Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η κρίση θέλει κοινωνική αλληλεγγύη

Η κρίση θέλει κοινωνική αλληλεγγύη

0
plateia_1-empros

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης συγκέντρωσε σχολικά είδη για παιδιά απόρων οικογενειών

Βοηθούν 130 παιδιά από 80 άπορες οικογένειες ενώ το χειμώνα είχε αναλάβει τη σίτιση 400 παιδιών

Έκκληση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απευθύνει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης προς τους συμπολίτες μας παρέχοντας ως έρεισμα την αδυναμία αρκετών οικογενειών στην πόλης μας να καλύψουν τα σχολικά είδη των παιδιών τους. Έτσι το  Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι δέχονταν προσφορές σε σχολικά είδη καινούργια ή μεταχειρισμένα και συγκεκριμένα τετράδια, μολύβια, στυλό μαρκαδόρους σχολικά βοηθήματα μπλοκ ζωγραφικής, τσάντες κ.λ.π.

Βοηθούν 130 παιδιά…
Ώρα 1.30 μ.μ. και δίπλα απ’ το ρολόι και μόνο λίγες σακούλες έχουν συγκεντρωθεί. Η προσωρινή πρόεδρος όμως της Ομάδας κα Μαίρη Μπεμπέκη εξηγεί ότι το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολύ συγκινητικό και ότι πλησιάζουν τα μέλη της Ομάδας ζητάνε τηλέφωνα και  πληροφορίες, πού μπορούν να αποστείλουν σχολικά είδη δηλώνοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί και δεν ήταν προετοιμασμένοι: «Πολλές οικογένειες έχουν ανέργους και δυσκολεύονται ν’ ανταποκριθούν στα έξοδά των παιδιών τους. Γι αυτό το λόγο γίνεται αυτή προσπάθεια από τα μέλη της Ομάδας μας. για να συγκεντρώνουν σχολικά είδη. Ήδη η ομάδα έχει 130 παιδιά από τις 80 οικογένειες που τις βοηθάει και με τρόφιμα και άλλα είδη. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση απλά ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος ότι δεχόμαστε προσφορές. Τους δίνουμε τηλέφωνα και πληροφορίες που μπορούν να στείλουν διάφορα σχολικά», σημειώνει η κα Μπεμπέκη.

Το χειμώνα εξασφάλισε πρωινό για  400 παιδιά
Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέπτυξε κοινωνική δράση από τον Ιανουάριο του 2012 και τον Ιούνιο συστάθηκε σε σωματείο που αριθμεί 80 μέλη. Η δράση της επικεντρώνεται στις άπορες οικογένειες με τις οποίες ήρθε σε επαφή από φίλους και γνωστούς τους που ήδη τις βοηθούσαν. Το χειμώνα ανέλαβε την εξασφάλιση πρωινού για 400 παιδιά: «Είχαμε βρει προσφορές από αρτοποιούς σ’ όλο το νομό γιατί το πρόβλημα είναι σ’ όλο το νομό. Και φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο», επισημαίνει η κα Μπεμπέκη.
Η Ομάδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση και όπως μας πληροφορούν έχουν συγκεντρώσει πολλά ρούχα τα οποία και βρίσκονται σε υπόγειο χώρο καταστήματος καθώς δεν έχουν χώρο στέγασης: «Τώρα πρέπει να τα μεταφέρουμε γιατί ο ιδιόκτητης χρειάζεται το χώρο και δεν έχουμε που να τα πάμε», λέει η κα Μπεμπέκη προσθέτοντας ότι από το δήμο δεν έχουν καμιά βοήθεια παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετικό αίτημα Να σημειώσουμε ότι από το δήμο έχει συσταθεί επίσης, μια  Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης όμως ακόμη κάποια δράση της δεν είδαμε….

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…