Σχόλια 21/09/2012

0

Ο Βενιζέλος πάει να φορέσει το αντιμνημονιακό κουστούμι που έβγαλε ο Σαμαράς όταν έγινε πρωθυπουργός, αλλά του είναι στενό…

Το ντου  


Χρόνια είχαμε να ζήσουμε στον τόπο μας επίθεση πολιτικής ομάδας εναντίον μιας άλλης.
Πιστεύαμε ότι τα πάθη θα είχαν αμβλυνθεί αλλά κάνουμε λάθος, διότι τα προχθεσινά γεγονότα με την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά ομάδας αντιρατσιστικής κίνησης  άλλα αποδεικνύουν.
Η καταγγελία βέβαια έγινε από το θύμα του ξυλοδαρμού, ενώ η επίσημη Χρυσή Αυγή το διαψεύδει. Το πού βρίσκεται η αλήθεια θα το διαπιστώσει η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε ένα άτομο ως δράστη της επίθεσης.
Εκείνο όμως που ενδιαφέρει την κοινωνία της Ξάνθης είναι να μην επαναληφθεί το γεγονός και γενικά να μην συμβεί ποτέ επίθεση ομάδας εναντίον άλλης για πολιτικούς λόγους.
Το δικαίωμα να έχει ο καθένας τις ιδέες και τις απόψεις του είναι ιερό και οφείλουμε ΟΛΟΙ να το διαφυλάξουμε στα πλαίσια της Δημοκρατίας.
-Με διάλογο, όχι με λοστούς!
«Ε»    

Φοροδιαφυγή αγάπη μου  


Μοναδική αγάπη για αρκετούς. Που την λατρεύουν κυριολεκτικά και της είναι πιστοί, πιστότατοι. Θα ρωτήσετε ποια είναι αυτή η τυχερή.
Είναι μια και μοναδική: Η φοροδιαφυγή!
Στην Ελλάδα λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που την «υπηρετούν» εδώ και χρόνια και είναι δεμένοι μαζί της με δεσμούς πολύ ισχυρούς.
Από την άλλη, το κράτος, οι κυβερνήσεις, αντί να την κυνηγήσουν και να την τσακίσουν, συνέχεια κάνουν δηλώσεις ότι σύντομα θα την μειώσουν έως και εξαφανίσουν!
Στα λόγια μένουν, χρόνια τώρα. Κι αυτή, η φοροδιαφυγή, θεριεύει και μας βγάζει τη γλώσσα και γελάει ειρωνικά. Γιατί γνωρίζει πως στα χαρτιά θα μείνει η όλη υπόθεση.
Και να σκεφτεί κανείς πως μειώνοντας την φοροδιαφυγή, πολλά δις θα είχε γλυτώσει η χώρα μας και δεν θα τα δανειζόταν.
«Ε»  

Η λίστα  


Μια λίστα με 30 ονόματα πρώην υπουργών, βουλευτών, πολιτειακών παραγόντων με μεγάλη περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, είναι αυτές τις ημέρες στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ.
Ήδη παρενέβη Εισαγγελέας, που ζήτησε την λίστα για να κάνει τη σχετική έρευνα, εάν και κατά πόσο δικαιολογούνται τα ποσά στα εισοδήματά τους.
Στη λίστα λοιπόν είναι τα ονόματα πρώην υπουργών, βουλευτές, ακόμα και εν ενεργεία, αλλά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ήταν καιρός να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως. Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να οδηγηθούν εκεί που τους πρέπει όλοι όσοι πλούτισαν παράνομα λόγω του αξιώματος που τους έδωσε ο λαός.
Η λίστα της ντροπής μάλιστα να δοθεί στη δημοσιότητα για παραδειγματισμό.
«Ε»  

Απειλούν με Κίνημα οι στρατιωτικοί στην Πορτογαλία  


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την “επανάσταση των γαρυφάλλων” οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να “μεταναστεύσει”)!
Στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (Στρατιωτικός Σύνδεσμος της χώρας) κατηγορεί παράλληλα την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα  με τα νέα μέτρα λιτότητας».
Η ένωση όμως των στρατιωτικών των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά και ένα βήμα παραπάνω εκτός από συστάσεις: Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν θα μείνει άπραγη στο νέο κύμα λιτότητας, που σαρώνει την πορτογαλική κοινωνία και προειδοποιεί ότι “οι πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους”!
Λέτε αυτές οι ανακοινώσεις να ανοίγουν την όρεξη και σε εγχώριους υποψήφιους σωτήρες ενδεδυμένους στο χακί;  

 
Κατάργηση εισφορών και επίσημα  


Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι από την αρχή του μήνα καταργούνται οι Εργοδοτικές Εισφορές Υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα.
Συνεπώς, ασφαλιστικές εισφορές περιόδων ασφάλισης θα καταβάλλονται μειωμένες κατά 1,10%, όσον αφορά στην εργοδοτική εισφορά.
Επισημαίνεται ότι, οι εισφορές ασφαλισμένου υπέρ των ανωτέρω καταργηθέντων Οργανισμών εξακολουθούν να καταβάλλονται κανονικά.

 
Τέρμα οι αστυνομικοί… Φιλιππινέζες  


Με εντολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας απαγορεύεται αστυνομικοί που έχουν διαταχθεί για την προστασία προσώπων να εκτελούν χρέη οδηγών ή να κάνουν άλλες υπηρεσίες από αυτές που έχουν ορισθεί.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εκτελούν και άλλες υπηρεσίες- για παράδειγμα ψώνια- θα αντικαθιστώνται άμεσα και θα κινούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διαδικασίες.  

Ενόχληση από το ΔΠΘ  


Την ενόχλησή του εκδήλωσε το ΔΠΘ και συγκεκριμένα το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος για τη μη πρόσκλησή του στην τεχνική σύσκεψη της Περιφέρειας σχετικά με τα σχέδια διαχείρισης των υδατικών διαμερισμάτων, που αφορούν την ΑΜΘ, όπως παρουσιάστηκαν από την αρμόδια ειδική γραμματεία του ΥΠΕΚΑ. Δια μέσω του προέδρου του τμήματος καθηγητή Κωνσταντίνου Ουζούνη, τα μέλη ΔΕΠ εξέφρασαν τη λύπη τους για τη μη πρόσκλησή τους και σε ανακοίνωση ανέφεραν: «το τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος λόγω του ερευνητικού εύρους και του όγκου των δεδομένων (περιβαλλοντικών μετρήσεων και αναλύσεων σε επιφανειακά και υπόγεια ύδατα) και των δημοσιεύσεων επί του συγκεκριμένου αντικειμένου, αποτελεί τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο φορέα στο θέμα της διαχείρισης και αξιολόγησης των υδάτων ιδιαίτερα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ» και επεσήμαναν ότι το τμήμα συμμετέχει ως επιστημονικός εταίρος σε ευρείας κλίμακας ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα που ασχολείται με την αναθεώρηση της Κοινοτικής Οδηγίας για τα Υπόγεια νερά (GWD 2006/118/EC) το 2013.
Να λοιπόν, άλλη μία απόδειξη ότι η τοπική κοινωνία και το πανεπιστήμιο διαβιούν βίους παράλληλους και είναι άδικο να επιρρίπτονται οι κατηγορίες πάντα μόνο στη μία πλευρά.
Ε.Δ.    

Προ τετελεσμένων  


Γνωστή ρήση με φαινομενικά αφηρημένο περιεχόμενο είναι αυτή που λέει ότι «το γενικό είναι και ειδικό και αντιστρόφως». Η κατάρρευση της χώρας αποτυπώνεται ακόμη και σε παραδείγματα από τις τοπικές κοινωνίες, όπου το κράτος δείχνει την πλήρη αναποτελεσματικότητά τους και να την αδυναμία του να κάνει το αυτονόητο. Τέτοια είναι και η υπόθεση των 21 μαθητών του Εχίνου που δεν φοίτησαν στο νηπιαγωγείο. Το κράτος αδρανεί εντυπωσιακά παρά τις συνεχείς κρούσεις και την επιμονή από την πλευρά των αρμοδίων, προκειμένου να δοθεί μία λύση από τους κατά τα άλλα ιθύνοντες, αλλά το υπουργείο προτιμά να βρεθεί προ τετελεσμένων. Όπως και είναι σε όλους σαφές πλέον, ότι έγινε.
Ε.Δ.    

Οι λαϊκοί αγωνιστές…οι συνδικαλιστές!


 Αν νομίζετε  ότι …λαϊκοί αγωνιστές, οι συνδικαλιστές, που προτάσσουν τα στήθη τους στους αγώνες υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των εργαζομένων, όλοι αυτοί που είναι μπροστάρηδες σε κάθε διαδήλωση, όλοι αυτοί που σηκώνουν τα πανό της αντίδρασης με πρόταγμα πάντα το ευγενές ιδανικό της ενότητας της εργατικής τάξης απέναντι στους εργοδότες, το κάνουν αφιλοκερδώς …είστε γελασμένοι και αφελείς! Πέραν του ότι η ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά αποτελούσε πάντα το πρώτο βήμα για την κάθοδο στην πολιτική (πλείστες περιπτώσεις συνδικαλιστών που έγιναν βουλευτές και υπουργοί), πέραν του ότι οι περισσότεροι δεν πάτησαν ποτέ στη δουλειά τους και πληρώνονταν κανονικά, πέρα του ότι παίρνουν σύνταξη από την δουλειά τους και πιθανότατα από τα βουλευτιλίκια τους… έπαιρναν και …συνδικαλιστική σύνταξη από το ΙΚΑ.  (Τι έτσι για την ψυχή της μανούλα τους τόσοι αγώνες;) Και βέβαια δεν είναι λίγοι και οι συνδικαλιστές του νομού μας που παίρνουν συνδικαλιστική σύνταξη. Ναι όλοι αυτοί που πήγε το μυαλό σας…Συνταξιούχοι των συνεταιριστικών που πρωτοστάτησαν στους αγώνες του 1992 αλλά και από άλλα θεσμικά όργανα…Προσοδοφόρο επάγγελμα ο συνδικαλισμός…γι αυτό και τόση πρεμούρα να εκλεγούν σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια όργανα και σαν αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ…είπαμε και μεις θέλουν να προσφέρουν οι άνθρωποι…αλλά εκείνοι ήξεραν τι έκαναν…και το χειρότερο ιδού που κατάντησαν το συνδικαλιστικό κίνημα. Γι αυτό και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους έχουν απαξιώσει…Απόδειξη πόσοι πάνε στις διαδηλώσεις …
Μ.Ξ.

Επιτέλους…δώστε τέλος!


Ακόμα περιμένουν στην πρωτοβάθμια Ξάνθης την ρυθμιστική εγκύκλιο από το υπουργείο Παιδείας που θα διευθετήσει το θέμα με τα 21 παιδιά του Εχίνου. Κι ακόμη τίποτε. Το υπουργείο καθυστερεί και αυτό δίνει αφορμή στο να γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του θέματος και να εγείρεται ξανά το θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων. Στο μεταξύ τα παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα στη Α’ τάξη με ευθύνη του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Εχίνου, γεγονός που αποτελεί και παράβαση καθήκοντος αφού δεν υπάρχει κάλυψη από το υπουργείο. Ένα θέμα καθαρά εκπαιδευτικό που θα μπορούσε να επιλυθεί στο άψε – σβήσε το άφησαν να διαιωνίζεται και κάποιοι να το αναγάγουν σε πολιτικό. Απαράδεκτο!
Μ.Ξ.

Σε καλή μεριά!


Περιχαρής ο εκπρόσωπος των εργαζομένων των 5μηνιτών του ΚΜΟΠ για το δήμο Ξάνθης μας ανακοίνωσε ότι επιτέλους πληρώθηκαν 1 μήνα  (τον Ιούλιο) οι εργαζόμενοι μετά από ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη. Μάλιστα μας είπαν ότι κινείται διαδικασία πληρωμής και του Αυγούστου. Καλά νέα για τους εργαζόμενους λοιπόν…Μόνο που δεν θα’ πρεπε η μεσολάβηση κανενός και θα’ πρεπε να θεωρείται αυτονόητη η πληρωμή τους αφού υποτίθεται ότι το πρόγραμμα είχε διαθέσιμο το κονδύλι για τη μισθοδοσία. Αλλά τι ψάχνουμε τώρα …Στη Ελλάδα είμαστε και μάλιστα στην Ελλάδα της κρίσης! Οπότε τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…