Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πολιτικό και πολιτιστικό άνοιγμα από τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό και πολιτιστικό άνοιγμα από τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ

0
festivalSYN2-empros

Πραγματοποιήθηκε το τρίτο φεστιβάλ της νεολαίας στην πόλη

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και τη λάθος προσέγγισή της στο πλαίσιο της ΕΕ, ανέλυσε σε ομιλία του ο Δ. Τζανακόπουλος, νομικός συνεργάτης του Α. Τσίπρα
 
Το τρίτο φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία, αν και αποτελούσε την πρώτη διοργάνωση από το ΣΥΡΙΖΑ ως νέο κόμμα στο πλαίσιο της ενοποίησης. Ο χώρος της πλατείας είχε προετοιμαστεί κατάλληλα με σκηνή για τη συναυλία, πανό και ενημερωτικά σταντ. Μεγάλο πανό με το σύνθημα «αντίσταση, αλληλεγγύη, ανατροπή» κρέμασαν τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το ρολόι, ενώ λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και χαριστικό παζάρι σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Ευρωπαϊκό ζήτημα η κρίση στην χώρα και η έξοδος
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, πρώην γραμματέα της νεολαίας ΣΥΝ και σήμερα νομικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχοντας ως κεντρικό θέμα τον τίτλο «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Σοσιαλισμός στο σήμερα», ανέλυσε τη θέση του κόμματος για την κρίση και την πρόταση για έξοδο από αυτή. Επέμεινε στην άποψη ότι το δημόσιο χρέος χρησιμοποιείται ως «όπλο» για να συνεχίσει η επίθεση στον κόσμο της εργασίας και κάλεσε την ίδια την κοινωνία να αντισταθεί και να μπλοκάρει το νέο πακέτο λιτότητας για τα 11,5 δισ. ευρώ. Εξήγησε την ανάγκη να απαντήσει η κοινωνία και να απορρίψει τον νεοφιλελευθερισμό, αντιπροτείνοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της οικονομίας των αναγκών.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι η κρίση δεν αποτελεί εθνικό ζήτημα, ούτε είναι σωστή η ανάλυση που αναφέρεται στη σύγκριση Βορρά-Νότου ή Ελλάδας- Γερμανίας. Αντιθέτως, πρόκειται για την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και της τρόικα εν γένει, που καθιστούν τη χώρα μας «πειραματόζωο», προωθώντας μια μορφή κινεζοποίησης που περιλαμβάνει την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω επιδείνωση του εργασιακού καθεστώτος.

Εναλλακτικός τρόπος παρέμβασης στην πόλη
Ο Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σημείωσε ότι το φεστιβάλ του νέων αποτελεί πλέον ένα θεσμό για την πόλη, αφού πραγματοποιείται επί τρία χρόνια ανελλιπώς. «Το φεστιβάλ αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο παρέμβασης στην πόλη και ένα διαφορετικό τρόπο επαφής και αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα πολιτικό και πολιτιστικό άνοιγμα των νέων του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερη σημασία για την Ξάνθη, αν αναλογιστεί κανείς και τα υψηλά ποσοστά του κόμματος στο νομό. Θέλουμε να βρούμε αυτό τον κόσμο και να κάνουμε πράγματα μαζί. Ξέρουμε ότι χρειάζεται ενεργητική παρέμβαση από την πλευρά μας προς αυτή την κατεύθυνση, για να κάνουμε συνειδητή την ψήφο του καθενός που στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται σκληρότεροι αγώνες και για να ανταπεξέλθουμε ως κοινωνία, τίθενται μεγαλύτερες απαιτήσεις», σημείωσε ο Σωτήρης Αλεξίου.
Η βραδιά τελείωσε με συναυλία τον Baildsa που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…