Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 35 εκ. από Σεπτέμβρη στους δήμους

35 εκ. από Σεπτέμβρη στους δήμους

0
kede_08_2012-empros

Προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη να …ηρεμήσουν οι δήμαρχοι

Η ΚΕΔΕ βάζει «κόκκινη γραμμή» τα 2,7 δις. Κλειστά χθες τα δημαρχεία Ξάνθης και Τοπείρου. Στο συνέδριο και οι δήμαρχοι του νομού

Προσπάθεια να… ηρεμήσουν οι δήμαρχοι και να μην αποφασίσουν κινητοποιήσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοινώνοντας στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα δοθούν από τα ΠΟΕ στους δήμους 35 εκ. ευρώ και θα γίνει προσπάθεια να δίνονται κάθε μήνα,  ώστε να βοηθηθούν οι δήμοι που έχουν ανάγκη και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης δεσμεύτηκε ότι τα 513 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ και τα οφειλόμενα ΠΟΕ θα καταβληθούν κατά προτεραιότητα στους δήμους έως το τέλος του έτους. Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεσμεύτηκε ότι θα παραταθεί η λειτουργία του για  6 μήνες ενώ θα αυξηθεί και το ποσό για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Όλα αυτά βέβαια με την επισήμανση ότι η χώρα μας θα πάρει την επομένη δόση των 30 δις.

Νέα «κόκκινη γραμμή» τα 2,7 δισ. ευρώ από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη
Επέμενε στην  «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δις ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ο οποίος  μιλώντας από το βήμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είπε ότι τα συμφωνημένα 2,7 δισ. ευρώ πρέπει να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση (σ.σ.: δεν έχουν δοθεί ακόμα τα περίφημα 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη). «Αναμένουμε την τοποθέτηση του υπουργού, για να αποφασίσουμε, είπε για να υπογραμμίσει: Σε κανένα δήμαρχο δεν αρέσει να κλείνει το δήμο του. Ανησυχούμε ότι με την παρούσα χρηματοδότηση πολλοί δήμοι θα κλείσουν. Με ενότητα, όλοι μαζί, μπορούμε», τόνισε.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, το παρόν Συνέδριο ως το κρισιμότερο στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης, και απευθυνόμενος προς τον υπουργό του είπε: «Δεν κάνουμε παζάρια. Τα χρήματα δε θα λείψουν από τους αιρετούς, αλλά από τους δημότες».

Κλειστός χθες ο δήμος Ξάνθης και  ο Δήμος Τοπείρου
Εν’ όψει του έκτακτου συνεδρίου και των κινητοποιήσεων που έγιναν κυρίως σε δήμους της Αττικής, ο δήμος Ξάνθης συμμετείχε σ’ αυτές και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι εξαιτίας των περικοπών στους ΚΑΠ με εντολή του δήμαρχου κ. Μιχάλη Στυλιανίδη έκλεισε συμβολικά το δημαρχείο Ξάνθης. Κλειστό ήταν και το δημαρχείο του δήμου Τοπείρου ενώ λειτουργούσαν κανονικά τα δημαρχεία Αβδήρων και Μύκης. Όλοι οι δήμαρχοι του νομού μετέβησαν στην Αθήνα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…