Σχόλια 01/10/2012

0

Νεωτερισμοί: Τη Δόξα πολλοί εμίσησαν το Χρήμα ουδείς!
Θωμάς Βουγιουκλής


Λίστες, λίστες!


Εδώ οι καλές λίστες! Εδώ οι γνήσιες λίστες φοροφυγάδων! Εδώ φρέσκιες λίστες!
Το φαινόμενο έχει γίνει πανελλήνιο χόμπυ εδώ και λίγες ημέρες και τελειωμό δεν έχει.
Από την άλλη, αυτή η λιστομανία έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα το πολιτικό μας σύστημα το οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν σε ανυποληψία.
Είναι γεγονός ότι επικρατεί μια ζούγκλα με το φαινόμενο με τις λίστες. Κι αυτό γιατί δημοσιοποιούνται ονόματα πολλά, δημιουργούνται εντυπώσεις και θίγονται και κάποιοι αθώοι…
Βέβαια, μερίδιο ευθύνης για το τρενάρισμα της υπόθεσης έχουν τόσο η βουλή, όσο το ΣΔΟΕ και η Δικαιοσύνη που κινούνται με ρυθμούς βοϊδάμαξας!
Δίνουν έτσι το δικαίωμα στο λαό να βγάζει όχι κολακευτικά συμπεράσματα για τους πολιτικούς και τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Ε»    

Εντολή για εντός – εκτός  


Έδωσε εντολή λέει το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της βουλής Βαγ. Μεϊμαράκης, στο να κινηθεί η διαδικασία στο να ανοίξουν οι λογαριασμοί καταθέσεών του εντός της χώρας αλλά και εκτός!
Και για μεν τους λογαριασμούς εντός το καταλαβαίνουμε και είναι φυσιολογικό. Οι εκτός χώρας όμως λογαριασμοί, γιατί να υπάρχουν;
Τι εξυπηρετούσαν; Έκρυβαν τίποτε; Και γιατί ανοίχτηκαν;
Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας κάποιοι πολιτικοί, με βάρβαρο τρόπο μάλιστα…
«Ε»  

Ναι, αλλά…  


Το ότι το Δροσερό είναι πηγή εγκληματικότητας κάθε – σχεδόν – μορφής, αυτό έχει διαγνωσθεί εδώ και καιρό.
Το ζητούμενο στην περίπτωση είναι τι κάνουμε, τι κάνει η Πολιτεία για να θεραπεύσει την πληγή; Διότι η πληγή με ημίμετρα δεν πρόκειται να κλείσει. Και θα μείνει ανοιχτή και θα πυορροεί και θα αγγίζει την πόλη.
Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κλέβουν χαλκό, αλουμίνια ή σίδερα, προέρχονται από το Δροσερό. Το ίδιο συμβαίνει και με την εμπορία χασίς, την επαιτεία και άλλες παραβάσεις, όπως κλοπές από μικρούς και μεγάλους και βέβαια διαρρήξεις.
«Ε»    

Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ!  


Κι όμως τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν τον 13ο, τον 14ο, τον 12ο κλπ μισθούς, κάποιοι άλλοι «εργαζόμενοι», σα να μη συμβαίνει τίποτε συνεχίζουν να λαμβάνουν 20 μισθούς ετησίως.
Και δεν φτάνει μόνον αυτό αλλά επίσης λαμβάνουν πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν υψηλόβαθμα στελέχη στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, διακοπών (πέραν της κανονικής άδειας) και ειδικών συνθηκών (για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών!), επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση με πλουσιοπάροχα εφάπαξ…
Πρόκειται για ορισμένους πορφυρογέννητους υπάλληλους της ΟΠΑΠ Α.Ε. που πριν λίγες μέρες μπήκε και επισήμως σε τροχιά πώλησης.
Σίγουρα, οι υπάλληλοι αυτοί θα πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις και στις απεργίες και θα φωνάζουν «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», μαζί με τον άνεργο, τον φτωχοσυνταξιούχο και τον ταλαίπωρο εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα.
Γιατί, όπως λένε και οι συνδικαλιστές «όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε…»      

Ανασφάλιστοι παραμένουν 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες  


Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και των αρμοδίων φορέων, για τα σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει για χιλιάδες εμπόρους – επιχειρηματίες, ζητάει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξάρτητων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής – Εξαγωγής και Διανομέων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση εμπόρων – επιχειρηματιών καθυστερούν να απονεμηθούν πέραν του έτους, ενώ σχεδόν 400.000 έμποροι – επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές εξαιτίας δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων.
Σημειώνει μάλιστα η Ομοσπονδία ότι περισσότεροι από 500.000 έμποροι – επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, διότι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα Βιβλιάρια Υγείας τους λόγω ασφαλιστικών χρεών που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες, ενώ ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι για δεκαετίες, είναι αναγκαία πλέον η ελαχιστοποίηση της εισφοράς.      
Παρεπιπτόντως ή στοχευμένα το ζήτημα της ιδιότητας του μουφτή ως ιεροδίκη και της εφαρμογής του ισλαμικού νόμου για τους μουσουλμάνους της Θράκη θα συνεχίζει να τίθεται, όσο υπάρχει επιδίωξη για μία ευνομούμενη πολιτεία και ένα κράτος δικαίου. Οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που επαναφέρουν το θέμα με σαφές αίτημα κατάργησης της Σαρία, προσεγγίζουν το ζήτημα από τη νομική πλευρά και κυρίως αναφορικά με την διασφάλιση της ισότητας των φύλων, που προστατεύει και το Σύνταγμα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Η Σαρία ωστόσο, για όσους την έχουν γνωρίσει μέσα από την εφαρμογή της στη Θράκη ενέχει και άλλα νομικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα, στα οποία έχει κατά καιρούς εστιάσει και το «Ε».
Ωστόσο, ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που επισείει είναι και η σαφής καταπάτηση των θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστά υπόλογη τη χώρα που επιτρέπει την εφαρμογή και γεννά αξίωση αποζημίωσης. Αργά ή γρήγορα κάποια υπόθεση θα φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου και τότε η Πολιτεία θα αναγκαστεί να επιλύσει άλλο ένα μεγάλο ζήτημα που κρύβει κάτω από το χαλί.
Ε.Δ.    

Προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Εξάρχου  


Για το χρονικό της εθνικής επετείου της 4ης Οκτωβρίου προσκλήθηκε και θα μιλήσει στο σύλλογο ξανθιωτών Θεσσαλονίκης ο γνωστός ιστοριοδίφης κ. Θωμάς Εξάρχου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου στη Θρακική Εστία. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, όχι μόνο για τα επίσημα ιστορικά γεγονότα, αλλά, και εκείνες τις προσωπικές διηγήσεις, που συνηθίζει ο κ. Εξάρχου, οι οποίες ζωντανεύουν την ιστορία και φέρνουν πιο κοντά τους σημερινούς ξανθιώτες στα βιώματα και τα συναισθήματα των προγόνων τους.
Ε.Δ.    

STOP στη γραφειοκρατία  


Απηύδησαν πια οι δήμαρχοι με τη γραφειοκρατία και βέβαια δεν είναι οι μόνοι! Σχεδόν τρεις… ντουζίνες αποφάσεις και δικαιολογητικά απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός δημοτικού έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ για να υλοποιηθεί ένα έργο μέσω ΕΣΠΑ ανάμεσα στις 34 αποφάσεις και δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι εφτά αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής και ισάριθμες εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης!
Το ζήτημα έθεσαν οι δήμαρχοι στον υπουργό Ανάπτυξης και ζήτησαν να περιοριστεί η γραφειοκρατία, αφού οι υπερβολικές απαιτήσεις καθυστερούν έργα και δημιουργούν απίστευτη δυσκινησία στην αυτοδιοίκηση.
Το ζήτημα της γραφειοκρατία είναι γενικά μία μάστιγα για την Ελλάδα, αλλά αντί να λυθεί δείχνει να διογκώνεται συνεχώς, λόγω των ελλιπών προσπαθειών μηχανογράφησης και της αδυναμίας του κράτους να συντονίσει σε ενιαίο σχεδιασμό τις υπηρεσίες του.
Ο αντίκτυπος βέβαια, έμμεσος ή άμεσος, είναι στον πολίτη, ο οποίος και πάλι υφίσταται την ταλαιπωρία.
Ε.Δ.    

Τι ξεπεσμός…


Πήραν φωτιά τα blogς αναδημοσιεύοντας το «στόλισμα» που έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον συνάδελφό του Προκόπη Παυλόπουλο μέσα στη Βουλή για το γνωστό θέμα της διένεξής του με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας του που τον εμπλέκουν σε σκάνδαλο μαύρου χρήματος. Ειλικρινά είναι σοκαριστικό ν’ ακούς τέτοιες ανείπωτες εκφράσεις που θυμίζουν σύναξη νονών της νύχτας. Τι είναι η Βουλή; Καταγώγιο; Και τι είναι ο πρόεδρός της; Πώς δικαιολογείται μια τέτοια συμπεριφορά από ένα θεσμικό παράγοντα, που η θέση και μόνο επιβάλλει ήθος και αυτοκυριαρχία!
Τι ξεπεσμός τι εκφυλισμός ήθους και αξιών!
Κρίμα…
Μ.Ξ.

Ένα μεγάλο έργο ετοιμάζεται στον Τόπειρο


Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ. Εξοχής, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ. Εξοχής. Την Πέμπτη υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου, το σύμφωνο αποδοχής ένταξης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΕΞΟΧΗΣ». Όπως λένε είναι ένα έργο που το είχε ανάγκη η Εξοχή και θα δημοπρατηθεί σύντομα. Η χρηματοδότηση γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 09 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΑΜΘ», κωδικός προτεραιότητας 45 «Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013.
– Κούτσα – κούτσα κάτι γίνεται στον Δήμο Τοπείρου!
Μ.Ξ.

Μας πήρανε χαμπάρι…


Τελικά έχουν δίκιο που μας λένε βολικούς και μαλθακούς (για να μη πω κάτι άλλο…) εμάς τους Θρακιώτες! Μας πήρανε χαμπάρι…και μας πασάρουν λίγο – λίγο ότι θέλουν. Στην αρχή αντιδράμε (δήθεν)…πάντα ήπια και μετά το τρώμε και καθόμαστε. Έτσι έγινε και με την Αστυνομική Σχολή έτσι έγινε και με το Κέντρο νεοσυλλέκτων στη Σταυρούπολη έτσι θα γίνει και ποιος ξέρει με τι άλλο έχουν σκοπό να κλείσουν…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…