Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Φόβος και τρόμος» οι επιδρομείς στα νεκροταφεία

«Φόβος και τρόμος» οι επιδρομείς στα νεκροταφεία

0
nektrotafeia-empros

Αρπάζουν σταυρούς και χάνονται στον οικισμό του Δροσερού

Αστυνομικοί της Ασφάλειας περιφρουρούν την περιοχή, αλλά οι δράστες συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους πολίτες    

Τρόμο έχει προκαλέσει σε γυναίκες και άνδρες της Ξάνθης η απλή συνήθεια να πηγαίνουν να ανάβουν ένα κερί στον άνθρωπό τους στα μνήματα. Συχνές είναι οι επιθέσεις από άτομα νεαρής ηλικίας, που ορμούν πάνω στους επισκέπτες των νεκροταφείων της Ξάνθης και αρπάζουν το σταυρό από το λαιμό τους. Το κόλπο γνωστό και ο αιφνιδιασμό συνεχώς πετυχαίνει, ιδίως όταν πρόκειται για γυναίκες μέσης ηλικίας που πηγαίνουν συχνά στα νεκροταφεία για να φροντίσουν τα μνήματα και να βρεθούν δίπλα στα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή.  
Άρπαξαν το σταυρό συμπολίτη και «το ‘σκασαν» στο Δροσερό
Πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε σε πολίτη, ο οποίος πήγε στα μνήματα κι εκεί, δύο άτομα, έφηβοι ή λίγο μεγαλύτεροι, αλλά πάντως νεαρής ηλικίας του άρπαξαν το σταυρό και τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση τον οικισμό του Δροσερού που βρίσκεται δίπλα. Ο ίδιος είχε μηχανάκι, αλλά απέφυγε να πάει προς τα εκεί, καθώς ήξερε ότι θα ήταν αδύνατο να εντοπίσει μόνος τους δράστες.
Παρόμοιο περιστατικό μας είχε μεταφέρει αυτόπτης μάρτυρας, πριν μερικούς μήνες, αυτή τη φορά με θύμα γυναίκα, από την οποία επίσης άρπαξαν το σταυρό. Τότε, τα άτομα ήταν δύο και ηλικίας περίπου 15-16 ετών.
Και άλλες περιπτώσεις έχουν κατά καιρούς γνωστοποιηθεί από άτομα που έπεσαν θύματα ανάλογων ληστειών ή από όσους έχουν ακούσει ανάλογες ιστορίες ή επηρεάστηκαν από το κλίμα φόβου, που επικρατεί στους μοναχικούς ανθρώπους που επισκέπτονται το νεκροταφείο.  
Δεν ξέρουν πώς να προστατευτούν
Ο συμπολίτης που δέχθηκε πρόσφατα την επίθεση απευθύνθηκε στην αστυνομία, όπου του έδειξαν μια σειρά από δεκάδες φωτογραφίες, μέσα στις οποίες αναγνώρισε τους δράστες. Όμως ακόμη και αυτό δε φτάνει για να προστατευτεί ο πολίτης, αφού και μήνυση να ασκηθεί, οι δράστες γνωρίζουν τι ακολουθεί γι’ αυτό φροντίζουν να «ξεφορτώνονται» αμέσως τα πολύτιμα είδη, «σκοτώνοντάς τα» στην τιμή, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Γι’ αυτό και δεν πολυαγχνώνονται και οι ίδιοι, αφού ξέρουν ότι θα συλληφθούν, θα τους απαγγελθεί κατηγορία και στη συνέχεια θα είναι πάλι ελεύθεροι, ακόμη κι αν «φάνε» και μία καταδίκη. Οπότε, φαίνεται ότι η πρόληψη είναι πολύ πιο αναποτελεσματική από την καταστολή σε αυτή την περίπτωση.  
Αστυνομικοί με πολιτικά φρουρούν το νεκροταφείο
Για το φαινόμενο ενήμερος είναι βέβαια ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης, ο οποίος αναφέρει ότι είναι πρόβλημα χρόνων και δεν προέκυψε τον τελευταίο καιρό. Σημειώνει ακόμη ότι έχουν συλληφθεί επανειλημμένα άτομα, αλλά δεν αποθαρρύνονται, καθώς βοηθάει και η τοποθεσία που τους δίνει τη δυνατότητα να διαφεύγουν και να κρύβονται αμέσως στον οικισμό του Δροσερού. Για το λόγο αυτό, αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά, προστατεύουν την περιοχή, ώστε να εντοπίζουν όσο το δυνατό γρηγορότερα τυχόν επιθέσεις, αλλά και για να αποθαρρύνουν με την παρουσία τους, τους επίδοξους νέους δράστες.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…