Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δώρο 20 business plan για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Δώρο 20 business plan για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης

0
imerida_10_2012-empros

Από τους καθηγητές του τμήματος Δ.Ο.Σ.Α. του ΔΠΘ. Ανακοινώθηκε στην ημερίδα του ΕΒΕ «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα»

Εργοστάσιο παρασκευής μαρμελάδας από ελληνοαμερικανό στην Ξάνθη.
Ο Δ. Πολιτόπουλος της «Βεργίνα» μίλησε για το τσάι « tu vounou»
 
Με αναπτερωμένο ηθικό έφυγαν οι 150 ξανθιώτες επιχειρηματίες που παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» την οποία συνδιοργάνωσαν το ΕΒΕ Ξάνθης με το Τμήμα Δ.Ο.Σ.Α. του Δ.Π.Θ. και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Οι δύο ομιλητές, καθηγητές Τμήματος Δ.Ο.Σ.Α. κύριοι Κώστας Αξαρλογλου και Ιωάννης Μουρμούρης τους είπαν μερικές σταράτες επιχειρηματικές κουβέντες για το πώς μπορούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, πώς να επενδύσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους, πού να στρέψουν τις δράσεις τους και πώς με «όπλο» την καινοτομία να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Παράλληλα ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης» κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος αναφέρθηκε στις πολυετείς προσπάθειές του για να στήσει την εταιρεία κάτω από αντίξοες συνθήκες και τη στρατηγική που αναπτύσσει προκειμένου να κερδίσει μερίδια αγοράς για το προϊόν του καθώς επίσης και στα νέα του επιχειρηματικά σχέδια με το τσάι « tu vounou» που έχει θέσει σε εφαρμογή, παρουσιάζοντας ένα πρότυπο επιχειρηματία που δεν το βάζει κάτω…  
Μην περιμένετε από το κράτος…Ανασκουμπωθείτε…
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα πάνω στο οποίο οι καθηγητές και ο επιχειρηματίας κ. Πολιτόπουλος «έπλεξαν» την επιχειρηματολογία τους τονίζοντας με έμφαση ότι είναι απαραίτητο οι επιχειρηματίες να μην υπολογίζουν στο κράτος και τις επιδοτήσεις αλλά να ανασκουμπωθούν και να επενδύσουν στην καινοτομία μέσω της παραγωγής ποιοτικών και νέων προϊόντων να στραφούν σε ξένες αγορές αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους.  
Δώρο από το Δ.Π.Θ. 20 business plan για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης
Είπαν επίσης ότι δεν πρέπει να βαδίζουν στα τυφλά αλλά να έχουν ένα συγκεκριμένο business plan, ένα στρατηγικό σχέδιο με προκαθορισμένους στόχους που θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων καθώς υπάρχουν μια σειρά από πρακτικές προώθησης των προϊόντων σε ξένες αγορές. Μάλιστα προσφέρθηκαν να κάνουν δώρο σε 20 επιχειρήσεις της Ξάνθης αντίστοιχα επιχειρηματικά σχέδια από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν αντίστοιχες επιχειρήσεις μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα προκηρύξει το Επιμελητήριο της Ξάνθης.  
Τσάι «tu vunu» και εργοστάσιο παρασκευής μαρμελάδας στην Ξάνθη
Στη συνέχεια ο κ. Πολιτόπουλος αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε στα 12 χρόνια της δραστηριοποίησής του στην περιοχή μας τονίζοντας ότι παρ’ όλα τα προβλήματα βγήκε κερδισμένος και ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος αφού έμαθε να δουλεύει με σεμνότητα, πείσμα και αποφασιστικότητα, προσφέροντας στον τόπο. Αναφέρθηκε επίσης στην νέα του δραστηριότητα με το νέο προϊόν που ετοιμάζεται να πλασάρει στην εγχώρια και ξένη αγοτά το τσάι «tu vunu» και το οποίο παράγεται στην ορεινή περιοχή με συμβολαιακή γεωργία παρέχοντας εισόδημα στους αγρότες της περιοχής. Στην ημερίδα επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Δημήτρης Κρις ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και φίλος του κ. Πολιτόπουλου (έχει αναλάβει την προώθηση το τσάι «tu vunu» στις Η.,Π.Α.), ο οποίος αποκάλυψε στο κοινό ότι πρόκειται να κάνει στην Ξάνθη μια επένδυση εξαγωγικού χαρακτήρα, παραγωγής μαρμελάδας ροδάκινου και βερίκοκου σε πρώτη φάση και άλλων 15 προϊόντων.  
Παρουσίες
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Α.Μ-Θ κ. Γιαννακίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μπένης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου Σωτήρης, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητήριου Ξάνθης, το μέλος Δ.Σ. του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Κιλτσίκης Γιάννης, ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου – Τμήμα Θράκης κ. Παραστατίδης Φίλιππος, ο οινοποιός κ. Φεντερίκο Λαζαρίδης και η Α’ Αντιπρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος κ. Μπαλάση. Επίσης πολλά μέλη του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στελέχη της Περιφέρειας Α.Μ-Θ.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …