Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Ξάνθη

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Ξάνθη

0

Κάλεσμα συμμετοχής από εργασιακούς φορείς και σωματεία

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν στους εργαζόμενους εργασιακοί φορείς και σωματεία της Ξάνθης. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στο εργατικό κέντρο και, όπως πάντα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν διαφορετική πορεία ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία στις 10.30 πμ. Οι συνδικαλιστές καλούν στον πρώτο μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα λιτότητας του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Δεν υπάρχει ‘δεν μπορώ’, υπάρχει’ δεν θέλω’»
Μετά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ανακοίνωση- πρόσκληση αντίδρασης απευθύνει και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, όπου σημειώνει: «Μόνο με αγώνες και ενωμένοι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την τελική απέλαση της Τρόικας και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης. Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να δώσουμε αγώνες όχι μόνο για τα δικαιώματα μας, αλλά και για τα δικαιώματα της επόμενης γενιάς. Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει ‘δεν μπορώ’, υπάρχει’ δεν θέλω’».

Δικηγόροι Ξάνθης: «Αλληλέγγυοι στον αγώνα του δοκιμαζόμενου λαού»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, συντασσόμενο με την απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές Ελληνικό λαό, τονίζοντας τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα.
Το δικηγορικό σώμα εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος πλήττεται – κατά τρόπο πρωτοφανή στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του – μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματά του, πλήττουν τα δικαιώματά του στην κοινωνική ασφάλιση και στην απόδοση παροχών.

Αρχιτέκτονες Ξάνθης: «Καταδίκη στην κατεδάφιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων»
Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων τμήμα Ξάνθης συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων, την Τετάρτη 26Σεπτεμβρίου 2012.Καταδικάζει τις αξιώσεις της Τρόικας και την κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη , με όλους τους άλλους επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Ξάνθης: «Όχι άλλη εξαθλίωση στην Παιδεία»
Παρών στην αυριανή απεργία δίνει και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Ξάνθης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα προβλήματα που δοκιμάζουν σήμερα τους εκπαιδευτικούς και την παιδεία και σημειώνει: «η χρονιά ξεκινά με τους εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους οικονομικά, υποβαθμισμένους επιστημονικά και έντονα αγανακτισμένους για τον περιορισμό των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Τα φοβικά σύνδρομα καλλιεργούνται.
Μέσα σ’ αυτό το αβέβαιο και θλιβερό περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στέκονται όρθιοι και με φιλότιμο και περηφάνια να μορφώνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού και να στηρίζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η διοικητική δομή της εκπαίδευσης, αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και στα στοιχειώδη όπως, για παράδειγμα, η ακριβής καταγραφή των λειτουργικών κενών.
Απέναντι σ’ αυτή την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική με τις εξοντωτικές περικοπές, την επιδείνωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη βάρβαρη επίθεση στους εκπαιδευτικούς οφείλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, να συγκρουστούμε με την παρακμή και τους εκφραστές της και να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας».

ΠΑΜΕ Ξάνθης: «όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία»
Σε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία καλούν και οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Το σύνθημα δίνει το ΠΑΜΕ Ξάνθης: «όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τα μονοπώλια».
Στη γενική απεργία καλεί μαζί με το ΠΑΜΕ και η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση-μεγαλοεργοδότες-Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν την κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, την κατάργηση του 5θήμερου, την δουλειά-σκλαβιά 13 ώρες την ημέρα 78 ώρες την εβδομάδα, τη δραστική περαιτέρω μείωση των μισθών αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της εκμετάλλευσης δεν θα έχει τέλος. Είναι εκατοντάδες οι επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 2 έως 5 μήνες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που η εργοδοσία επιβάλει αλλεπάλληλες και αυθαίρετες μειώσεις μισθών είτε με ατομικές συμβάσεις εργασίας εκβιάζοντας την υπογραφή των εργαζομένων, είτε μονομερώς από την εργοδοσία» και καλεί σε αγώνα και συσπείρωση στα σωματεία. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…