Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Με ποια κριτήρια έκλεισε η σχολή αστυφυλάκων Ξάνθης;

Με ποια κριτήρια έκλεισε η σχολή αστυφυλάκων Ξάνθης;

0

Ερώτηση Σαλτούρου σε Δένδια για το επίμαχο ζήτημα

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος, αναφέροντας τον πρωτοφανή αναβρασμό στην περιοχή και ρωτώντας με ποια κριτήρια επελέγη το κλείσιμο της σχολής αστυφυλάκων Ξάνθης. Ο Δημήτρης Σαλτούρος δείχνει να αρνείται να δεχθεί ως τελική την απόφαση της κυβέρνησης που μεταφέρθηκε στους τοπικούς φορείς στη συνάντηση με το Δημήτρη Σταμάτη και δίνει βαρύτητα στην δέσμευση του ίδιου του υπουργού για την «προσωρινή» λειτουργία της σχολής ως κέντρου κράτησης μεταναστών.

Το κείμενο της ερώτησης
κ. Υπουργέ,
Η πόλη της Ξάνθης, όλος ο νομός της Ξάνθης, βρίσκεται σε πρωτοφανή αναβρασμό μετά από όσα έχουν διαρρεύσει ως τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την πρόσφατα ανακαινισμένη Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης η οποία, με βάση και τη δική σας δέσμευση, θα τελούσε «απολύτως προσωρινά» ως Κέντρο Φύλαξης παράνομων μεταναστών. Η διαφαινόμενη απόφασή σας για επαναλειτουργία των άλλων Σχολών Αστυφυλάκων στη Θράκη δημιουργεί σειρά από ερωτήματα τόσο ως προς τα κριτήρια επιλογής, όσο και ως προς το εάν ισχύει η δέσμευσή σας ότι η διαμονή των παράνομων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης θα είναι «απολύτως προσωρινή».
Ερωτάται ο υπουργός:
1. Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των δύο άλλων σχολών της Θράκης;
2. Γιατί δεν επελέγη προς επαναλειτουργία η Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης;
3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τήρηση της υπουργικής δέσμευσης για «απολύτως προσωρινή» διαμονή των παράνομων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων;
4. Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τη Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …