Σχόλια 16/10/2012

0

Πάλι καλά που δεν έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Οικονομίας!

Offshore εταιρείες  


Όσο κι αν φανεί απίστευτο, στην Ψωροκώσταινα δραστηριοποιούνται 18.300 offshore εταιρείες!
Μάλιστα, έλεγχος σ’ αυτές δεν έχει γίνει καθόλου ως σήμερα!!
Δηλαδή χιλιάδες Έλληνες έστησαν αυτές τις μαϊμού εταιρείες στις χώρες φορολογικών παραδείσων για να μη πληρώνουν φόρους, για να έχουν απαλλαγές και εν γένει να φοροδιαφεύγουν κι αυτοί και τα κότερά τους και η πολυτελής ζωή τους.
Κι εμάς, όλους τους υπόλοιπους, αυτοί, μας θεωρούν τα κορόιδα της ιστορίας. Και μας παρουσιάζονται και για πατριώτες από πάνω…
«Ε»    

Ανίκανο κράτος  


Επειδή η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να ελέγξει στοιχειωδώς τη λειτουργία των υπηρεσιών της, τους στέλνει όλους στους συμβολαιογράφους να πληρώνουν σαράντα ευρώ για αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης σε ότι αφορά το θάνατο, τη γέννηση και τον γάμο!
Ανίκανο κράτος. Ανίκανο δημόσιο και άχρηστα υπουργεία και Οργανισμοί. Που τις δικές τους ανικανότητες και αρτηριοσκληρώσεις τις πληρώνει ο λαός. Κι όλα αυτά για να γίνεται η ταυτοποίηση με αφορμή τους δεκάδες χιλιάδες μαϊμού συνταξιούχους που ενώ είναι πεθαμένοι, οι δικοί τους εισπράττουν την σύνταξη!
Ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος, διαλυμένο και χωρίς οργάνωση για μια λειτουργία στοιχειώδη προς όφελος του πολίτη.
Που το διέφθειραν και διέλυσαν τα ίδια τα κόμματα. Που τίποτε δεν λειτουργεί, που λείπει η μηχανοργάνωση στο εκατό τοις εκατό του δημοσίου για να πιαστούν οι λαμογιάρηδες του δημοσίου χρήματος με τις ανύπαρκτες συντάξεις, μαϊμού προνοιακά και άλλα πολλά.
Το γράψαμε κι άλλη φορά και δεν συγκινήθηκε κανείς. Υπάρχει Δροσερίτης που εισπράττει 3.000 ευρώ μηνιαίως από διάφορες πηγές από το ελληνικό κράτος! Το κράτος της πλάκας…
«Ε»    

Βγαίνουν από τα σεντούκια  


Αργά, αργά, αλλά βγαίνουν. Πρόκειται για τα χρήματα που είχαν «σηκώσει» από τις τράπεζες οι Έλληνες και τα έβαλαν σε σεντούκια, στρώματα, ψυγεία, και από όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.
Τώρα, σιγά-σιγά, τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στις τράπεζες και αποδίδουν κάποιο τόκο στους ιδιοκτήτες τους από κει που ήταν τελείως «νεκρά», ενώ από την πλευρά τους οι τράπεζες χρηματοδοτούν τη βιοτεχνία και το εμπόριο που τόση ανάγκη έχει από ρευστότητα.
«Ε»  

Έκλεισε ο Φωκάς  


Κι άλλο λουκέτο στην αγορά της Ξάνθης. Από προχθές έκλεισε το πολυκατάστημα «Φωκάς», επί της οδού Καραολή.
Έτσι, νέα άτομα προστέθηκαν στους άνεργους του νομού μας, ενός νομού που περνάει δύσκολες ώρες στον τομέα αυτόν.
«Ε»    

Θα μοιράζονται τρόφιμα στα σχολεία  


Φρουτοσαλάτα και γαλακτοκομικά προϊόντα θα μοιραστούν στα σχολεία. Αυτό τουλάχιστον προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε συνέντευξή του.
Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι στόχος της προσπάθειας είναι να εξασφαλιστεί βασική τροφή σε παιδιά σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και να συστήσει στους μικρούς καταναλωτές ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής.

       
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο επέστρεψε σε επίπεδα προ «κουρέματος»  


Σημαντική άνοδος στην τιμή του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς παρατηρείται τις τρεις τελευταίες ημέρες συναλλαγών. Το ελληνικό 10ετές ομόλογο επέστρεψε σε επίπεδα προ «κουρέματος».
Τη Δευτέρα, για πρώτη φορά η απόδοση του τίτλου επανήλθε στα επίπεδα που κυμαινόταν πριν από την αναδιάρθρωση του Χρέους (psi) τον περασμένο Μάρτιο.
Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας η απόδοση του συγκεκριμένου ομολόγου κυμαίνονταν στη δευτερογενή αγορά στο 17,03% με αποτέλεσμα το περιθώριο (spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιοριστεί στο 15,57%.  

 
Δημοψηφίσματα  


Η Σκωτία αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα το 2014 για την ανεξαρτητοποίησή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βρετανός υπουργός.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ενότητα της χώρας, υποστηρίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα όσο το δυνατόν συντομότερα για το αν πρέπει, μετά από 300 χρόνια, να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία από την Αγγλία.
Σύμφωνα με γκάλοπ που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, το 30 με 40 τοις εκατό των σκωτσέζων επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.
Αντίθετα, η Ισπανική βουλή απέρριψε τη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μια κίνηση που αποτελεί το τελευταίο βήμα σε μια έντονη πολιτική διαμάχη μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης στην χώρα.  

Τα νεώτερα για τη ΣΕΚΑΠ


Χθες τις 5 το απόγευμα έληγε η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την ΣΕΚΑΠ. Όπως πληροφορηθήκαμε όμως ήταν πιθανό να δοθεί παράταση όπως και την προηγούμενη φορά εξαιτίας του εξ Αμερικής ενδιαφερομένου Ομίλου. Η πλευρά της Deloite αν και απευθυνθήκαμε τηρεί σιωπή. Στον αθηναϊκό Τύπο διέρρευσαν όμως πληροφορίες που κάνουν λόγο για 4 εταιρείες που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ και συγκεκριμένα:
1) Damco Energy Α.Ε του ομίλου Κοπελούζου 2) Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε., από τη Θεσσαλονίκη 3) Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S., από την Τουρκία
4) York Capital Management Global Advisors LLC , επενδυτική εταιρία από τις ΗΠΑ. Δηλαδή όσοι δήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον πλην τους Βουλγάρους.
Άλλες πηγές πάντως κάνουν λόγο για δύο δεσμευτικές προσφορές, τουλάχιστον, και συγκεκριμένα τις εταιρίες Παπαδόπουλος και Alfa Finance Holding AD, τη μοναδική που δεν περιλαμβάνεται στο δεύτερο, αυτό, σενάριο για τη Δευτέρα. Το μυστήριο θα λύσει η ανακοίνωση του εκκαθαριστή ενώ, σε κάθε περίπτωση, θετικό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον.
Μ.Ξ.    

 
Ο Ιβάν Σαββίδης στην ΕΒΖ;


Χθες έληγε και η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την ΕΒΖ και πληροφορίες λένε ότι μπαίνει στο παιχνίδι για την ΕΒΖ ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ο οποίος είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα ότι γνωστοποίησε στο περιθώριο της πρώτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομογενής επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Agrocom στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας. Ακόμη, διετέλεσε βουλευτής, για δύο θητείες, στη ρωσική Δούμα, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, και υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ροστόφ.
Να σημειώσουμε επίσης ότι ως βασικοί διεκδικητές πρόβαλαν η Polski Cukier και η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ενώ ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει μια νέα απόπειρα των Βούλγαρων της Litex, που είχε δώσει την μικρότερη προσφορά στο διαγωνισμό της ΑΤΕ όπως επίσης και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της 3E (που είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ΕΒΖ).
Μ.Ξ.  

Με ενστάσεις το «ναι» για τα σχολικά δρομολόγια  


Την απόφασή τους να ξεκινήσουν ξανά τα σχολικά δρομολόγια έκαναν με κοινή ανακοίνωσή τους ΚΤΕΛ, ταξί και τουριστικά λεωφορεία σημειώνοντας ότι μετά το Δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στις 11/10/2012 για την μεταφορά των μαθητών με την δέσμευση ότι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα υπάρξει επόμενη κατανομή καθώς και την ΑΔΑ: Β436Ν-ΙΤΜ 12/10/2012 που τους καταβάλει μέρος των οφειλομένων πήραν αυτή την απόφαση, αν και διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις. «Θα συνεχίσουμε για όσο αντέχουμε οικονομικά, με την ελπίδα ότι το κράτος θα τιμήσει τις υποσχέσεις του προς εμάς για προγραμματισμένες μερικές πληρωμές. Διότι η “περίφημη” πρώτη δόση της αποπληρωμής ημών, των μεταφορέων, δεν καλύπτει ούτε το 1/7 των οφειλομένων της σχολικής χρονιάς 2011 – 2012 και παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών για μια πιο “δίκαιη” κατανομή της έκτακτης επιχορήγησης για τα σχολικά δρομολόγια προς τις Περιφέρειες με τα μεγαλύτερα “προβλήματα”, όπως ήταν η περίπτωση της Ξάνθης, δυστυχώς η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική – για να μην την χαρακτηρίσουμε κοροϊδία. Υπολογίστε μόνο ότι το συνολικό χρέος προς τους μεταφορείς μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη έκτακτη επιχορήγηση (μέσα Νοεμβρίου 2012) για τα σχολικά δρομολόγια αντί να μειωθεί, θα αυξηθεί, διότι στο μεσοδιάστημα το ποσό του κόστους μεταφοράς, που προστίθεται στο συνολικό χρέος, είναι μεγαλύτερο από αυτή την πρώτη πληρωμή», ανέφεραν στην ανακοίνωση.
Ε.Δ.  

Μπέρδεμα στα δικαστήρια  


Μπέρδεμα και προστριβές προκύπτουν στα δικαστήρια εξαιτίας της κινητοποίησης των δικαστικών που συνεχίζεται. Χθες στο Ειρηνοδικείο υπήρξε ένταση, καθώς οι δικηγόροι δεν ήξεραν ότι θα δικάζονταν οι υποθέσεις χωρίς μάρτυρες και πήγαν απροετοίμαστοι.
Από τη μια έπρεπε ο σύλλογος, αφού είχε ενημερωθεί να πληροφορήσει σχετικά τα μέλη, αλλά και οι δικηγόροι έπρεπε, ως όφειλαν να είναι προετοιμασμένοι, ανεξάρτητα από την κινητοποίηση, αφού η κρίση του κάθε δικαστικού για συμμετοχή ή μη είναι προσωπική.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…