Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον «ROUT»

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον «ROUT»

0
rout1-empros

Στις ογδόντα έφθασαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον υπερμαραθώνιο 164 χιλιομέτρων

Στις 19-20 Οκτωβρίου ο αγώνας στην Οροσειρά της Ροδόπης      

   
Λιγότερες από 40 ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του υπερμαραθώνιου βουνού που θα γίνει στην οροσειρά της Ροδόπης. Το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου οι «υπεραθλητές», μαραθωνοδρόμοι μεγάλων αποστάσεων θα συγκεντρωθούν στη Χαϊντού, το σημείο εκκίνησης του αγώνα ώστε να αρχίσουν τις προσπάθειες τους. Ο στόχος τους; Να καλύψουν την απόσταση 164 χιλιομέτρων (100 μίλια) διασχίζοντας απάτητα μονοπάτια, δάση και τοπία εξαιρετικής και σπάνιας ομορφιάς στη, στη διαδρομή που θα χαραχτεί στην οροσειρά της Ροδόπης.  
«Rout» για 4η χρονιά  
Αυτή είναι η 4η συνεχής χρονιά που θα πραγματοποιηθεί ο παραπάνω αγώνας, καθώς τις προηγούμενες σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν από αυτόν κατενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις.
¨Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας για τον αγώνα. Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος και όλα θα είναι έτοιμα στις 19 Οκτωβρίου¨ δήλωσε στο «Ε» ένας εκ των διοργανωτών του «ROUT» (Rodopi Ultra Trail), ο Ξανθιώτης δρομέας Ηλίας Σπυριδόπουλος.
¨Θα προσπαθήσουμε και φέτος να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τη διοργάνωση, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών που θα πάρουν μέρος. Πιστεύουμε πως και φέτος θα τα καταφέρουμε, εξάλλου παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε χρονιά ο αγώνας στέφεται με επιτυχία¨, συμπλήρωσε ο κ. Η. Σπυριδόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα (τρεις ημέρες πριν το κλείσιμο των αιτήσεων), έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 80 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Όπως μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές του ROUT εκτός από Ξανθιώτες και Βορειοελλαδίτες δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, αιτήσεις κατέθεσαν μεταξύ άλλων και αθλητές από Αθήνα, Θεσ/νίκη, Ιωάννινα και άλλες πόλεις, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν ένας υπερμαραθωνοδρόμος από τη Ρουμανία κι ένας από τη Γαλλία.

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…