Σχόλια 20/09/2012

0

Ο Τσίπρας ζητά απ’ το λαό να ρίξει και την τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση. Δεν αναρωτιέται γιατί ο λαός ψήφισε τρεις στη σειρά κι όχι αυτόν;


Άμεση απόφαση  


Οφείλουμε δημόσια να επισημάνουμε την άμεση θετική αντίδραση της δημοτικής αρχής στο χθεσινό μας δημοσίευμα, στη σελίδα 14, για έναν κάδο που ήταν η αιτία να γίνει άνω-κάτω μια γειτονιά.
Το θέμα, μετά από παρέμβαση του δημάρχου, αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Π.Ταρενίδη, τακτοποιήθηκε. Δηλαδή επανήλθε η προτέρα τάξη και λειτουργία.
Τέλος καλό λοιπόν και απόδειξη ότι ο διάλογος με επιχειρήματα και καλή πίστη βρίσκουν πάντα λύση.
«Ε»    

Καιρός ήταν!  

 


Νέα κριτήρια θα ισχύουν στο εξής για τη χορήγηση των επιδομάτων. Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι τα επιδόματα να χορηγούνται από ένα φορέα, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των πραγματικών δικαιούχων.
Το φαινόμενο των παράνομων χορηγήσεων επιδομάτων σε αναλογία ντροπής και κατάντιας, κάποτε έπρεπε να σταματήσει. Βέβαια, εκατοντάδες εκατομμύρια φαγώθηκαν από ανοιχτομάτηδες «τυφλούς» καθώς και άλλους δήθεν δικαιούχους επιδόματος.
Με λίγα ευρώ οι πονηροί εξαγόραζαν συνειδήσεις γιατρών και άλλων μελών επιτροπών και τους έδιναν βεβαίωση ότι είναι τυφλοί, μουγκοί, παράλυτοι και ότι ζητούσε ο «πελάτης».
Οποία ξεφτίλα!
Για τα μέλη της επιτροπής, κυρίως τους γιατρούς και κατά δεύτερο σ’ αυτούς που μετέρχονταν αυτού του αντικοινωνικού μέτρου εις βάρος των πολλών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Καιρός ήταν να σπάσει το απόστημα αυτό. Αρκεί βέβαια να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να επιστραφούν τα χρήματα που αδικαιολόγητα πήραν.
«Ε»    

 

«Έφυγε» ο Γιάννης Γρίμπας  

 


Σε ηλικία 83 χρόνων πέθανε τη Δευτέρα ο Γιάννης Γρίμπας και κηδεύτηκε την Τρίτη σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.
Έζησε και δημιούργησε στην Ξάνθη επί χρόνια ασχολούμενος με το εμπόριο. Υπήρξε φίλος του Τάκη Ψάλτη και Γιάννη Παπαγεωργίου. Οι παλιοί Ξανθιώτες τον γνώριζαν και τον θυμούνται, παρότι τα τελευταία χρόνια λόγω της ασθένειάς του δεν έβγαινε έξω.
«Ε»                  

 

Αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη  

 


Εδώ και λίγο καιρό, ημέρες θα λέγαμε, το κλίμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης έχει αλλάξει υπέρ της χώρας μας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη στάση των διαφόρων πολιτικών αρχηγών κυβερνήσεων και οργανισμών.
Μια μαζική θα την ονομάζαμε μεταστροφή υπέρ της χώρας μας με δηλώσεις συμπαράστασης, κατανόησης και αιτημάτων στήριξης και βοήθειας.
Ακόμη κι αυτή η Άνγκελα Μέρκελ άλλαξε. Οι δηλώσεις της είναι πλέον θετικής μορφής για στήριξη της Ελλάδος, αναγνωρίζει για πρώτη φορά τα προβλήματα και ανησυχεί για την ύφεση στην Ελλάδα.
Μέχρι και ο Αυστριακός Καγκελάριος είναι με δηλώσεις του υπέρ της Ελλάδας και παραμονής στο ευρώ.
Μάλιστα τα διεθνή ΜΜΕ βλέπουν τέλος στη λιτότητα συνολικά στην Ευρώπη και πως έρχεται μια νέα περίοδος για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης.
«Ε»  

Καταγγελία Αβραμόπουλου για παρακρατικούς στη Θράκη  


Δράση παρακρατικών οργανώσεων στην Θράκη κατήγγειλε προχθές από τη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Αβραμόπουλος δεν προσδιόρισε την ταυτότητα ή την προέλευση των εν λόγω οργανώσεων, αλλά από τη συγκεκριμένη αποστροφή της ομιλίας του, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκύπτει το συμπέρασμα ότι αναφέρεται σε δράση, η οποία έχει αναφορά σε ξένες δυνάμεις, «δείχνοντας» ουσιαστικά προς την εξ Ανατολών γείτονα. «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Έχουν γνώση οι φύλακες», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, με αφορμή επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τον χαρακτήρα που προσλαμβάνουν συχνά επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη.                  
Οι “μαϊμού” τυφλοί στον εισαγγελέα  


Στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Πατρών βρίσκεται ο φάκελος με τα στοιχεία για τρεις υποθέσεις που αφορούν χρηματισμό δύο γιατρών κρατικών νοσοκομείων της Πάτρας, καθώς και επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία θα εξετάσει τα στοιχεία και στην συνέχεια θα κρίνει για το αν χρειάζεται συμπληρωματική έρευνα, ή επαρκούν τα στοιχεία για την άσκηση διώξεων.
-Επιτέλους, να δούμε και δράσεις όχι μόνο καταγγελίες και διαπιστώσεις…

 

     
Εντυπωσιασμένος ο Ράιχενμπαχ  

 


Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δήλωσε εχθές ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, μετά από σύσκεψη με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και το επιτελείο του υπουργείου.
Ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ειδικότερα ότι η πρόοδος είναι εντυπωσιακή, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει λιγότερες από 100 ημέρες ζωής, ενώ δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από τον τρόπο δουλειάς και τις προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε κινητήρια δύναμη των διαρθρωτικών αλλαγών.
“Πρέπει να κάνουμε σε λίγους μήνες αυτά που δεν έγιναν επί αρκετά χρόνια”, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης.      

 

Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών  

 


Νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι και αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων, καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία, οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.
Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.    

 

Τα νέα της ΣΕΚΑΠ

 


Καλύτερα απ’ ότι περίμεναν πήγε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΣΕΚΑΠ. Μπορεί να μην ανακοινώθηκαν επίσημα από τον ειδικό εκκαθαριστή ακόμη οι ενδιαφερόμενοι αλλά οι πληροφορίες λένε ότι έδειξαν ενδιαφέρον όλοι οι παλιοί πλην του Ινδού και ένας νέος. Δηλαδή πάνω  – κάτω 7 – 8 (αν υπολογίσουμε και τους εργαζόμενους). Αυτό δείχνει ότι η ΣΕΚΑΠ παρά τα γνωστά προβλήματα, τα χρέη και τι ζημιογόνες χρήσεις παραμένει ελκυστική σαν εταιρεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια πρέπει να προσμετρήσουμε και το γεγονός ότι πρόκειται για τη πρώτη φάση της διαδικασίας που δεν περιλαμβάνει οικονομικές προσφορές. Εκεί θα φανεί «πόσα απίδια θα μπουν στο σάκο» της ΣΕΚΑΠ και αν βεβαίως τελεσφορήσει η πώλησή της. Γιατί αν δεν …τότε θ’ ακολουθήσει μάλλον τη μοίρα όλων των συνεταιριστικών, κάτι που απεύχεται όλη η τοπική κοινωνία.
Μ.Ξ.

Το λένε και δεν ντρέπονται…


Αν λέει, ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών μπορούσε να πιάσει στην «τσιμπίδα» του όλους τους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να παρθούν νέα μέτρα καθώς η φοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 11, 6 δις ευρώ! Δηλαδή αυτά που γλυτώνουν κάποιοι αετονύχηδες εκμεταλλευόμενοι το έλλειμμα στον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους τα πληρώνουν με το αίμα της ψυχής τους οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Κόβουν την μπουκιά απ’ το στόμα του φτωχού για να «μπαλώσουν» την ανεπάρκειά τους και μεγαλώνουν την ψαλίδα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις εξαφανίζοντας σχεδόν την μεσαία.
Και έχουν το θράσος να μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη…Σαν δεν ντρέπονται και αυτοί που τα παίρνουν και αυτοί που δεν τα αποδίδουν για να έχουν βίλες και κότερα!
Μ.Ξ.      

 

Αναβολή για τις δίκες  

 


Συμμετέχουν στην κινητοποίηση των δικαστικών οι δικαστές της Ξάνθης και γι’ αυτό αναβολή πήραν και χθες και προχθές οι υποθέσεις που είχαν προγραμματιστεί γι’ αυτές τις ημέρες. Ανάμεσα στις υποθέσεις που αναβλήθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο ήταν και μία υπόθεση που αφορούσε την Αναπτυξιακή και άλλη μία της ΕΑΠΑΞ για εργατικές διαφορές. Οι νέες ημερομηνίες ορίστηκαν σε χρόνο σχετικά σύντομο, επειδή δεν προκλήθηκαν από την κινητοποίηση των δικαστικών και όχι κατόπιν αιτήματος των διαδίκων.
Ε.Δ.    

 

Κέντρο Κράτησης  


Ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτουργεί το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ξάνθη δήλωσε στο «Ε» ο αστυνομικός διευθυντής μετά από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του. Μάλιστα σημείωσε ότι όσοι έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο, αφού ελεγχθούν τα χαρτιά τους, στέλνονται με πούλμαν στην Αθήνα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ίδια η Α.Δ. Ξάνθης επιμελείται γι’ αυτές τις μετακινήσεις.
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (task force) για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος «Ξένιος Ζευς» με βάση τις δράσεις που του παρουσίασε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας. Ωστόσο, ο τελευταίος προφανώς περιορίστηκε να του μιλήσει για τα αποτελέσματα στην Αθήνα και όχι για τα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες, για τον τρόπο που αυτά επιβλήθηκαν, καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες βέβαια κάθε άλλο παρά οργανωμένο κυβερνητικό σχεδιασμό θυμίζουν.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …