Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έργα και ημέρες στο δήμο Αβδήρων

Έργα και ημέρες στο δήμο Αβδήρων

0
dimarxio_avdiron-empros

Δημοπρατήθηκε έργο ανάπλασης Σελέρου – Λευκόπετρας ύψους 600.000 ευρώ
Σε «καλό δρόμο» ο δρόμος Αβδήρων – Βελόνης

Πήραν για τα λειτουργικά των σχολείων. Αναμένουν 62.000 ευρώ για να καλύψουν τη μισθοδοσία και  του άλλου μήνα

Στα «σκαριά» βρίσκεται ένα μεγάλο έργο στο δήμο Αβδήρων. Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανάπλαση του Σελέρου και της Λευκόπετρας που έχει ενταχθεί  στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ. Ήδη έχει δημοπρατηθεί με έκπτωση 48% και  έχει  αναλάβει το έργο γνωστή κατασκευαστική εταιρεία της Ξάνθης. Σε καιρούς χαλεπούς που οι δήμοι δεν έχουν «σάλιο» να καλύψουν τις λειτουργικός τους ανάγκες και τη μισθοδοσία του προσωπικού τους  αποτελεί σημαντικό γεγονός το ότι γίνονται και κάποια έργα 

Θα την βγάλουν και  τον άλλο μήνα…
Παράλληλα μ’ αυτό σε «καλό δρόμο» ωρίμανσης βρίσκεται και η ανάπλαση του δρόμου Άβδηρα – Βελόνης στον οικισμό των Αβδήρων ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο της ανακατασκευής του Παλιού Μύλου στο κέντρο των Αβδήρων. Ικανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης από το γεγονός ότι κάτι «κινείται στο δήμο του από έργα – δεδομένης της οριακής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και σημειώνει ότι επιχειρείται μια προσπάθεια να μη χαθεί ούτε ένα έργο για το δήμο του. Παράλληλα φαίνεται κάπως ανακουφισμένος καθώς το υπουργείο απέστειλε το ποσό των 20 εκ. ευρώ και απ’ το μερίδιο που αναλογεί στο δήμο του θα καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ενώ αναμένει άλλες 62.000 ευρώ(ποσό που του αναλογεί από τα 35 εκ. ευρώ) που θα αποδοθούν εντός των προσεχών ημερών: «Είχαμε πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ευτυχώς μ’ αυτά τα χρήματα θα καλύψουμε τη θέρμανση των σχολείων καθώς και την μισθοδοσία για τον άλλο μήνα και μετά …βλέπουμε».

Αύξηση στα τροφεία και στα μεταφορικά στους παιδικούς
Απ’ την μεριά μας προσπαθούμε να κάνουμε σφιχτή πολιτική για αυτό το λόγο αυξήσαμε τα τροφεία και τα μεταφορικά στου παιδικούς …Δεν βγαίνουμε διαφορετικά», τονίζει ο κ. Τσολακίδης. Να σημειώσουμε ότι η αύξηση στα τροφεία που ξεκινούσαν από 25 ευρώ το μήνα είναι κατά 5 ευρώ κλιμακωτά ενώ η αύξηση στα μεταφορικά που ήταν 15 ευρώ το μήνα διπλασιάστηκε, γεγονός που δημιούργησε διαμαρτυρίες των γονέων: «Η μεταφορά των παιδιών στους παιδικούς στοιχίζει στο δήμο 6.000 ευρώ το μήνα. Και τα έσοδα είναι 550 ευρώ. Ή θα’ πρεπε να τους κλείσουμε ή να αυξήσουμε τα τροφεία και την μεταφορά. Εξάλλου και πάλι τροφεία και  μεταφορά στοιχίζουν στον γονέα 65 ευρώ ενώ σε άλλους δήμους ξεκινά από 80 ευρώ.».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…