Σχόλια 24/10/2012

0
Dimarxos_kordela-empros

Καταλληλότερος τίτλος Υπουργείου: ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Θωμάς Βουγιουκλής    

Τι θα το κάνει;


Κατά το κόψιμο της κορδέλας εγκαινίων στο Νεοχώρι Ξάνθης της μονάδας της ΣΕΚΕ, ο δήμαρχος Ξάνθης, όπως θα παρατήρησαν οι προσεκτικοί, έκανε κάτι που όσοι το είδαν έμειναν με την απορία γιατί το έκανε.
Συγκεκριμένα, πήρε το ψαλίδι που κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων από τα χέρια του Ταρενίδη και έκοψε ένα μικρό κομμάτι κορδέλας 20 εκ. περίπου. Στη συνέχεια δίπλωσε την κορδέλα και την έβαλε στην τσέπη του!
Το γιατί θα μας το πει ο ίδιος. Το πιθανότερο είναι να κάνει συλλογή από τμήματα κορδελών εγκαινίων…
«Ε»

Για το χωριό Κίδαρη πάλι  


Η αλήθεια είναι η πεμπτουσία της είδησης, του σχολίου, της δημοσιογραφικής λειτουργίας.
Έτσι λοιπόν για να βοηθήσει η εφημερίδα μας να προβληθεί το θέμα της λειψυδρίας στον οικισμό Κίδαρη, δημοσίευσε επιστολές του Χουσνή Καρά Αχμέτ. Και πιστεύουμε ότι πράξαμε αυτό που έπρεπε για να επιλυθεί το όλο θέμα.
Υπάρχει όμως και μια πλευρά στην υπόθεση που πληροφορηθήκαμε αργότερα. Κι αυτή είναι ότι ο κύριος Χουσνή Καρά Αχμέτ που με ευκολία ασκεί κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή, «ξέχασε» ότι ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος στην κοινότητα Θερμών επί σειρά ετών!
Και τότε, παρότι είχε τη δυνατότητα, δεν ενδιαφέρθηκε να λύσει το θέμα του νερού. Το οποίο ήταν ως δαπάνη της τάξης των 10-15.000 ευρώ!
Ασθενής μνήμη ή επιλεκτική;
«Ε»    

Δικαιολογίες  


Το ΕΣΠΑ δεν είναι για τη θεραπεία κάθε νόσου και κάθε έλλειψης που υπάρχει στο δημόσιο. Το μάθαν το κόλπο κάποιοι και δηλώνουν στο πόπολο ότι το έργο που ζητούν θα το εντάξουν στο ΕΣΠΑ!
Απλά το δηλώνουν εκείνη τη στιγμή για να ξεφύγουν από την πίεση. Και βέβαια η συνέχεια είναι γνωστή. Η δήλωση ξεχνιέται ή υπάρχει η δικαιολογία – ψεύτικη – ότι δεν το ενέκρινε το υπουργείο!
Έτσι απλά. Ποιος θα καθίσει να το ψάξει εάν είναι αλήθεια; Κανείς! Γι’ αυτό τους βόλεψε κάποιους το ΕΣΠΑ. Το έχουν ως δικαιολογία για την αδράνειά τους και κάποιοι τους πιστεύουν δυστυχώς…
«Ε»    

 
Πολλοί θαυμαστές του Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ  


Μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο που προέτρεψε «να πάμε όλοι με τον Σαμαρά» και τον Ανδρέα Λοβέρδο που δήλωσε ότι με τις ενέργειες του Πρωθυπουργού η Ελλάδα βγήκε επιτέλους από την απομόνωση, άλλο ένα κρούσμα «φιλο-σαμαρισμού» ανέκυψε στο ΠΑΣΟΚ.
Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης ερωτηθείς πώς κρίνει το έργο του Πρωθυπουργού δεν έκρυψε το θαυμασμό του: «Κανείς δεν περίμενε ότι ο Σαμαράς θα προχωρούσε έτσι. Πρέπει να πάει καλά. Είναι ηρωικός ο χειρισμός με την Τρόικα, που πρώτος χρεώνεται ο Σαμαράς».
Στο Μέγαρο Μαξίμου σταυροκοπιούνται για το πόσους θαυμαστές μετράει επιτέλους ο Πρωθυπουργός στην Ιπποκράτους και εύχονται να υπήρχαν και στελέχη της ΝΔ που να έπλεκαν δημόσια το εγκώμιο του κ. Σαμαρά !
Οι εκδηλώσεις θαυμασμού στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Σαμαρά τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο την έντονη φημολογία που υπάρχει τελευταία περί ιδρύσεως νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου που θα στεγάσει ΝΔ και το…υπόλοιπον ΠΑΣΟΚ.      

Στοιχεία Δένδια για εγκληματικότητα  


Τα ποσοστά συμμετοχής αλλοδαπών στην εγκληματικότητα που παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στην βουλή είναι αμείλικτα. Οι αλλοδαποί, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, ευθύνονται στη χώρα μας για τα μισές ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.
Τα στοιχεία παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, έπειτα από σχετική ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλοδαπών.
Το ποσοστό συμμετοχής αλλοδαπών στις ληστείες κατά το 8μηνο του 2012 ανέρχεται σε 47,78% του συνόλου των δραστών ληστειών έναντι 54,21% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αλλοδαποί είναι, επίσης, το 45,72% των δραστών κλοπών και διαρρήξεων κατά το ίδιο διάστημα του 2012 έναντι 44,58% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Το φαινόμενο της υπερσυσσώρευσης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας ανέφερε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και εκδηλώνονται στοχευμένες δράσεις, οι οποίες επικαιροποιούνται δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται το κοινό και οργανωμένο έγκλημα.      

         
Η πινακίδα της πλατείας  


Απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών, αναφορικά με την πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία για το έργο της ενοποίησης των πλατειών και αν θα μείνει μόνιμα εκεί, αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση της εν λόγω πινακίδας είναι υποχρεωτική, όπως υποχρεωτική είναι και η παραμονή της στο σημείο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με αφορμή αυτό όμως, σημειώνουμε ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί και απομένει μικρό μόνο μέρος για την ολοκλήρωση του έργου. Το κομμάτι που απέμεινε αφορά το πεζοδρόμιο στην αρχή της οδού Π. Τσαλδάρη (μπροστά από την πρώην Alpha bank), ενώ και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχει αποπληρωθεί προς την ανάδοχο εταιρία. Επανέναρξη εργασιών; Άγνωστο πότε.
Ε.Δ.      

Το φωτιστικό της Βλαχοπούλου  


Αναφορικά με το φωτιστικό που λείπει από τη νησίδα της οδού Βλαχοπούλου και έχει εγείρει ερωτηματικά και για την απομάκρυνση, αλλά και για την αντικατάσταση, όπως μαθαίνουμε έπεσε πριν λίγο καιρό όταν όχημα προσέκρουσε επάνω, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει. Παρέμεινε για λίγο εκεί και στη συνέχεια μετακινήθηκε για να μη δημιουργεί πρόβλημα. Στις προθέσεις των τεχνικών υπηρεσιών είναι να αντικατασταθεί στο επόμενο διάστημα.
Ε.Δ.    

Επενδύσεις στη Σταυρούπολη  


Πέρα από τη σημασία της επένδυσης της ΣΕΚΕ στο Νεοχώρι, ενδιαφέρον προκάλεσε και η δήλωση του δημάρχου κατά την εκδήλωση των εγκαινίων, ο οποίος δεσμεύτηκε ο δήμος να είναι αρωγός σε κάθε επένδυση στην περιοχή με κάθε μέσο, αλλά και με την παραχώρηση γης για επιχειρηματικό σκοπό. Να λοιπόν, που δίνεται από πλευράς δήμου και ένα κίνητρο για την δραστηριοποίηση στην περιοχή.
Όπως μάθαμε βέβαια, με βάση την πρόσφατη νομοθεσία οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα πλέον να παραχωρούν την κυριότητα, αλλά μόνο τα δικαιώματα χρήσης. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τυχόν επίδοξους επενδυτές. Και μακάρι να υπάρξουν τέτοιοι…
Ε.Δ.        

Τα … «γιουσουφάκια»


Δεν μάσησε τα λόγια του… ο πρόεδρος του ΕΒΕ για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο παρά το γεγονός ότι είναι ομοϊδεάτης του. Άστραψε και βρόντηξε με την απάντηση που του έστειλε σε επιστολή του που του ζητά κατάργηση των διοδίων του Ιάσμου. Απλά του λέει ότι θα βάλουν πιο πολλούς αστυνομικούς για να ελέγχουν τις παρακάμψεις για να μην έχουν διαφυγόντα κέρδη από τα μεγάλα φορτηγά που έρχονται από την Τουρκία: «Νομίζει ότι μιλά σε «γιουσουφάκια», είπε ο κ. Μωραΐτης μέσα στην συνεδρίαση λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια για την δυναμική αντίδρασή του από την αντιπολίτευση. Είναι γεγονός ότι τα διόδια του Ιάσμου επιβαρύνουν πολύ τον κόσμο που πρέπει να πηγαινοέρχεται Κομοτηνή για δουλειές, καθώς μη ξεχνάμε ότι είναι το κέντρο της περιφέρειας. Και είναι επίσης γεγονός ότι κάτι καρεκλοκένταυροι αθηναίοι στα υπουργεία όντως μας νομίζουν και μας αντιμετωπίζουν σαν… «γιουσουφάκια» (Βλ. τι έγινε και με την Σχολή Αστυνομίας!).
Καιρός να πάρουν το μάθημά τους…
Μ.Ξ.    

Αυθαίρετα τα Δικαστήρια και η Νομαρχία…


Το μάθαμε κι αυτό! Πολλά αυθαίρετα λέει έχει το Επιμελητήριο Ξάνθης και επιχειρείται μια προσπάθεια νομιμοποίησής τους. Αλλά αυθαίρετα είναι γεμάτη όλη η πόλη καθώς και τα Δικαστήρια και η Νομαρχία στεγάζονται σε αυθαίρετα κτίρια. Αυτό επιβεβαίωσε ο κ. Στέλιος Μωραΐτης στη συνεδρίαση του ΕΒΕ.
Τι να πει κανείς…
Δεν βλέπουν αυτά και βάζουν πρόστιμο στο κακομοίρη που κάνει έναν αυλόγυρο!
Μ.Ξ.

Με τον αέρα του ΣΥΡΙΖΑ…


Δυναμικός ο κ. Κοσμίδης μέσα στο Επιμελητήριο. Δεν χάνει ευκαιρία να πάρει το λόγο είτε καταθέτοντας απόψεις είτε αντικρούοντας εκφρασμένες θέσεις του προέδρου. Κυρίως αυτό που φέρνει στο Επιμελητήριο είναι ο αέρας του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εξέφρασε με δυναμισμό την αντίθεσή του για τα διόδια λέγοντας ότι αποτελεί ελληνικό φαινόμενο να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε τους δρόμους που φτιάχνουμε και με δικά μας λεφτά και ζήτησε από τον πρόεδρο πιο δυναμική αντίδραση και όχι μόνο για τα διόδια του Ιάσμου αλλά κατάργηση όλων των διοδίων. Πολύ καλό για να’ ναι αληθινό και προπάντων εφικτό!.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…