Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Επτά νεκροί από την απόδραση του Αυγούστου στους δρόμους της ΑΜΘ

Επτά νεκροί από την απόδραση του Αυγούστου στους δρόμους της ΑΜΘ

0

Κυριότερη παράβαση η υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παρέμεινε ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων κατά την μαζική έξοδο των διακοπών τον φετινό Αύγουστο στους δρόμους της ΑΜΘ.
Επτά συνολικά ήταν τα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν, όσα και τον περσινό Αύγουστο, με ισάριθμους νεκρούς, ενώ αντίθετα καταγράφηκαν μόλις 6 σοβαρά τροχαία, έναντι των 11 της προηγούμενης χρονιάς. Σταθερή παραμένει η κατάσταση και για τα ελαφρά τροχαία, με 55 το 2012 και 54 το 2011.
Δυστυχώς, συνεχίζουν να προκαλούν κύρια αίτια για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και η υπερβολική ταχύτητα. Ακόμη, συνήθεις, αλλά επικίνδυνες παραβάσεις αποτελούν: η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παραβίαση της προτεραιότητας, η παραβίαση σήμανσης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα , η απόσπαση προσοχής του οδηγού, το αντικανονικό προσπέρασμα, η μη οδήγηση στο άκρο δεξιό της οδού και η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

1.230 επικίνδυνες παραβάσεις τον Αύγουστο
Στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων, το μήνα Αύγουστο 2012, βεβαιώθηκαν συνολικά 4.742 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.230 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις. Συγκεκριμένα: 115 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 735 για υπερβολική ταχύτητα, 56 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 15 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 35 για αντικανονικό προσπέρασμα, 12 για αντικανονικούς ελιγμούς, 126 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 112 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 16 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 8 για φθαρμένα ελαστικά. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…