην ασχήμια»…
Ε.Δ.  

Προτάσεις  


Και βέβαια βάσιμη και η πρόταση του διευθυντή του Λαογραφικού Μουσείου Πασχάλη Ξανθόπουλου που εξήγησε και γιατί θα πρέπει οι άνθρωποι που στηρίζουν την όποια ενέργεια που σχετίζεται με το Μάνο Χατζιδάκι στην Ξάνθη να αφήνουν και το «αποτύπωμά» τους εδώ, όπως με την ονομασία μιας αίθουσας ή μιας βιβλιοθήκης που θα σηματοδοτεί βέβαια αφενός την προσφορά στην τέχνη, αλλά και την αναγνώριση στο Μάνο και την Ξάνθη του.
Ε.Δ.    

Νέα Ένωση Αγροτών στο δήμο Τοπείρου


Στα διαδικαστικά βρίσκονται για να συγκροτήσουν την νέα Ένωση Αγροτών στον Δήμο Τοπείρου. Όπως πληροφορηθήκαμε ήδη η σύστασή της βρίσκεται στο Πρωτοδικείο και μόλις εγκριθεί το καταστατικό θα οριστεί προσωρινό Δ.Σ. το οποίο θα διεξάγει τις εκλογές. Όπως είναι γνωστό αλλάζει το συνδικαλιστικό πλαίσιο των αγροτών και σύμφωνα με το νόμο θα ιδρύονται σε κάθε δήμο μια Ένωση Αγροτών η οποία θα έχει εκπροσώπους στην Περιφερειακή Ένωση καθώς και στην τριτοβάθμια Ομοσπονδία που θα είναι μία και όχι δύο όπως ήταν πριν με την ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ οι οποίες και καταργήθηκαν. Όπως είναι γνωστό η πρώτη ελέγχονταν από το ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη από την ΝΔ.
Μ.Ξ.

Σπάνιο ντοκουμέντο στο «Ε»


Το «Ε» στο σημερινό του φύλλο(σελ. 10) παρουσιάζει φωτογραφίες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι οποίες δημοσιεύτηκαν τον Νοέμβριο του 1944 στο δεκαπενθήμερο περιοδικό «ΑΕΡΑ» που εκδίδονταν στην Αίγυπτο. Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο καθώς ο πόλεμος δεν είχε καλά – καλά τελειώσει και πολλές απ’ αυτές αναφέρονται και στην Ελλάδα. Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον υλικό με αναφορές στην επικράτηση του φασισμού στη Γερμανία και την Ιταλία, στην Μάχη της Ερήμου, της Ρωσίας που έκρινε και την κατάρρευση της Γερμανίας αλλά και στη συνθήκη που μοίρασαν οι τρεις μεγάλοι τον κόσμο, στο τείχος του Βερολίνου κ.λ.π. Επιφυλασσόμεθα για δημοσίευση και άλλων φωτογραφιών και ευχαριστούμε πολύ το φίλο της εφημερίδας μας για την παραχώρηση του σπάνιου αρχείου του.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…