Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τένις: Επανεκλογή Ζαννιά στην Ομοσπονδία

Τένις: Επανεκλογή Ζαννιά στην Ομοσπονδία

0
tennis-empros

Δεν τα κατέφερε η παράταξη στην οποία συμμετείχε ο Ξανθιώτης υποψήφιος κ. Ηλίας Βασιλούδης

«Για πρώτη φορά υπήρξε οργανωμένο κίνημα αντιπολίτευσης» δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης          

Μπορεί το τένις (αντισφαίριση) κατά γενική παραδοχή να είναι ένα από τα πιο ¨ευγενή¨ αθλήματα, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως όταν η δράση μεταφέρεται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
Με ανορθόδοξες πρακτικές και ¨χτυπήματα κάτω από τη μέση¨ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκλογές στην Ομοσπονδία Τένις, όπως αποκάλυψε στο «Ε» ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης, κ. Ηλίας Βασιλούδης.
Ο Ξανθιώτης «παλαίμαχος» τενίστας και παράγοντας πλέον στα δρώμενα του τένις της Περιφέρειας και όχι μόνο, συμμετείχε ως υποψήφιος για μέλος στο Δ.Σ. στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προεδρείου στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Ωστόσο η επανεκλογή του επί 17ετίας προέδρου της ΕΦΟΑ, άφησε εκτός τον επικεφαλής της κίνησης που στήριξε ο κ. Βασιλούδης, Γιάννη Σερκεδάκη.  
Ψήφισαν και σύλλογοι «φαντάσματα»  
¨Η εκλογική διαδικασία γίνεται με ένα κοινό ψηφοδέλτιο, με απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι εφ’ όσον οι υποψήφιοι από μία ¨παράταξη¨ έχουν περισσότερους σταυρούς αυτόματα εκλέγονται για το Δ.Σ., με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εκπροσώπηση από την αντιπολίτευση¨, μας εξηγεί ο κ. Βασιλούδης για να προσθέσει: «Έτσι έγινε και στις πρόσφατες εκλογές, όπου ο επανεκλεγείς πρόεδρος κ. Ζαννιάς και οι υποψήφιοι του συμπλήρωσαν ικανό αριθμό ψήφων, ώστε όλοι οι δικοί του υποψήφιοι να στελεχώνουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας».
Στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή (16/09) ο κ. Ηλίας Βασιλούδης έθεσε υποψηφιότητα στηρίζοντας τον κ. Γιάννη Σερκεδάκη (πρόεδρος Ο.Α. Αγ. Παρασκευής). Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο Ξανθιώτης παράγοντας, με τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και κυρίως το παρασκήνιο που υπήρξε πίσω από αυτές, η δική τους «κίνηση» δεν κατάφερε να πάρει καμία έδρα ώστε να έχει εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η.Β.: «Ο Κ. Ζαννιάς, τον οποίο στο παρελθόν είχα στηρίξει, πλέον έχει αλλάξει τη νοοτροπία του και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας η οποία θυμίζει ¨κατεστημένο¨, με κριτήρια ¨γνωριμιών¨. Υπήρξαν και υπάρχουν από πλευράς του υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και στις εκλογές θεωρώ ότι υπήρξαν μεθοδευμένες καταστάσεις για την επανεκλογή του. Σταυρωμένα ψηφοδέλτια, σύλλογοι ¨φαντάσματα¨ που τον ψήφισαν και διάφορες άλλες πρακτικές τις οποίες εμείς ως πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση δεν γνωρίζαμε. Πιστεύω πως ήμασταν ¨καθαροί¨ σε αυτό τον τομέα και αν είχαμε προετοιμαστεί ανάλογα θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την παράμετρο».  
Για πρώτη φορά οργανωμένη αντιπολίτευση  
Θετική ήταν η ανταπόκριση και η απήχηση που είχε η κίνηση του κ. Σερκεδάκη, καθώς για πρώτη φορά υπήρχε οργανωμένο αντιπολιτευτικό κίνημα, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου ο Σπύρος Ζαννιάς έβρισκε απέναντι του μεμονωμένους υποψήφιους που δεν είχαν καμία τύχη.
Ο κ. Βασιλούδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρά το αποτέλεσμα των εκλογών και την επικράτηση του κ. Ζαννιά, θεωρώ ότι η παρουσία μας ήταν πολύ καλή καθώς για πρώτη φορά υπήρξε συσπειρωμένο κίνημα οργανωμένης αντιπολίτευσης που σημείωσε τέτοια ποσοστά. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια, στο να ασκούμε αντιπολίτευση και να αντιδρούμε στα «κακώς κείμενα». Θα παρακολουθούμε στενά τις δράσεις του προεδρείου, με την ελπίδα να κινηθεί σε σωστή κατεύθυνση με στόχο την άνοδο αθλήματος και την αύξηση του ¨τενιστικού¨ κινήματος γενικότερα. Αυτό που είχαμε εμείς ως στόχο εξάλλου, μεταξύ άλλων, ήταν η σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, τους δήμους και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την άνθιση του αθλήματος».
Όσον αφορά τις δράσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης, ο κ. Βασιλούδης ανέφερε:
Η.Β.: «Έχουμε δεκάδες αθλητές, αγόρια και κορίτσια, από νεαρά παιδιά έως μεγαλύτερους ηλικιακά, που καθημερινά μαθαίνουν τένις και εξασκούνται στις εγκαταστάσεις του ομίλου μας από τους έμπειρους προπονητές μας. Σε λίγες ημέρες που θα διεξαχθεί το Ενωσιακό πρωτάθλημα στην Καβάλα θα έχουμε δυναμική εκπροσώπηση με 15μελή αποστολή ενώ και στη συνέχεια θα πάρουμε μέρος σε επόμενα τουρνουά».
Για το αν η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το χώρο του τένις, ο πρόεδρος του Ο.Α. Ξάνθης ήταν σαφής: «Όπως σε όλους τους χώρους, έτσι και στο τένις η οικονομική κρίση είχε εμφανή αντίκτυπο. Σε πολλές περιπτώσεις νεαροί αθλητές δεν παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις μακριά από τις πόλεις τους καθώς οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής κι έτσι χάνονται ευκαιρίες για την ανάδειξη αθλητών πανελληνίως. Με την ευκαιρία να σας πω ότι μία από τις προτάσεις μας ως κίνημα στις εκλογές ήταν, οι αθλητές που παίρνουν μέρος σε ενωσιακά τουρνουά και διακρίνονται, να μεταβαίνουν στη συνέχεια με έξοδα της Ομοσπονδίας σε πανελλήνιες διοργανώσεις, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης και να αναδεικνύονται οι πρωταθλητές. Με τον τρόπο που διεξάγονται οι διοργανώσεις τώρα, ένας αθλητής που είναι π.χ. πρώτος στην Κρήτη, δεν μπορεί να πάρει μέρος σε πανελλήνιους αγώνες στην Καβάλα καθώς τα έξοδα τα αναλαμβάνει ο ίδιος και κατ’ επέκταση οι γονείς του οι οποίοι αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν δεν στέλνουν το παιδί. Έτσι οι συγκεντρωτικοί πίνακες έχουν πολλές ιδιομορφίες και αδικίες στη βαθμολογία», δήλωσε.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…