Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένστολη διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Ένστολη διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

0
enstoli_diamartyria_xanthi_2012-empros

Παρών ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΕ. Ανανέωσαν το ραντεβού για σήμερα στην Γ.Α.Δ. Κομοτηνής

Αλληλέγγυος δηλώνει ο Δημήτρης Σαλτούρος, ζητώντας όμως αυξημένη υπευθυνότητα από τους αστυνομικούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς μεταβολές στο μισθολογικό τους καθεστώς πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Αγωνιστικό «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους αστυνομικούς να συμμετέχουν δυναμικά και να προασπιστούν το μέλλον τους, ενημερώνοντας παράλληλα για τις συναντήσεις στις οποίες προέβη η ΠΟΑΣΥ με υπουργούς και βουλευτές κομμάτων και τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Οι αστυνομικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, που θα προβούν σε ένστολη διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ στην Κομοτηνή, ενώ νωρίτερα θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου, στις 10 πμ.
Ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης Κώστας Μαλλικόπουλος μίλησε για συμμετοχή όλων σχεδόν των αστυνομικών, πλην αυτών που είχαν υπηρεσία, στην ένστολη διαμαρτυρία. «Φέτος μας κόβουν 7,5% και μέχρι του χρόνου η μείωση θα φτάσει το 17,5%. Δεν ανήκουμε στους προνομιούχους κρατικούς υπαλλήλους, ούτε αμειβόμαστε με κάτι ξεχωριστό για να μας λένε ότι ανήκουμε στα ειδικά μισθολόγια. Οι αστυνομικοί δεν αντέχουν άλλες περικοπές, ενώ η αποδιοργάνωση των ένστολων και του οργανισμού μας μπορεί και να προκαλέσει και την αποδιοργάνωση της ίδιας της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Μαλλικόπουλος.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς και ο βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος, που διένειμε σχετική ανακοίνωσή του στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς.

Αλληλέγγυος ο Δ. Σαλτούρος, αλλά ζητά υπευθυνότητα
Ο Δημήτρης Σαλτούρος στην ανακοίνωσή του εκφράζει την κατανόησή του για την αγανάκτηση των αστυνομικών και σημειώνει: «Όλοι γνωρίζετε τη σημερινή συγκυρία, δεν έχει νόημα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε αυτήν. Όλοι γνωρίζετε ότι ο καθένας μας καλείται να υπερβεί τον εαυτό του, πιστεύοντας, προσδοκώντας και παλεύοντας για την ανάκαμψη. Σας ζητώ να είστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια αυτή. Έχετε απόλυτη προτεραιότητα όσον αφορά την ανάγκη προστασίας του εισοδήματός σας και να είστε σίγουροι ότι και εγώ προσωπικά κάνω ό,τι μπορώ για αυτό. Σε αντίθεση με τα «βαρίδια» που κουβαλά το Ελληνικό Κράτος και τα οποία θα πρέπει άμεσα μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών να τα αποτινάξει από πάνω του. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά αλλά κυρίως βιώσιμα και με προοπτική τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της άμυνας και της δημόσιας ασφάλειας. Αλλά και μέχρι τότε προσπαθούμε  και συμβάλλουμε στην εξάντληση κάθε περιθωρίου, κάθε δυνατότητας. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να αψηφήσει την εντολή του ελληνικού λαού και να θέσει σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια να σωθεί η χώρα από τα πολύ χειρότερα, χειρότερα που, αν έρχονταν, θα είχαν δραματικές επιπτώσεις και στους αστυνομικούς». Επίσης τονίζει ότι παραμένει για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα η αναβάθμιση της λειτουργίας της ελληνικής αστυνομίας και δηλώνει ότι στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των αστυνομικών για την εξασφάλιση των απαραίτητων εκείνων συνθηκών που θα επιτρέψουν την αξιοπρεπή και αποτελεσματική σας λειτουργία. Ωστόσο, τους ζητά ιδιαίτερα αυξημένη ευθύνη έναντι της κοινωνίας και διατήρηση ενός επιπέδου υπευθυνότητας «που σας χαρακτηρίζει και στον τρόπο διεκδίκησης και προβολής των αιτημάτων σας».  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…