Σχόλια 12/09/2012

0

Ο ΓΑΠ σύμβουλος του Ομπάμα! Αφού έσωσε την Ελλάδα, τώρα σειρά έχει η δεύτερή του πατρίδα, η Αμερική…
 
Πάλι απ’ την αρχή  


Νέα προσπάθεια πώλησης της ΣΕΚΑΠ, αφού κάθε άλλη λύση για την μεγάλη καπνοβιομηχανία έχει αποκλειστεί.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ειδικός εκκαθαριστής, ο οποίος θέτει μάλιστα ρητούς όρους και ημερομηνίες για την εξαγορά του πακέτου μετοχών της ΣΕΚΑΠ.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί για να μπορέσει η καπνοβιομηχανία να στηριχθεί και πάει μπροστά επ’ ωφελεία των εργαζομένων και της τοπικής οικονομίας βέβαια.
Στο σημείο αυτό όμως θα πρέπει να γίνει μια επισήμανση ιδιαίτερα σημαντική: Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ και για την εξέλιξή της, σημαντικός θα είναι ο ρόλος των εργαζομένων σ’ αυτήν.
Οφείλουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αρθούν στο ύψος των σημερινών συγκυριών και να βοηθήσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και την βιωσιμότητα της ΣΕΚΑΠ.
Αν πραγματικά την αγαπούν, θέλουν να συνεχίσει δυναμικά, οφείλουν να δείξουν κατανόηση και ωριμότητα. Η κοινωνία τους συμπαραστάθηκε ήδη αρκετά. Δεν μπορούν να το ξεχνούν αυτό, όπως δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι υπάρχουν και όρια. Σε όλα!
-Και με την ευκαιρία, καλή επιτυχία!
«Ε»      

Καθαρές κουβέντες  


Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι φετινές γιορτές Παλιάς Πόλης πως είχαν επιτυχία.
Μάλιστα, χωρίς πολλά έξοδα, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των δημοτών και επισκεπτών και να μείνουν ικανοποιημένοι.
Το κέρδος διπλό: Αναδείχτηκαν οι ντόπιοι δημιουργοί και καλλιτέχνες και ο δήμος δεν ξόδεψε πολλά.
Από την άλλη, ο κόσμος επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό και το γιόρτασε.
Παράλληλα, οι Σύλλογοι απέδειξαν ότι στηρίζουν κι αυτοί τις Γιορτές και επιθυμούν την συνέχισή τους.
Επομένως, συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν και μόχθησαν για την επιτυχία αυτή, όπως και την οργανωτική επιτροπή και τον επικεφαλής αντιδήμαρχο Μ. Φανουράκη.
-Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…
«Ε»            

Νοσηλευτές  


Δεν τους φτάνουν οι αστυνομικοί που έχουν στα γραφεία τους οι βουλευτές και υπουργοί και άλλοι παράγοντες, κάποιοι έχουν και νοσηλευτές!
Οι αχρείοι αυτοί, είναι τόσο αναίσθητοι που το επέτρεψαν να γίνει αυτό. Όταν τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό!
Βέβαια μερίδιο ευθύνης έχουν κι αυτοί οι νοσηλευτές που πίεσαν κομματικά για να φύγουν από τα νοσοκομεία και να αποσπαστούν σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία!
Η ιστορία αυτή, ν’ αποσπώνται δάσκαλοι, καθηγητές, νοσηλευτές του δημοσίου σε γραφεία πολιτικών, κάποτε θα πρέπει να τερματιστεί. Οριστικά.
Η φάμπρικα αυτή θα πρέπει να κλείσει γιατί πολλά κοστίζει στον ελληνικό λαό.
«Ε»  

Ορισμοί  


Παραθέτω αποσπάσματα από δύο ορισμούς δύο σημαντικών εννοιών διαχρονικά, και αφήνω στους αναγνώστες να κρίνουν και να συγκρίνουν με ποια κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αντιστοιχεί ο καθένας ορισμός.
Ιδεολογία: μορφή πολιτικής, κοινωνικής ή ηθικής φιλοσοφίας με πρακτικό και θεωρητικό χαρακτήρα. Μαρξιστική, φιλελεύθερη, φασιστική, πολιτική, κοινωνική ή ηθική αρχή την οποία υπηρετεί κανείς με πίστη, αφοσίωση και πλήρη ανιδιοτέλεια…
Ιδεοληψία: νοσηρή κατάσταση που εκδηλώνεται με την επίμονη εμφάνιση στη συνείδηση του πάσχοντος, ιδεών ή αισθημάτων, έμμονων ιδεών. Η υπερβολική εμμονή σε ιδεολογικά δόγματα.
*από το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του καθ. Γ.Μπαμπινιώτη
VEN.KAR.    

Χωρίς εξαιρέσεις!  


Ο κανόνας είναι να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Αυτός όμως ο κανόνας ισχύει για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όχι για την Ελλάδα.
Εδώ είναι η χώρα των εξαιρέσεων και μόνον. Εξαιρέσεις για τα αυθαίρετα, εξαιρέσεις για την παράνομη εξαγωγή χρημάτων στην Ελβετία κι αλλού, εξαιρέσεις στη δόμηση, εξαιρέσεις στα επιδόματα, εξαιρέσεις στον ΦΠΑ, εξαιρέσεις στις υποχρεώσεις.
Όταν για όλα αυτά τα παραπάνω, ένα θα ήταν το ζητούμενο. Χωρίς εξαίρεση όλα!
Δυστυχώς, εδώ είναι Ελλάδα. δυστυχώς είμαστε η χώρα των εξαιρέσεων. Δυστυχώς.
«Ε»    

Για τον ΟΣΕ  


Δεν είναι ευθύνη του ΟΣΕ η έκδοση εισιτηρίων και η διαχείριση των αποσκευών εδώ και καιρό. Την ευθύνη έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία είναι μια άλλη εταιρεία με δική της ξεχωριστή διοίκηση.
Έτσι, ο ΟΣΕ και ο σταθμός Ξάνθης, όπως και όλοι οι άλλοι, δεν ευθύνονται για τις παραλείψεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η οποία σύντομα πρόκειται να τοποθετήσει άτομο στο σταθμό για τις αποσκευές και τη διαχείριση αυτών.
Η μεταφορά αυτή προς ιδιώτη αρμοδιοτήτων εισιτηρίων και αποσκευών έγινε με διαγωνισμό.
Αυτή είναι η σχετική αλήθεια για την άρση των παρεξηγήσεων.
«Ε»        

Ένεση 7,4 εκ.€ στις Περιφέρειες  


Με 7.419.421 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις Περιφέρειες της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών. Η καταβολή του παραπάνω ποσού, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα καταβληθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2012.    

Στις ελληνικές «καλένδες» …


…πιθανότατα μεταφέρεται η ρύθμιση που ίσχυσε πέρσι μετά την απόφαση για κατάργηση της ΕΠΑΘ, που προέβλεπε εισαγωγή 21 αποφοίτων από  την μειονότητα στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΑΠΘ. Άρχισαν οι εγγραφές και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση από το υπουργείο  για εισαγωγή των 20. Υπενθυμίζουμε ότι εισήχθη μόνο ένας ενώ η ρύθμιση προέβλεπε 21! Χθες επικοινωνήσαμε με τον Γραμματέα του Τμήματος κ. Κουκονάρη Ζαχαρία ο οποίο ς μας πληροφόρησε ότι το Τμήμα έστειλε επιστολή στον υπουργό ζητώντας να μάθει  τι θα γίνει με το θέμα και αν άλλαξε πολιτική το υπουργείο ή πρόκειται για παράλειψη όμως απάντηση ακόμη δεν έλαβαν…
Μ.Ξ.    

Αναβολή  


Αν και εισήχθη για τρίτη φορά, αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Καραγιαννίδου και του Μανώλη Θεόδωρου από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Η κατηγορία είναι συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση καθήκοντος και η υπόθεση αφορά διαφορά με εργαζόμενο από την περίοδο που η κ. Καραγιαννίδου ήταν πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών.
Ε.Δ.  

Πρώτη με βιβλία  


Η πρώτη μέρα στο σχολείο δίνει σε όλη την πόλη μια αίσθηση ανασκουμπώματος και επαναφοράς στο πρόγραμμα του χειμώνα. Τη χθεσινή μέρα που τελέστηκε ο αγιασμός η πόλη γέμισε σε κάθε γειτονιά της πόλης, από παιδιά που κουβαλούσαν βιβλία, περπατούσαν με τους φίλους τους και μιλούσαν δυνατά. Άλλοι είχαν πάρει τις σχολικές τσάντες, ενώ οι περισσότεροι κουβαλούσαν τα βιβλία στα χέρια ή σε νάιλον σακούλες. Τουλάχιστον, η χρονιά ξεκινά με βιβλία, για τα άλλα θα δούμε.
Καλή σχολική χρονιά, γιατί για όλους κάθε μία είναι μοναδική, όπως και να χει!
Ε.Δ.  

Προσοχή στην «τραμπάλα»  


Η εξέλιξη με την παραμονή του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Ξάνθη και την παράλληλη επαναλειτουργία των Σχολών Αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο διατρανώνει για άλλη μία φορά το μέγεθος της δύναμης της πολιτικής εξουσίας, αλλά και τον τρόπο που η «τραμπάλα» γέρνει προς ορισμένες επιλογές, με κύριο… βάρος την ευνοϊκή μεταχείριση ημετέρων.
Μπρος σε αυτή την εξέλιξη και από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε σαφείς: Οι αιρετοί ας πουν: Κύριοι, μας προσβάλλετε, αφού μας φέρατε εδώ να μας ανακοινώσετε τις συμφωνίες σας. Και τότε οι πολίτες πρέπει να αναλογιστούν τι στάση θέλουν να κρατήσουν στις προετοιμαζόμενες κινητοποιήσεις. Θέλει η τοπική κοινωνία να αφήσει τις αρχές μόνες (όπως την άλλη φορά) και να κατέβουν στο δρόμο μόνο δήμαρχοι και κληρικοί; Θέλει να δει την ακροδεξιά να καρπώνεται με εύπεπτα επιχειρήματα τη δυσμενή στροφή και να αναδεικνύεται σε αυτόκλητος προστάτης της σχολής; Και το πιο σημαντικό: το ζήτημα, που όποιος το ξεχνάει έχει τους λόγους του, είναι η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και όχι το κλείσιμο του Κέντρου των Μεταναστών. Υπάρχει διαφορά. Και είναι κρίσιμη.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …