Σχόλια 11/09/2012

0

Ευτυχώς που δεν ήρθε στην Ξάνθη στις Γιορτές Π.Πόλης η Μέρκελ γιατί οι τροϊκανοί θα ζητούσαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα…
   
Αποξήλωση τώρα!  
Οι γνωστοί για τις «οικολογικές τους ευαισθησίες» Ρομά, χτύπησαν πάλι. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τίποτε «αναξιοποίητο». Αρκεί να πέσει στην αντίληψή τους.
Έτσι, αποξήλωσαν και πήραν όλο το μέταλλο μιας στάσης στην οδό Δράμας. Η οποία προηγουμένως είχε πέσει θύμα κάποιου απρόσεκτου οδηγού αυτοκινήτου.
Οι Ρομά, αφού είδαν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη διόρθωση της στάσης, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται! Και την αποξήλωσαν και τα πούλησαν τα σίδερα βγάζοντας έτσι κάποια ευρώ.
Άφεριμ μπρε μάγκες…
«Ε»    
Τα χρέη στο δημόσιο  
Καθημερινό γεγονός σε πανελλαδικό επίπεδο, οι συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο. Μικρά (σχετικά) ποσά και για άλλους πολύ μεγάλα ποσά τα χρέη.
Πλέον η ιστορία πήρε διαστάσεις και σχεδόν κάθε μέρα σε κάποια πόλη συλλαμβάνεται κάποιος για χρέη προς το δημόσιο.
Από τον κανόνα αυτόν δεν μπορούσε ν’ απουσιάσει η Ξάνθη. Έτσι, διαβάζουμε τακτικά για συλλήψεις επαγγελματιών για χρέη, κτηνοτρόφων και άλλων.
Οι ΔΟΥ δεν αστειεύονται πλέον, τα χρέη βεβαιώνονται και γίνονται απαιτητά. Όλα δε δείχνουν ότι η δίωξη θα συνεχισθεί με πιο έντονους ρυθμούς, κυρίως για όσους ενώ έχουν καταθέσεις και ακίνητη περιουσία, δεν δηλώνουν τίποτε και φοροδιαφεύγουν.
«Ε»      
Θεριεύει ο τζόγος  
Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες είναι φίλοι του τζόγου. Από τα απλά χαρτιά στα καφενεία, τα ζάρια, τα λαχεία, τα καζίνο και γενικά τα ηλεκτρονικά όπως το Στοίχημα, ΠΡΟΠΟ, ΚΙΝΟ κλπ πως έχουν φανατικούς φίλους σε όλη την Επικράτεια.
Ο τζόγος με κάθε μορφή είναι παντού και «παίζεται» από πολλούς. Τελευταία όμως έχουν αυξηθεί οι παίκτες. Κι αυτό έγινε γιατί στην περίοδο της οικονομικής κρίσης ο τζόγος έμεινε και έγινε η τελευταία ελπίδα να κερδίσει κάποιος χρήματα.
Κι έτσι ποντάρει εκεί και το υστέρημά του, το οποίο βέβαια χάνει.
Η διαπίστωση αυτή δεν είναι αυθαίρετη. Μια βόλτα από τα προποτζίδικα θα σας πείσει…
«Ε»    
Προς νέο κόμμα;  
Οι εκπλήξεις στην πολιτική ποτέ δεν αποκλείονται. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ.
Μόνο βέβαια που ο Λοβέρδος μετά τις εκλογές αποστασιοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και μάλλον θα βαδίσει έναν δικό του ξεχωριστό δρόμο στο πολιτικό στερέωμα. Ποιος θα είναι ο δρόμος αυτός, άγνωστο ακόμη.
Πάντως ο Λοβέρδος προχώρησε στην έκδοση βιβλίου με θέσεις για τη «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».
-Εξελίξεις εν όψει…
«Ε»    

Και νοσηλευτές σε γραφεία πολιτικών!  
Τη στιγμή που και τα στρατιωτικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού γίνεται γνωστό πως 110 νοσηλευτές του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου είναι τοποθετημένοι σε γραφεία πολιτικών.
Οι 110 νοσηλευτές βρίσκονται να υπηρετούν σε γραφεία πολιτικών ή είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες και προσφέρουν υπηρεσίες άσχετες με την ειδικότητα τους. Ήδη έχει ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία κατάσταση με το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί σε θέσεις εκτός του χώρου της Υγείας, ώστε να επιστρέψει στα νοσοκομεία.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας ζήτησε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες να επιστρέψουν και οι 110 στα «πραγματικά» καθήκοντα τους ενώ έδωσε και κατευθυντήριες οδηγίες για τη βελτίωση των παροχών υγειονομικών υπηρεσιών από τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε συνδυασμό με το φρένο που πρέπει να μπει στην αλόγιστη σπατάλη.    
Ψάχνουν τις γερμανικές αποζημιώσεις  
Ομάδα εργασίας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων συγκροτήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η ομάδα εργασίας θα ερευνήσει τα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφείλει να παραδώσει το έργο της έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Συντονιστής ορίστηκε ο Παναγιώτης Καρακούσης, αναπληρωτής συντονιστής ο Βασίλειος Κατριβέσης και μέλη της οι Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος και η Ελένη-Στυλιανή Ρωμαΐδου.
Τα μέλη της ομάδας εργασίας δεν θα λάβουν αποζημίωση.    
Σόρος: Γερμανοί κολυμπήστε με τους Ευρωπαίους ή φύγετε από το ευρώ!  
Να ηγηθεί το ευρώ, ζητάει από τη Γερμανία ο Τζ. Σόρος, αλλιώς την καλεί να αποχωρήσει και να αφήσει τους Ευρωπαίους να αναπτύξουν τη στρατηγική τους.
Σε συνέντευξη του στους κυριακάτικους Financial Times ο μεγαλοεπενδυτής τονίζει ότι η τύχη του ευρώ είναι στα χέρια της Γερμανίας και καλεί την κυβέρνηση είτε να κολυμπήσει μαζί με τους Ευρωπαίους, είτε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Η Γερμανία πρέπει κατά την άποψη του Σόρος, να παρακινηθεί και να προχωρήσει σε μία «καλοπροαίρετη ηγεμονία», ειδάλλως θα πρέπει να εγκαταλείψει εκείνη το ευρώ.
Από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει σημαντική ευθύνη για την αποσύνθεση της ΕΕ, αναφέρει ο Σόρος.
Η απαίτηση της Μέρκελ, ότι κάθε χώρα θα πρέπει να δίνει εγγυήσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις , ήταν «το πρώτο βήμα σε μία διαδικασία αποσύνθεσης, η οποία απειλεί με κατάρρευση την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτει.          
Παρούσες τρεις γενιές  
Ο λαός μας έχει μια έκφραση που λέει: «Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει».
Θα αντικαταστήσω μερικές λέξεις για να είναι η ρήση αυτή πιο ταιριαστή. «Το σταφύλι κάτω από την «Κληματαριά θα πέσει».
Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκα με μια παρέα  στην «Κληματαριά» και είδα μια εικόνα που μου έφερε στην μνήμη μου εικόνες της 10ετίας του 1970 και ’80
Όπως τότε το   δίδυμο Νίκος και Μάριος έτρεχαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πελατεία, έτσι και το Σάββατο το βράδυ το ίδιο ακριβώς σε ονόματα δίδυμο, έτρεχαν για να εξυπηρετήσουν  τους πελάτες που γέμισαν  ξαφνικά το καλοκαιρινό σαλόνι.
Η διαφορά βέβαια ήταν ότι το δίδυμο αυτό ήταν ο εγγονός Νίκος και ο δισέγγονος Μάριος του ιδρυτή της «Κληματαριάς» αειμνήστου Νίκου Κουτσουρίδη. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εικόνα να βλέπεις ένα 9χρονο παιδάκι να βοηθά με  τόση προθυμία.
Μικρέ Μάριε, σήμερα που αρχίζουν τα σχολεία σου βάζω το πρώτο μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Όπως είδα, ο παππούς Μάριος δεν μπορούσε να βοηθήσει λόγω των προβλημάτων που έχει, αλλά ήταν έτοιμος να πάει να αλλάξει pamper από την χαρά του!!!
Και το βράδυ του Σαββάτου στην «Κληματαριά» είδα τις τρεις σύγχρονες γενιές παρούσες. Και χάρηκα και συγκινήθηκα.
«Ε»  
Όλοι μαζί  
Καθοριστική μπορεί να αποβεί η συμμετοχή όλων των αρχών ή εκπροσώπων που βρέθηκαν στην εκδήλωση για το Μουσείο Καπνού, το απόγευμα της Παρασκευής. Ο π. νομάρχης Γιώργος Παυλίδης με την εμπειρία που έχει από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, ο Παναγιώτης Ταρενίδης μέσω της χρόνιας ενασχόλησης του με τη ΣΕΚΕ και με τις επαφές που έχει δημιουργήσει με τους καπνοπαραγωγούς, αλλά και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τις σχέσεις που έχει με την ορεινή περιοχή και κατοίκους που ακόμη και σήμερα ασχολούνται με τα καπνά.
Βέβαια, όλα θα κριθούν με το αποτέλεσμα. Και θα είναι προς τιμή όλων να ξεπεράσουν τα κομματικά αναχώματα για ένα τέτοιο εγχείρημα, και από την πλευρά αυτών που θα συνεισφέρουν και αυτών που θα κληθούν να αναγνωρίσουν.
Ε.Δ.    
Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα  
Μπορεί να μην χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο η κατανάλωση άφθονου αλκοόλ έφερε συμπλοκές τις περασμένες ώρες στις γιορτές Παλιάς Πόλης. Μία από αυτές σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, δι’ ασήμαντης αφορμής, τόσο που και οι ίδιοι δε θυμόταν μετά από λίγο πώς είχε ξεκινήσει. Η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα με τη συνδρομή και μελών του συλλόγων και άλλων παρευρισκόμενων και δε δημιουργήθηκε περαιτέρω ιστορία.
Ε.Δ.  
Η συμμετοχή των νέων  
Οι σύλλογοι των νέων τα τελευταία χρόνια έχουν προσθέσει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στις γιορτές Παλιάς Πόλης, τόσο με την παρουσία τους στις εναλλακτικές δράσεις, όσο και στη συνέχιση της λειτουργίας των παραδοσιακών συλλόγων. Το στίγμα τους αφήνουν επίσης και οι νέοι της πόλης που συμμετέχουν σε μουσικά συγκροτήματα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, οι χορευτές των συλλόγων, οι καλλιτέχνες καθώς βέβαια και οι ίδιοι οι επισκέπτες των γιορτών που στηρίζουν και δείχνουν την προτίμησή τους σε αυτό τον αέρα ανανέωσης. Γι’ αυτό οι προτάσεις από την πλευρά τους για τη βελτίωση του θεσμού, η ενεργοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της οργάνωσης και της προετοιμασίας είναι σημαντικά και η πόλη τα έχει ανάγκη. Αυτοί μπορούν να παραλείψουν πρακτικές που έχουν αποδοκιμαστεί και να συμβάλουν στον ανακαθορισμό των όρων διενέργειας των γιορτών, μιας και αυτοί έμαθαν και ξεκίνησαν σε δύσκολες εποχές, ούτως ή άλλως και άρα μπορούν να δείξουν το δρόμο της βελτίωσης του θεσμού, υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…