Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πρώτο «τρίποντο» για τη Skoda Ξάνθη

Πρώτο «τρίποντο» για τη Skoda Ξάνθη

0
markovski-empros

Παρουσιάστηκε ανώτερη και νίκησε με σκορ 1-0 την ΑΕΚ

Ο Μαρκόφσκι το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση              

Μπορεί για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι η Skoda Ξάνθη να μην πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, αυτή τη φορά όμως κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε μία νεανική Α.Ε.Κ. που προσπαθούσε όμως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.
Η ξανθιώτικη ομάδα εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα έδρα και την συνολική εμπειρία των παικτών της, επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου με σκορ 1 – 0 επί της «Ένωσης» μπροστά στους φιλάθλους της (περίπου 1200 – λίγο περισσότεροι από τους 900 φιλοξενούμενους που βρέθηκαν στη Θύρα Δ’) και πλέον έχει δύο εβδομάδες στη διάθεση της (το επόμενο Σ/Κ υπάρχει κενό) για να ¨δέσει¨ καλύτερα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό του προχθεσινού αγώνα είναι το ότι παρά την υπεροχή της, η Ξάνθη δεν κατάφερε να πετύχει ένα 2ο γκολ που θα την απάλλασσε από το άγχος κι έμεινε στο ¨εύθραυστο¨ 1-0.  
Η εικόνα του αγώνα  
Η 1η καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για την Ξάνθη στο 1ο λεπτό με το σουτ του Μαρκόφσκι από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος, όμως η ΑΕΚ απάντησε μετά από περίπου ένα 10λεπτο και συγκεκριμένα στο 12ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαγού με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, έπειτα στον Βιβιανί και τελικά να απομακρύνεται από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
Άλλες δύο καλές ευκαιρίες για την Ξάνθη (στο 22’ όταν μετά από σέντρα του Μπέρτου από δεξιά και σουτ του Μαρκόφσκι στην κίνηση με τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την κοντινή προβολή του Ονουάτσι) και στο 24’(μετά από κάθετη πάσα του Μάνταλου ο Ονουάτσι απελευθερώθηκε από τους αμυντικούς, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο) και ο τραυματισμός του Παναγιώτη Λαγού για την Α.Ε.Κ. ήταν τα μοναδικά αξιοσημείωτα γεγονότα έως τη λήξη του Α’ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η Skoda Ξάνθη κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόμενη την μειωμένη αντοχή των παικτών της ΑΕΚ έγινε περισσότερο απειλητική, με αποκορύφωμα το γκολ του Μαρκόφσκι στο 58ο λεπτό. Το γκολ προήλθε από κλέψιμο του Ονουάτσι και σέντρα από δεξιά, με τον Σέρβο επιθετικό με κοντινή κεφαλιά ¨ψαράκι¨ να βρίσκει δίχτυα για το 1-0.
Στο 63’ μετά από κόρνερ της ΑΕΚ ο Κουτρουμπής έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 83’ το σουτ του Κατσικοκέρη πέρασε άουτ στις μοναδικές καλές φάσεις της ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο.
Στο 86′ ο Φλίσκας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.  
Οι συνθέσεις:  
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μαρσελίνιο (90’Καζούμπα), Ονουάτσι (65′ Πλατέλλας), Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Μάνταλος (69′ Βασιλακάκης), Ντάνι.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο (60′ Παυλής), Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Λαγός (31′ λ.τ. Γκερέιρο), Φούντας (59′ Κατίδης), Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουρέλλας, Κουτρουμπής.
Διαιτητές
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γιώργος (ΕΠΣ Κορινθίας)
Α’ Βοηθός: Καρσιώτης Μιχάλης (ΕΠΣ Κορινθίας)
Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)
Διαιτητής: Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Αργολίδας)
Κίτρινες: 31′ Αρκούδας, 42′ Κουρέλλας, 62′ Μάνταλος, 78′ Φλίσκας, 79′ Βιβιανί, 82′ Μπαξεβανίδης, 90′ Κατίδης, 90′ Μαρσελίνιο, Λοντίγκιν (στον πάγκο για διαμαρτυρία)
Κόκκινη: 70′ Κουρέλλας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …