Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Η… συντριβή έφερε αλλαγή προπονητή!

Η… συντριβή έφερε αλλαγή προπονητή!

0
ouzounidis003-empros

Τέλος ο Ουζουνίδης, με Δανιήλ στον πάγκο

Βαριά ήττα 0-3 γνώρισε η Skoda Ξάνθη από τον ΠΑΟΚ    

Η παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη από τη θέση του προπονητή επισκίασε τη βαριά ήττα της Skoda Ξάνθη από τον Π.Α.Ο.Κ. με σκορ 0-3, στο σαββατιάτικο παιχνίδι. «Η ομάδα χρειαζόταν μία αλλαγή, ένα σοκ» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Εβρίτη τεχνικού στη δήλωση παραίτησης του.
Skoda Ξάνθη – Π.Α.Ο.Κ. 0-3
Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη, καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε με σκορ 0-3, με την ξανθιώτικη ομάδα να παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι «φάντασμα» το οποίο είδε μόνο ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου), καθώς στο 10ο λεπτό ο Κάτσε κινήθηκε μέσα στην περιοχή του Βιβιανί, ο Κομεσίδης φάνηκε να τον πιάνει, όμως ο παίκτης του «δικέφαλου» περισσότερο έπεσε παρά ανατράπηκε από τον αντίπαλό του. Η παράβαση ωστόσο καταλογίστηκε και ο Αθανασιάδης που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Ξάνθης για το 0-1, ωστόσο, μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε ξανά. Αντίθετα, η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 41′ ο Ντάνι έκλεψε τη μπάλα από τον Κάτσε, μπήκε από δεξιά, σέντραρε συρτά, όμως ο Μαρσελίνιο με προβολή στην κίνηση έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του ημιχρόνου, που είχε αρκετά εκατέρωθεν λάθη, δυνατά μαρκαρίσματα κι ελάχιστες φάσεις…
Με την έναρξη της επανάληψης, θα περίμενε κανείς η Ξάνθη να πιέσει, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ευτύχησε να σκοράρει και πάλι. Στο 54′ ο Ρομπέρ ξεπέρασε στο ένας με έναν με τον Μπέρτο μπήκε από αριστερά, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής και νίκησε τον Βιβιανί στην κλειστή του γωνία για το 0-2.
Ο «δικέφαλος» κυριαρχούσε στο κέντρο, ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς Μαρίν, Μάνταλο για να φρεσκάρει την Ξάνθη, ωστόσο, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα αν και της δόθηκε πολύς χώρος. Παρότι λοιπόν ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμούς ήταν αυτός που συνέχισε να απειλεί κι αφού έχασε ένα τετ α τετ ο Αθανασιάδης στο 81′, καθώς νικήθηκε από τον Βιβιανί, σε άλλη μια υποδειγματική κόντρα και με όλη την Ξάνθη μπροστά για να μειώσει, ο Λάζαρ με διαγώνιο συρτό σουτ έκανε το 0-3 στο 88′.
Η τελευταία φάση ανήκε στην Ξάνθη με τον Μαρσελίνιο να μην μπορεί να νικήσει εξ επαφής τον Γλύκο (90+1′) που έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια.
* Φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι και οι δηλώσεις Πανόπουλου στη σελ. 16.
Οι συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπαξεβανίδης (70′ Καζούμπα), Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (56′ Μαρίν), Ονουάτσι (56′ Μάνταλος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (89′ Ιντζίδης), Λίνο (70′ Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς (86′ Γιάννου), Λαζάρ, Κατσέ, Κουμαλό, Αθανασιάδης, Έτο.
Επίθεση σε λεωφορείο με φιλάθλους του ΠΑ.Ο.Κ.
Ενέδρα σε ένα από τα τέσσερα λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά το ματς των Πηγαδίων, έστησαν άγνωστοι στο 20ό χιλιόμετρο Ξάνθης-Καβάλας.
Την ώρα που το πούλμαν διέσχιζε μία γέφυρα στην Εγνατία Οδό λίγο μετά το Νέστο, άγνωστοι πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του λεωφορείου κι ένας οπαδός του «Δικεφάλου», ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης με τη συνοδεία μελών της ΠΑΕ, όπου του έγιναν ράμματα και αργότερα πήρε εξιτήριο.
Το πούλμαν ακινητοποιήθηκε και ο κόσμος του δικεφάλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο της αστυνομίας.
Αν και δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών, εικάζεται ότι υπεύθυνοι για την επίθεση είναι φίλαθλοι άλλης ομάδας και όχι της Ξάνθης.

Παρά… προπονητικά


Το σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν το τελευταίο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο της Skoda Ξάνθη καθώς αμέσως μετά τη λήξη του ο Εβρίτης τεχνικός ανακοίνωσε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Χρ. Πανόπουλο.
Στην… τελευταία συνέντευξη τύπου, ως προπονητής της Skoda Ξάνθη, ο Ουζουνίδης αρχικά είπε: “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς, από εκεί και πέρα, όμως, όταν κερδίζεις 0-3 εκτός έδρας είναι μεγάλη επιτυχία. Ξέρετε ότι έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές της. Όσο περνάει ο καιρός με την παρουσία και των καινούριων παικτών θα πάει πολύ καλύτερα, αλλά όπως είπα και στον μεγαλομέτοχο κάτι πρέπει να αλλάξει”.
Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του: “Δηλώνοντας την παραίτησή μου είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω. Γιατί πιστεύω στους παίκτες, έχουν δυνατότητες. Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς. Οπότε πρέπει να γίνει κάτι δυνατό. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω εγώ για την ομάδα. Δεν γίνονταν διαφορετικά, ήθελα να δημιουργήσω κάποια πράγματα, από την στιγμή που δεν μπορούν να γίνει κάτι άλλο πρέπει να παραιτηθώ. Οι παίκτες δουλεύουν και θα πάνε την ομάδα ψηλά”.
Κατέληξε λέγοντας: “Οι απαιτήσεις είναι πολλές, θεωρώ ότι αυτή την στιγμή κάτι πρέπει να γίνει. ‘Όταν τους βλέπω τόσο απογοητευμένους ξέρω πως κάτι πρέπει να αλλάξει, μακάρι με το νέο προπονητή η Ξάνθη να φτάσει εκεί που πρέπει”.
Προσωρινός αντικαταστάτης ο Δανιήλ
Ο Βασίλης Δανιήλ θα είναι ο τεχνικός που καλύψει, έστω και προσωρινά, το κενό του Μαρίνου Ουζουνίδη που παραιτήθηκε, όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Χρήστος Πανόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός τα τελευταία χρόνια ήταν επικεφαλής των ακαδημιών της Ξάνθης.
Να υπενθυμίσουμε πως ο Δανιήλ είχε περάσει και παλαιότερα από το πάγκο της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 1992- ’93, ενώ είχε και δύο πιο σύντομα περάσματα ένα το 1994 και άλλο ένα το ’96.
Ωστόσο, ο πολύπειρος προπονητής έχει να καθίσει σε πάγκο από το 2001 όταν είχε στα χέρια του το τιμόνι της Εθνικής.
Πανόπουλος: «Με εξέπληξε η παραίτηση»
Ερωτηθείς για την παραίτηση Ουζουνίδη, ο «ισχυρός άνδρας» της ξανθιώτικης ομάδας, απάντησε: «Με εξέπληξε η κίνηση του Ουζουνίδη, εγώ πίστευα ότι ήταν ότι καλύτερο για την Ξάνθη, αυτός επέμενε. Εγώ τον στήριξα και πέρσι. Πίστευε και ο Μαρίνος ότι η ομάδα ήταν πολύ soft και κάτι έπρεπε να αλλάξει. Επειδή δεν το περίμενα την ομάδα θα την τρέξει για λίγες ημέρες ο Δανιήλ, γιατί το τιμ που υπάρχει είναι πολύ νεανικό και δεν έχει εμπειρία από επαγγελματικό πρωτάθλημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και σκέψη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Κεχαγιά ο οποίος είναι προπονητής στην Ομάδα Νέων, όμως αυτή η κίνηση δεν πραγματοποιήθηκε για να μην αλλάξει ο σχεδιασμός στις ¨μικρές¨ ηλικιακά ομάδες της Ξάνθης, ενώ οι άνθρωποι της Skoda ήδη άρχισαν επαφές με προπονητές για να καταλήξουν στον ¨εκλεκτό¨ το όνομα του οποίου πιθανώς θα προκαλέσει έκπληξη!
Δέχτηκε προτάσεις ο Ουζουνίδης
Δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό άνεργος ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς εάν επαληθευθούν τα δημοσιεύματα από την Κύπρο, ο πρώην πια, προπονητής της Ξάνθης δέχθηκε τηλεφώνημα από άνθρωπο της Ομόνοιας για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας. Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να πατήσει… φρένο.
«Δεν έχει υπάρξει πρόταση, ούτε επαφή. Είναι πολύ νωρίς εξάλλου, μόλις το Σάββατο παραιτήθηκα από την Ξάνθη. Δεν έχω καν προλάβει να χαιρετήσω τους ανθρώπους της Skoda», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουζουνίδης στο «balla.com.cy», συμπληρώνοντας ερωτηθείς για το αν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κύπρο, εφόσον τον προσεγγίσει κάποια ομάδα: «Ασφαλώς, γιατί όχι; Η περίοδος στην Κύπρο ήταν πολύ καλή για την καριέρα μου».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο Ουζουνίδης δέχθηκε πρόταση και από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες δεν πάει καθόλου καλά, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο 43χρονος τεχνικός δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι και αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι ¨για λίγες ημέρες θα ξεκουραστώ και μετά βλέπουμε¨.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …