Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μισάνοιχτα τα δημαρχεία του νομού

Μισάνοιχτα τα δημαρχεία του νομού

0
dimarxio_xanthi2-empros

Αλαλούμ με την κινητοποίηση της ΚΕΔΕ. Οι δημοτικοί υπάλληλοι προσήλθαν στη δουλειά τους όμως δεν εξυπηρετούσαν το κοινό

Διαμαρτύρονται οι δημοτικοί υπάλληλοι για αυτό το μοντέλο κινητοποίησης. Ετοιμάζουν απεργία την επόμενη εβδομάδα για τα μέτρα

Μισάνοιχτοι… παρέμειναν οι δήμοι του νομού μας χθες πρώτη μέρα της κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΚΕΔΕ για τις 12 – 13 Σεπτεμβρίου. Έτσι τα 4  δημαρχεία του νομού  είχαν μεν ανοιχτές τις πόρτες, οι δημοτικοί υπάλληλοι πήγαν στη δουλειά τους αλλά οι δημότες δεν εξυπηρετήθηκαν αφού οι υπάλληλοι δεν  δούλευαν και αν κάποιοι το έκαναν,  το έκαναν κρυφά από την ευσυνειδησία τους να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Πήραν μια απόφαση και την έκαναν …γαϊτανάκι
Να σημειώσουμε ότι η ΚΕΔΕ με επιστολή-σύστασή της προς τους δήμους της χώρας, ζήτησε να μείνουν ανοικτές μόνον οι «ευαίσθητες» υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-μεΑ όμως κάθε δήμαρχος έκανε του …κεφαλιού του με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κατάσταση …αλαλούμ που δίνει την εντύπωση ότι γίνεται μια κινητοποίηση για την «τιμή των όπλων» μιας και δεν υπάρχει συντονισμός. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο άλλοι δήμοι να είναι κλειστοί …άλλοι ανοιχτοί και άλλοι …μισάνοιχτοι όπως οι τέσσερις δήμοι του νομού μας. Σ’ αυτό σίγουρα επηρέασε το γεγονός ότι δόθηκαν τα 20 εκ. ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τις επόμενες μέρες οι δήμοι θα πάρουν και άλλα 35 εκ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν τις μισθοδοσίες του προσωπικού τους ή άλλα λειτουργικά τους έξοδα.

Γαλανόπουλος: Οι δήμαρχοι είναι ήξεις αφίξεις…
Οι δημοτικοί  υπάλληλοι όμως δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μοντέλο του μισάνοιχτου δήμου καθώς και στη δουλειά τους προσέρχονται και τελικά δεν την κάνουν ακούγοντας αυτοί τις διαμαρτυρίες των πολιτών αν δεν τους εξυπηρετούν. Ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος δηλώνει εκ διαμέτρου αντίθετος με την τακτική «ήξεις – αφίξεις», όπως τη χαρακτηρίζει των δημάρχων, τονίζοντας ότι απ’ την μια εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους μέσα στου δήμους και τους βάζουν να βγάζουν αυτοί το φίδι από την τρύπα εισπράττοντας όλη τη δυσαρέσκεια των πολιτών: «Οι δήμαρχοι τώρα ξύπνησαν …εμείς τους τα λέγαμε ότι ο Καλλικράτης είναι η ταφόπλακα γι αυτούς όμως τότε αγρόν αγόραζαν. Τους είπαμε να υποστηρίξουν τα αιτήματά μας και να συνδράμουν στις κινητοποιήσεις μας όμως και αυτό δεν έκαναν. Τώρα του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι και τρέχουν και  δεν φτάνουν …αλλά καταφεύγουν σε λύσεις ημίμετρες», τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος.

Απεργία των δημοτικών υπαλλήλων της επόμενη εβδομάδα
Στο μεταξύ η ΠΟΕ – ΟΤΑ ετοιμάζει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα για τα «μέτρα  φωτιά», των 11,9 δις που όπως υποστηρίζει πλήττουν καίρια του δημοτικούς υπαλλήλους. Συγκεκριμένα εκτιμούν ότι επίκεινται απολύσεις στους ΟΤΑ από τις συγχωνεύσεις καταργήσεις  Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ., ενώ οδηγούνται σε μισθούς πείνας από  την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Επίσης εκτιμούν ότι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης στους ΟΤΑ α’ βαθμού κατά 86 εκ. που προβλέπουν τα μέτρα θα προέλθει από απολύσεις προσωπικού ενώ αντιδρούν παράλληλα και στην εργασιακή εφεδρεία.  

Μαριάνα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…