Σχόλια 13/10/2012

0

Διαμάχη ΔΝΤ- Γερμανίας για νέο κούρεμα του χρέους. Όταν μαλώνουν τα βουβάλια στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια (εμείς)

Έχουμε χρυσό, αλλά…  


Η Ελλάδα, αναφέρει άρθρο του Bloomberg, μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη!
Στο άρθρο που περίληψή του δημοσιεύεται στη σελίδα 6 στο φύλλο της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου, αναφέρονται κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που βέβαια κάποιοι θέλουν να τα αγνοούν σκόπιμα.
Το ζητούμενο στην περίπτωση του χρυσού στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στη Θράκη και την Χαλκιδική ως χώρος ύπαρξης, είναι ότι έχει επικρατήσει μια λανθασμένη αντίληψη που είναι μια στείρα άρνηση για ιδιοτελείς πολλές φορές λόγους.
Κι έτσι, ενώ υπάρχουν δυνατότητες για άμεση απασχόληση χιλιάδων ανθρώπων, μια χούφτα άλλων που παρακινούνται από άσχετους «οικολόγους και οικολογούντες» από την Αθήνα δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις.
Χορτάτοι και εργαζόμενοι στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, χρυσοπληρωμένοι, είναι αυτοί που με τις κινδυνολογίες τους δεν επιτρέπουν να γίνουν εξορύξεις και να βρουν δουλειά χιλιάδες άνθρωποι. Επικαλούνται περιβαλλοντικά θέματα και δήθεν κινδύνους με ανόητα και αστήρικτα επιστημονικά επιχειρήματα.
Και ξεγελούν τον κόσμο ο οποίος, σε ένα ποσοστό κυρίως στη Χαλκιδική, δεν θέλει τα μεταλλεία γιατί θα χάσουν τα οικόπεδά τους την αξία τους!
«Ε»    

Τους κοροϊδεύουν  


Το θέμα των μεταλλείων χρυσού για τη Θράκη και τη Χαλκιδική είναι πολυδιάστατο. Η υπόθεση περιέχει πολύ λαϊκισμό και ανοχή.
Λαϊκισμό από τους δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχες και άλλους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι υποκύπτουν στις φωνές των ολίγων κι όχι στην ανεργία των πολλών.
Κι έτσι λαϊκίζοντας παίρνουν θέση να μην γίνουν τα μεταλλεία, ενώ στους άνεργους λένε ψέματα ή κρύβονται από αυτούς.
Η δε ανοχή της σιωπηλής πλειοψηφίας των κατοίκων και της κοινωνίας, ακριβώς σ’ αυτό έγκειται. Που δεν διαμαρτύρονται δυναμικά και δεν διαμαρτύρονται όπως κάνουν οι χορτάτοι οικολόγοι!
Σ’ αυτό φταίνε, ναι. Και οφείλουν να τιμωρήσουν με κάθε τρόπο όλους αυτούς που από τα γραφεία τους παίζουν με τη ζωή των ανέργων και των οικογενειών τους.
Οι οποίοι θα πρέπει να ξεσηκωθούν δυναμικά γιατί οι οικολογούντες παπαρολόγοι και χρήματα διαθέτουν για προβολή, μέσα, μετακινήσεις κ.α.
Επιτέλους, ένα αγαθό, ένα πλούτο που έδωσε η φύση στη Θράκη γιατί να μην το εκμεταλλευθούν; Δηλαδή προτιμούν ο χρυσός να παραμένει θαμμένος;
Η εξόρυξη χρυσού γινόταν από αρχαιοτάτων χρόνων, γίνεται και θα γίνεται και στο μέλλον.
Παντού, εκτός Θράκης…
«Ε»        

Είμαστε πρώτοι  


Να που κάπου είμαστε πρώτοι ως τόπος. Στη λειτουργία του Κλιμακίου Ελέγχου Λαϊκών Αγορών-Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ)!
Όσο κι αν ακούγεται παράξενη αυτή η πρωτιά, είναι ακριβώς έτσι. Γιατί το Υπουργείο Εμπορίου ζήτησε να έχουν συγκροτηθεί εντός της εβδομάδας σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ εμείς το έχουμε ήδη εδώ και μήνες.
Μόνο που, κακά τα ψέματα, η λειτουργία του ΚΕΛΑΥΕ Ξάνθης έχει ατονήσει αρκετά με αποτέλεσμα να έχει μειώσει σημαντικά τους ελέγχους.
Το ποιος ή ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό, το υποψιαζόμαστε…
-Κάπου κι εμείς ως νομός πηγαίνουμε να κάνουμε κάτι κι αυτό έμεινε λίγο μετά το ξεκίνημα.
«Ε»  

Άλλο πάλι αυτό!  


Από το Πόρτο Λάγος η πληροφορία που αναφέρει ότι κάποιοι εκεί συστηματικά κόβουν δέντρα πολύχρονα με διάφορες δικαιολογίες!
Τα οποία δέντρα, ακακίες και λεύκες, είναι προφανές ότι χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη το χειμώνα. Κι αν μεν οι ανάγκες είναι πολλές και τα χρήματα λίγα, είναι τουλάχιστον κρίμα να κόβονται ακακίες 20-30 χρόνων.
Γι’ αυτό και οι διαμαρτυρίες των υπολοίπων για το κακό που γίνεται στον μικρό αλλά γραφικό οικισμό του Πόρτο Λάγος.
-Τώρα να περιμένουμε κάποια προστασία των υπολοίπων δέντρων; Είμαστε αισιόδοξοι και το ελπίζουμε…
«Ε»    

Οι νεκροθάφτες  


Και αφού ο λόγος για τους διάφορους Οικολόγους της χώρας που το μόνο που κάνουν είναι άρνηση και προσφυγές για να σταματούν τα έργα, ας πούμε για άλλη μια φορά το μεγάλο κακό που έχουν κάνει στο νομό μας.
Συγκεκριμένα, εννοούμε το έργο ζωής για τον κάμπο του νομού που σύρεται στο Συμβούλιο Επικρατείας χρόνια τώρα, μετά από προσφυγή Οικολογικών Οργανώσεων.
Επρόκειτο η δίκη να γίνει στις 10 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2013.
Με αυτή τη νέα αναβολή κινδυνεύει το έργο σε απένταξη από το σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Κι έτσι, θα χαθούν τα χρήματα για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό για το νομό μας έργο. Κι αυτό θα γίνει με την αποκλειστική ευθύνη των οικολόγων!
Μετά από αυτήν την εξέλιξη λοιπόν πώς μπορεί κανείς να συμπαθήσει τους οικολόγους και να τους ψηφίσει; Μόνο κομπλεξικοί θα το έκαναν αυτό…
Ο κάμπος της Ξάνθης καταστρέφεται, το αλμυρό νερό μπαίνει μέσα και διώχνει το γλυκό νερό, οι καλλιέργειες πεθαίνουν.
Κι ενώ υπήρχε η λύση που την δέχτηκαν όλοι με χαρά και με αρκετή χρηματοδότηση, εμφανίστηκαν οι οικολόγοι και φρέναραν το έργο με κίνδυνο πλέον να μη γίνει ποτέ και ο κάμπος να υποβαθμίζεται συνέχεια. Τι τους νοιάζει όμως του οικολόγους αυτό; Δεν τους νοιάζει!…
«Ε»    

Εντός του 2013 η διασύνδεση ΙΚΑ – ληξιαρχείων  


Μετά τις αντιδράσεις από το νέο συμβολαιογραφικό χαράτσι ή αλλιώς σχέδιο «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας για την δήλωση γεννήσεων, θανάτων και λοιπών μεταβολών στην οικογενειακή κατάσταση μέσω συμβολαιογραφικής πράξης στα ασφαλιστικά ταμεία, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε ότι αυτό θα είναι προσωρινό.
Μάλιστα προσδιόρισε τη διασύνδεση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τα ληξιαρχεία εντός του επόμενου έτους.
«Είμαστε σε επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση. Εντός του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση ΙΚΑ – ληξιαρχείων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…      

Στο στόχαστρο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης  


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη να ζητήσει από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών που εξυπηρετούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής.
Η συγκεκριμένη ενέργεια του Ευ. Στυλιανίδη προέκυψε με αφορμή τη συζήτηση την προηγούμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου προς τον υπουργό Εσωτερικών.
Οι περισσότεροι δήμοι απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του υπουργού, ενώ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ζητήθηκε από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας», ενώ σημειώνει πως «σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών».    

Δημοψηφίσματα  


Η Σκωτία αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα το 2014 για την ανεξαρτητοποίησή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βρετανός υπουργός.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ενότητα της χώρας, υποστηρίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα όσο το δυνατόν συντομότερα για το αν πρέπει, μετά από 300 χρόνια, να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία από την Αγγλία.
Σύμφωνα με γκάλοπ που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, το 30 με 40 τοις εκατό των σκωτσέζων επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.
Αντίθετα, η Ισπανική βουλή απέρριψε τη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μια κίνηση που αποτελεί το τελευταίο βήμα σε μια έντονη πολιτική διαμάχη μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης στην χώρα.  

Πολλά παράπονα…


ακούω για τον δήμαρχο Μύκης κ. Τσουκάλ από δημότες του.
Φέρεται λένε αλαζονικά, δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των οικισμών και το κυριότερο ότι κάνει επιλογές στην ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών με βάση το αν είναι ψηφοφόροι του ή όχι. Αν αληθεύουν αυτά είναι πολύ λυπηρό γιατί υποτίθεται ότι κάποιος δήμαρχος πρέπει να είναι δήμαρχος για όλους και όχι μόνο για τους ψηφοφόρους του. Βάια οι μικρότητες δεν είναι μονοπώλιο των αιρετών. Κι οι πολίτες κάποιες φορές κρίνουν πάνω στην πικρία τους, ψάχνοντας να αποδώσουν ευθύνες. όμως η αίσθηση που μένει στους πολίτες είναι το μέτρο κε΄4ισης για κάθε δήμαρχο.
Μ.Ξ.

Το οδοιπορικό στην Κιουτάχεια


Περιμένουν πως και πως οι Μικρασιάτες και όχι μόνο να δουν το οδοιπορικό και το προσκύνημα που έκαναν μέλη συλλόγων της Β. Ελλάδας μεταξύ των οποίων και της Ξάνθης στην Κιουτάχεια το Καλοκαίρι. Τους πληροφορούμε ότι αυτό που καλύφτηκε τηλεοπτικά από την εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 θα προβληθεί την Πέμπτη στην 11 το βράδυ.
Μ.Ξ.

Της τελευταίας στιγμής πάντα…


Χωρίς πετρέλαιο θα μείνει η χώρα από Δευτέρα. Ενώπιον μιας γκάφας άνευ προηγουμένου βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές καθώς μόλις τρεις μέρες πριν την έναρξη της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης και ενώ μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η απόφαση που θα καθορίζει την εξίσωση και το ύψος του ΕΦΚ για τα diesel κίνησης και θέρμανσης. Κι αυτό γιατί οι εταιρείες δεν εκτελωνίζουν μέχρι να υπογραφεί η απόφαση γιατί εάν μεν εκτελωνίσουν με αυξημένο φόρο κινδυνεύουν εφόσον υπογραφεί πχ στις 11 το πρωί η απόφαση, να βρεθούν στις αποθήκες με πετρέλαιο που έχουν αγοράσει με 412 ευρώ, το οποίο θα πρέπει ωστόσο να πουλήσουν με μειωμένο φόρο στους πελάτες τους.
Για να εκτελωνίσουν, από την άλλη μεριά, με το νέο μειωμένο φόρο, θα πρέπει να υπάρχει υπουργική απόφαση, διαφορετικά δε θα δεχθούν –όπως άλλωστε οφείλουν– οι τελώνες. Με απλά λόγια καμία εταιρεία, μέχρι να υπογραφεί η απόφαση, δεν πρόκειται να εκτελωνίσει πετρέλαιο τη Δευτέρα το πρωί, με κίνδυνο να βρεθεί να χάνει το μεσημέρι 82 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Αλαλούμ δηλαδή…
Μ.Ξ.

Νέος συντονιστής ο Ν. Καλιαμπάκας


Συνεχίζει στο «τιμόνι» της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Καλιαμπάκας που αναδείχθηκε νέος συντονιστής και αναλαμβάνει πλέον με νέα δεδομένα την οργάνωση του κόμματος.
Την τριμελή Γραμματεία απαρτίζουν ο Νίκος Καλιαμπάκας, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο λογιστής Μουμίνογλου Μπιρόλ.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …