Σχόλια 27/09/2012

0

«Παρέλυσε λένε χθες η χώρα»! Να’ ταν μόνο χθες, καλά θα ήταν…


Δεν ξεχνούμε…  


Πιστεύουν ότι θα βαρεθούμε να γράφουμε. Τι γίνεται με τα 35.000.000€ λίγους μήνες πριν κλείσει η ΣΕΒΑΘ; Τίνος πολιτική πρωτοβουλία ήταν το δάνειο αυτό σε μια θνησιγενή εταιρεία; Ποιο ήταν το Δ.Σ. της εταιρίας; Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα; Τι απέγινε;
VEN.KAR.    

«Μερίδας του τοπικού Τύπου»  


Η φράση κλισέ. Ακούγεται και γράφεται συχνά και βέβαια δεν λέει τίποτε. Τί θα πει «μερίδα του Τύπου»; Δεν έχει όνομα αυτός ο Τύπος; Είτε είναι γραπτός είτε ηλεκτρονικός;
Μάλιστα, όταν ολόκληρο κόμμα κρύβεται πίσω από το «μερίδα του Τύπου»!
Κάποτε, θα πρέπει όσοι έχουν να πουν κάτι για τον Τύπο, για να τον σχολιάσουν ή κριτικάρουν ή απαντούν στα γραφόμενά του, ν’ αναφέρουν και το όνομα του εντύπου που απαντούν.
Διότι το «μερίδα» δεν λέει τίποτε και δεν ταιριάζει σε υπεύθυνες απαντήσεις. Όπως οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν θέλουν να τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι, έτσι και οι εφημερίδες δεν θέλουν την ίδια γενίκευση.
«Ε»

Προκαλεί ο Πολύδωρας  


Βολές κατά πάντων επιρρίπτει ο πρόεδρος της “μιας ημέρας” Βύρων Πολύδωρας, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τον διορισμό από την πίσω πόρτα της κόρης του.
Ο κ. Πολύδωρας βάλλει κατά των “θρασύδειλων υποκριτών” και των “άνανδρων διωκτών του”, αυτούς “που με χτυπούν γιατί δήθεν διόρισα ως μετακλητή, δηλαδή ως προσωρινή και όχι μόνιμη, τη θυγατέρα μου Μαργαρίτα στη Βουλή”, όπως αναφέρει.
Προειδοποιεί δε τους διώκτες του “Δεν τους φοβάμαι. Είναι άλλωστε ανίκανοι και στο να μου προκαλέσουν φόβο. Μόνο αηδία και σιχασιά μου προκαλούν. Δεν τους λογάριασα ποτέ. Είχα πάντα το δικό μου εικονοστάσι. Εκεί άναβα κερί”.
Και προσθέτει: “Δεν παριστάνω τον Αγαμέμνονα, ούτε διανοούμαι να θυσιάσω τη Μαργαρίτα μου. Δεν έκανα τίποτα παράνομο και τίποτα ανήθικο. Δεν μετανιώνω και δεν θυσιάζω την άξια συνεργάτιδά μου. Δεν γίνομαι “θυσιαστής” της θυγατέρας μου για οποιουσδήποτε λόγους. Αλλά και προπαντός δεν τη θυσιάζω, γιατί “έφτυσα αίμα” για να αναθρέψω τα παιδιά μου”, καταλήγει με περισσό θράσος!
Στην Ελλάδα του Μνημονίου υπάρχουν αμέτρητοι γονείς που «έφτυσαν αίμα» για να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους, κι όμως τα βλέπουν τώρα άνεργα να μαραζώνουν στην ανέχεια και την απαξίωση, γιατί δεν έχουν μπάρμπα όπως η Μαργαρίτα του Πολύδωρα. Δυστυχώς μόνο για τα δικά τους παιδιά πονάνε οι πατέρες του έθνους, για τα παιδιά όλων μας δεν δίνουν δεκάρα …  

             
Παρατείνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ  


Παρατείνεται, με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η απογραφή των συνταξιούχων, προκειμένου -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος- «να δοθεί μία τελευταία δυνατότητα να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα».
Η διοίκηση του ΙΚΑ επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, και ότι όσοι δικαιούχοι δεν προσέλθουν να απογραφούν στις Τράπεζες ή στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 5/10/2012, δεν θα λαμβάνουν πλέον από τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω Τραπεζών, παρά μόνο αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».        

Φοροεπιδρομή και στην Τουρκία  


Η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται πως διαπιστώνει πως ο προϋπολογισμός του τουρκικού κράτους έχει παρεκτραπεί από τους στόχους και προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα με απανωτές αυξήσεις στη φορολογία. Με αιφνιδιαστική απόφαση το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία καυσίμων, αλκοολούχων ποτών, φυσικού αερίου κτλ….
Οι αυξήσεις είναι τεράστιες, καθώς στο τούρκικο ρακί ο φόρος αυξήθηκε κατά 11 τουρκικές λίρες δηλαδή 5 Ευρώ. Η τιμής της αμόλυβδης βενζίνης με τη νέα φορολογία έφτασε τις 4.78 λίρες δηλαδή περίπου 2,2 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τaraf η ακριβότερη βενζίνη του κόσμου είναι στην Τουρκία! Το σήμα κινδύνου για την τουρκική οικονομία φαίνεται ότι ήδη έχει σημάνει.      

Παπούλιας: Σφίξτε τα δόντια  


Με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκε εχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και στα λίγα λόγια που απηύθυνε, ζήτησε από τους ένστολους να σφίξουν τα δόντια για να βγει η χώρα από την κρίση.
Είπε, ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες μειώσεις στους μισθούς, ενώ χαρακτήρισε τις ένοπλες δυνάμεις “δύναμη για τον ελληνισμό”.
Βέβαια η παρότρυνση του προέδρου δεν αφορά μόνο τους στρατιωτικούς αλλά ολόκληρο το λαό που τρία χρόνια τώρα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι.
Άντε να σφίξουμε και τα δόντια, να δούμε όμως ως πότε κ. Πρόεδρε..    

   
Λίγο το πες πες των συνδικαλιστών…


και περισσότερο το «γκαζίκι» από τα μέτρα, οι Ξανθιώτες σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και συμμετείχαν και στην απεργία και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου. Αν μη τι άλλο ήταν μια αξιοπρεπής κινητοποίηση και πορεία από τις λίγες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ξάνθη. Βέβαια μέσα σ’ όλο αυτό το ελπιδοφόρο, που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι της Ξάνθης συνειδητοποιούν ότι είναι επιβεβλημένη η αντίδρασή τους στα νέα μέτρα που τους πλήττουν γιατί και πάλι αυτοί ως εύκολο «θύμα» θα πληρώσουν το «μάρμαρο», αφού το κράτος αποδεικνύεται ανίκανο να πιάσει τους φοροφυγάδες, υπάρχει μια «μαύρη κηλίδα». Κι αυτοί είναι οι επαγγελματίες της Ξάνθης που δεν μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι θα κλείσουν έστω και δυο ώρες τα μαγαζιά τους δίνοντας έτσι παρόν στις κινητοποιήσεις. Λες και σ’ αυτές τις δύο ώρες θα έμπαινε κανείς μέσα…Στάση μίζερη και διχαστική αν μη τι άλλο…
Μ.Ξ.

Εδώ ΠΑΣΟΚ, εκεί ΠΑΣΟΚ υπάρχει ΠΑΣΟΚ;


Θα μου πείτε μέσα στη λαίλαπα των νέων μέτρων ποιος ενδιαφέρεται αν υπάρχει ΠΑΣΟΚ…Σωστό, όμως έτσι για να μην το ξεχάσουμε τελείως ας κάνουμε μια αναφορά στο άλλοτε μεγάλο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα επί μια 20ετία και πλέον. Λοιπόν το ΠΑΣΟΚ παρά τις προσπάθειες ανασυγκρότησής του δεν δείχνει σημάδια ανάνηψης και όπως δείχνουν τα πράγματα (αφού άρχισαν να το εγκαταλείπουν και κορυφαία στελέχη όπως Λοβέρδος – Δαμαντοπούλου κ.ά) ή το πάει για διάλυση ή θα πάρει το θέση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 3 – 5%! Σε τοπικό επίπεδο επίσης τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και δύσκολα θα βρουν νέο γραμματέα μετά την αποχώρηση του Αχιλλέα Τσαρτσάρα και μάλλον θα επιστρατευτεί κάποιος που το είχε μεράκι από παλιά…΄
Μ.Ξ.          

Ο ανεκδιήγητος αμετανόητος  


Δε μετανιώνει λέει ο Βύρωνας Πολύδωρας για το διορισμό της κόρης του στη Βουλή. «Καλά τόσοι και τόσοι το κάνανε, γιατί βαράτε εμένα;», μας είπε το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας μίλησε και για… σκοπιμότητα, αφού το είχε κάνει και παλαιότερα, αλλά τώρα «πέσανε να τον φάνε».
«Δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου συνωμότης. Ούτε προδότης. Ούτε ρίψασπις και λιποτάκτης. Άλλοι υπήρξαν τέτοιοι. Όπως εκείνοι που με χτυπούν σήμερα. Με την άθλια στόχευση να με ταπεινώσουν. Ματαιοπονούν. Δεν είπα ότι δεν υποφέρω. Υποφέρω αλλά αντέχω. Αντλώ δύναμη από το δίκιο μου. Και από την προσευχή μου στον Θεό». Στα μεγάλα λόγια χουβαρντάς ο κ. Πολύδωρας. Όπως και κάτι άλλα που είπε, ότι δε θα γίνει «θυσιαστής» της θυγατέρας του και ότι «έφτυσε αίμα» για να τη μεγαλώσει! Μα καλά ποιος του είπε ότι οι υπόλοιποι κουράστηκαν λιγότερο; Τι θα γίνει δηλαδή, παλιά είχαμε το «για την ψυχή της μάνας μου», τώρα βάλαμε μπροστά το «αίμα της ανατροφής»;.
Η λέξη «αξιοκρατία» δεν έχει καν περιεχόμενο για μερικούς, γι’ αυτό ακούμε, αυτά που ακούμε…
Ε.Δ.  

Ποιος θέλει να αποτύχουμε;  


Ο βρετανικός Guardian με χθεσινό του δημοσίευμα λέει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ζητήσει περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους, ενδεχόμενο όμως που βρίσκει αντίθετες Γερμανία και Κομισιόν. Αυτές είναι και οι υπόνοιες στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς προβάλουν ύποπτα πολλές αντιρρήσεις στο νέο πακέτο μέτρων. Σε αυτό το σκεπτικό συνάδει και η πρόσφατη έκθεση της Alpha bank, που μιλάει για πλεόνασμα στο τέλος του έτους.
«Ωραίο» το παιχνιδάκι που παίζεται στην πλάτη μας τη στιγμή που ο λαός έχει «ματώσει» από τα 2,5 χρόνια λιτότητας και έχει χάσει κάθε διάθεση για νέες προσπάθειες και καινούργιες ελπίδες.
Από την άλλη, παράλληλα με την κατάσταση «πειραματόζωου» που βιώνει η χώρα, έχουμε και την πλήρη αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που βρήκε τη «συνταγή», «κόψε-κόψε» και δε λέει να την αλλάξει με τίποτα. Στις συνεχείς περικοπές ωθείται από την αδυναμία της να περιστείλει τη διαρροή πόρων, αφού η λέξη «αναδιάρθρωση» δε χτυπάει κανένα καμπανάκι…
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…