Σχόλια 28/09/2012

0

Μήπως γίναμε οι καμαριέρες της Ευρώπης, γι’ αυτό ήρθε ο Στρος Καν να μας επισκεφθεί;

Όλα τζάμπα;  


Μόνον στη κομμουνιστική Ελλάδα, την Ψωροκώσταινα, ζητούν κάποιοι όλα να είναι δωρεάν γι’ αυτούς και πληρωμένα από το δημόσιο.
Το πού θα τα βρει τα χρήματα το δημόσιο, δεν τους απασχολεί, όπως για να βρεθούν θα τα δανειστεί, μια και η παραγωγική δυνατότητα της χώρας έχει καταρρεύσει.
Ζητούν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί, καλύτερα νοσοκομεία με πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές, ζητούν καλά σχολεία με πολλούς δασκάλους και καθηγητές, ζητούν της…Παναγιάς τα μάτια, κι όλα αυτά χωρίς να πληρώνουν φόρους!
Ζητούν, τελευταίο αυτό, όλοι οι φοιτητές να μένουν σε εστίες δωρεάν και να σιτίζονται επίσης δωρεάν!
Αίτημα και απαίτηση μοναδική, διότι παγκοσμίως οι φιλοξενούμενοι στις φοιτητικές εστίες πληρώνουν! Το δωρεάν έχει πεθάνει προ πολλού.
Μόνον εδώ το ευαγγελίζονται και το υπόσχονται κάποια κόμματα λαϊκίζοντας και κοροϊδεύοντας.
«Ε»    
Τα καθάρισαν  
Πολύ σύντομα μετά από σχόλιο της στήλης οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης επιλήφθηκαν και επέλυσαν δυο-τρία θέματα που χρειάζονταν παρέμβαση.
Έτσι, στην οδό Βλαχοπούλου έγιναν οι παρεμβάσεις και αποκαταστάθηκαν οι περιπτώσεις που αναφέρονταν στο σχόλιό μας.
Εν μέρει το ίδιο θα πρέπει να γίνει σ’ ολόκληρη την πόλη σήμερα, μιας και υπάρχει προσωπικό.
Ήδη στην οδό Μπρωκούμη η συκιά που φύτρωσε στο δίκτυο ομβρίων, έχει βγει προς τα έξω και ατενίζει την κυκλοφορία!
Πριν γίνει δέντρο, ας κοπεί…
«Ε»    

Έργο ποιότητας ζωής  


Οφείλουμε να το πούμε δημόσια ότι το έργο αναβάθμισης του Λιμνίου και βελτίωση του χώρου στο Κολυμβητήριο, πως πρόκειται για έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου Ξάνθης.
Θα δημιουργηθεί στο σημείο εκείνο, μια μοναδική εστία-πολυχώρος που όταν ολοκληρωθεί και δοθεί στους κατοίκους, θα τους κάνει όντως υπερήφανους.
Θα προσφέρει πεζοπορία, ποδήλατο, παιδικές χαρές και γενικά ησυχία και ηρεμία. Τα 3 θεματικά πάρκα θ’ αλλάξουν τον χώρο και το τοπίο, και σε συνάρτηση με το Κολυμβητήριο και το υπάρχον πάρκο, άνετα μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς για τους Ξανθιώτες κάθε ηλικίας και ενδιαφέροντος.
Αρκεί βέβαια το έργο όταν δοθεί στη χρήση, να προστατευθεί από τους ίδιους τους κατοίκους.
«Ε»  

Σειρά έχει το Εύμοιρο  


Πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί για την ανάγκη αξιοποίησης ως χώρου αναψυχής και περιπάτου του γνωστού αλσυλίου Ευμοίρου.
Κατά καιρούς βέβαια έγιναν δηλώσεις, συζητήσεις και προτάσεις. Όλα έμειναν στα λόγια και το άλσος μένει αναξιοποίητο και το κυριότερο υποβαθμίζεται.
Οφείλει λοιπόν η δημοτική αρχή, μετά το Λιμνίο, να βάλει στο πρόγραμμα το άλσος Ευμοίρου.
Χωρίς πολλές παρεμβάσεις και τσιμέντο. Να μείνει φυσικός όπως είναι. Ένα δασάκι αστικής μορφής. Για τρέξιμο, βάδισμα, ποδήλατο, πικ-νικ, ήπιες αθλητικές δράσεις, παιγνίδια διάφορα, και γενικώς μια παρουσία εκτός κίνησης και θορύβου, λίγο έξω από την πόλη.
Οφείλει η δημοτική αρχή να το δει το έργο αυτό και να το εντάξει στον προγραμματισμό της.  

 
«Απλά μαθηματικά» από το Stern: Η Γερμανία οφείλει 370 δισ. στην Ελλάδα  


Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγει ξανά το γερμανικό περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις από την χώρα μας καθώς χρωστάει 370 δισ. σε αποζημιώσεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ποσό που έδωσε η Γερμανία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια με τη μορφή δανείων ανέρχεται στα 37 δισ. Ποσό που είναι ελάχιστο όπως επισημαίνει «σε σχέση με τα 300 δισ. ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς. Αυτό το ποσό το γνωρίζει κάθε Έλληνας μαθητής. Είναι αυτό που θα έπρεπε να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
Αυτά είναι «απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι για πολιτικούς» υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Stern, που σημειώνει ακόμα πως αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι τότε το συνολικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 370 δισ. ευρώ. Όμως, καταλήγει το άρθρο «για τη Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα αποζημιώσεων, καθώς το Βερολίνο δεν θέλει να υπάρξει προηγούμενο…»    

Με 1.000 ράμπο ενισχύεται το ΣΔΟΕ  


Την άμεση ενίσχυση του ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με 1.000 ειδικά εκπαιδευμένους… ράμπο, οι οποίοι θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού.
Ο πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη, επεσήμανε ακόμα πως συνεχίζεται ο σαρωτικός έλεγχος της λίστας με όσους έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2012 και τόνισε πως όπου εντοπίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των εμβασμάτων, η έρευνα έχει προχωρήσει σε βάθος.  

 
Δυσωδία και συγκάλυψη…  


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του προέδρου της βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με τις καταγγελίες εις βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10 δις ευρώ.
Ο Πρόεδρος της βουλής επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του δημοσιογράφου που έκανε τις αποκαλύψεις, αλλά και κατά του βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλου, που συνομίλησε ραδιοφωνικά με τον δημοσιογράφο. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος δεν συνάδουν καθόλου με το αξίωμα που φέρει και δείχνουν ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του.
Πάντως οι αποκαλύψεις εχθές συνεχίστηκαν με δημοσιοποίηση εξωδίκου που εστάλη στον τότε πρόεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο για να ενημερωθεί η βουλή για τη δράση του κυκλώματος, μέλος του οποίου φέρεται να είναι ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο δε κύριος Πετσάλνικος ισχυρίζεται ότι προώθησε το εν λόγω εξώδικο στα κόμματα! Δηλαδή φαίνεται ότι γνώριζαν όλα τα κόμματα για την υπόθεση από το 2011. Και τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους μπροστά στις κάμερες απαιτώντας να «χυθεί άπλετο φως»…
Δυσωδία σκανδάλων και συγκάλυψης αναδύεται γι’ άλλη μια φορά από το κοινοβούλιο και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και οδυνηρές για τον λαό. Ο οποίος λαός με δυσκολία πια κρατάει την ψυχραιμία του και είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει για πολύ μετά από τις νέες αποκαλύψεις πολιτικής διαφθοράς…          

Από Δευτέρα ο ΟΑΕΔ θα δίνει τα εποχικά επιδόματα


Από την Δευτέρα αρχίζει η χορήγηση των εποχικών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ. Για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού η τοπική υπηρεσία έχει κατηγοριοποιήσει τις ημέρες που θα δίνεται το κάθε επίδομα. Έτσι: Κάθε Δευτέρα θα δίνεται το επίδομα στους οικοδόμους, κάθε Τρίτη το ναυπηγοεπισκευαστικό, κάθε Τετάρτη στους καπνεργάτες και δασεργάτες και κάθε Πέμπτη σ’ όλους του υπόλοιπους κλάδους που το δικαιούνται όπως τουριστικών και επισιτιστιτικών επαγγελμάτων κ.λ.π.. Κάθε Παρασκευή θα καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα το οποίο για τους τρίτεκνους έχει ξεκινήσει από 1 Αυγούστου ενώ από την Δευτέρα θα καταβάλλεται το επίδομα για ένα παιδί. Να σημειώσουμε ότι τα επιδόματα έχουν υποστεί «κούρεμα» της τάξης του 22% και ξεκινούν από 458, 15 ευρώ για τον τουριστικό κλάδο μέχρι 678,06 ευρώ το ανώτερο για τους οικοδόμους. Το ναυπηγοεπισκευαστικό και το επίδομα των δασεργατών – καπνεργατών ανέρχεται στα 641,41 ευρώ. Παρά τις μειώσεις δεν παύει να είναι ένα βοήθημα απαραίτητο ιδίως για τους κλάδους όπως οι οικοδόμοι που έχουν ανεργία 95%!
Μ.Ξ.      

Καλή ιδέα…


να δοθεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης. Απ’ τον να το έχει ο δήμος χωρίς να το αξιοποιεί και να ρημάζει ας το πάρουν οι ποδηλάτες να το αναδείξουν και να αναπτύξουν τις δράσεις τους. Και όπως μου είπανε έχουν μεγάλα σχέδια. Να διοργανώνουν αγώνες επίδειξης να φτιάξουν νέες πίστες να μαθαίνουν τα παιδιά για το ποδήλατο να διοργανώσουν το γύρο της Βιστονίδα κ.λ.π. Πολύ καλά όλα αυτά.
Ας ελπίσουμε να μην μείνουν μόνο στα λόγια…
Μ.Ξ.      

Όλοι κι από λίγο  


Ο Άρης Γιαννακίδης ζήτησε με επιστολή του την προσωπική παρέμβαση Σαμαρά για να ανοίξει και η σχολή αστυνομίας της Ξάνθης. Το σχόλιο αυτό δεν είναι για να αμφισβητηθούν οι προθέσεις, αλλά, σε κάθε περίπτωση, έρχεται κατόπιν εορτής και αναγκαστικά θα περιοριστεί στις εντυπώσεις.
Το περιεχόμενο είναι σε γενικές γραμμές καλό. Λέει για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, τις αναταράξεις που προκλήθηκαν από το κέντρο μεταναστών –αν και είναι πολυσήμαντο το γεγονός ότι στην Θράκη οι διαμαρτυρίες απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό ρατσιστικές εκδηλώσεις και δηλώσεις, όπως σε άλλες περιοχές, βλέπε Κόρινθο-, την ενδοπεριφερειακή αδικία, τον εμπαιγμό και την προσβολή της αξιοπρέπειας με τον αιφνιδιασμό κλπ.
Σε ένα πράγμα όμως θα σταθώ. Τι ζητάει ο κ. Γιαννακίδης; Να λειτουργήσουν και οι τρεις σχολές; Αφού δεν υπάρχουν τόσοι εισακτέοι. Είναι δυνατόν η κυβερνητική επιλογή να είναι ότι θα λειτουργήσουν δύο, ότι και οι δύο θα είναι στη Θράκη κι εμείς να ζητάμε και τρίτη σε λειτουργία «για να μη στεναχωρηθεί η Ξάνθη».
Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός δε γίνεται με τη λογική «όλοι και από λίγο», αλλά με σωστή, ορθολογική, στοχευμένη «μοιρασιά» που θα γίνει και αντικείμενο διαβούλευσης. Εκεί ζυμώνεται η περιφερειακή συνείδηση.
Ε.Δ.  

Κίνηση καλής θέλησης  


Οι αιρετοί που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και στην επαφή με τον πρόεδρο των ταξί την επόμενη ημέρα τους ζήτησαν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια «από σήμερα κιόλας», έτσι ώστε, «να δείξουμε μία κίνησης καλής θέλησης, να έχουμε ένα διαπραγματευτικό χαρτί», στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών. Η έκκληση θα είχε τη λογικής της σε ένα κράτος με προβλήματα. Σε μια χώρα με παράνοια όμως, όπως η Ελλάδα χάνει το νόημά της. Γιατί δυστυχώς, οι κυβερνήσεις επαναπαύονται με τους υπομονετικούς και τους καλοπροαίρετους. Η διαχείριση της κρίσης έδειξε ότι οι εκβιασμοί πιάνουν τόπο, κι αυτή είναι άλλη μία παθογένεια, που αναγκάζει διάφορους κλάδους να φτάνουν στα άκρα. Άλλους βέβαια, ιδίως όσους εντάσσονται σε ευαίσθητους κοινωνικούς κλάδους, τους έχει ευνοήσει, με την έννοια ότι τουλάχιστον μπορούν να πιέσουν, αλλά δυστυχώς, απ’ όποια όψη και να δει κανείς το νόμισμα, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το κράτος βρίσκεται σε κατάρρευση όχι μόνο οικονομικά, αλλά και αξιακά.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…