Σχόλια 05/09/2012

0

Πώς δεν σκέφτηκαν να κάνουν τους συνταξιούχους μετάταξη;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Αναβιώσεις


Δικαιολογημένα ο Ζακ Ρογκ, πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. είπε ότι τα Ολύμπικ Γκέιμς επέστρεψαν στη γενέτειρά τους, την Αγγλία, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Γιώργος Κυριακού στην εκδήλωση για τον Στέλιο Κυριακίδη.
Αναβίωσαν τα Πύθια και τα Νέμεα από τον Γερμανό φιλέλληνα Μύλλερ, με συμμετοχή 60 χωρών.
Εκεί οι αθλητές αγωνίζονται ανυπόδητοι, κυριολεκτικά όπως στην Αρχαία Ελλάδα.
Έδειξαν τίποτε οι τηλεοπτικοί σταθμοί των πολυεθνικών;
Σ.Α.

Η ΜΟΜΑ ξαναγεννιέται


Πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ κατέθεσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουΐκ, στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η ΜΟΜΑ, γνωστή μόνο στους παλαιότερους, ήταν η τεχνική υπηρεσία του στρατού που κατασκεύαζε διάφορα έργα, δρόμους κυρίως σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος συμφώνησε  με την τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ τονίζοντας ότι «η ΜΟΜΑ έχει αφήσει στην περιφέρεια, ακόμα και στους πιο ορεινούς όγκους αλλά και στα νησιά, μικρά και μεσαία έργα που ακόμα αντέχουν στο χρόνο» ενδεικτικό της θετικής του στάσης στην πρόταση αυτή.
Οι ΑΝ.ΕΛ. πρότειναν επίσης την πιο ενεργή ανάμειξη του στρατού στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, πρόταση που επίσης έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τον Υπουργό: «Είναι μία από τις διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μπαίνουν σύντομα μπροστά εν καιρώ ειρήνης».
Στα θέματα της άμυνας και των Ενόπλων δυνάμεων απ’ ότι φαίνεται είναι απόλυτη η συμπόρευση του υπουργού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες….

   
Με τον καιρό σύμμαχο  


Με τον καιρό σύμμαχο ξεκίνησαν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης και φέτος. Και βέβαια με τη λαϊκή συμμετοχή, παρά την οικονομική κρίση της χώρας.
Τα γνωστά στέκια λειτουργούν και φέτος και μάλιστα αυξημένα κατά τι, ο κόσμος ανηφορίζει στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και απολαμβάνει μια ποικιλία γεύσεων, ακουσμάτων αλλά και εκθέσεων διαφόρων δημιουργών, ντόπιων και μη.
Αξίζει ένας περίπατος ως εκ τούτου στην Παλιά Πόλη το βραδάκι με τη δροσιά, τόσο στα διάφορα στέκια όσο και στις εκθέσεις που λειτουργούν με ενδιαφέροντα θέματα.
«Ε»      

 

Ελλάδα, η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης  

 


«Η Ελλάδα είναι ο «παράδεισος του μαύρου χρήματος» καθώς από το 2003 ως το 2011 «βγήκαν» από την χώρα περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια ευρώ(!)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέικερ, πρόεδρος αμερικανικού ινστιτούτου μελετών στο περιοδικό “Der Spiegel”.
Ο αμερικανός επιστήμονας ανέφερε συγκεκριμένα στο Γερμανικό περιοδικό «Στην Ελλάδα οι πλούσιοι δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους και αντ’ αυτού τα χρήματα καταλήγουν στους φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. Μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 260 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία. Παράλληλα, το 2010 εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και το 2011, 109 δισ. Δολάρια. Η χώρα προσελκύει παράνομο χρήμα για να δανείζονται επιχειρήσεις και ιδιώτες που δεν μπορούν να δανειστούν νόμιμα και η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει αυτή την εισροή. Πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που μελέτησε ο ΟΟΣΑ, πρώτη απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ενώ μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση».  

 

 
20 εκατομμύρια ευρώ στα σχολεία ο Ευριπίδης  

 


Με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης διαθέτει από τους ΚΑΠ το ποσό των 20 εκ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν θα λείψουν καθώς ενώ η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη εξαγγείλει απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου…      

 

Φόρος 30% στις καταθέσεις της Ελβετίας  

 


Διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία έχει από την Κυριακή στην Βέρνη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ενώσεως Ελβετικών Τραπεζών και με τον επικεφαλής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ελβετίας, με τον οποίο εξετάστηκαν οι όροι της κυοφορούμενης συμφωνίας.
Οι αδήλωτες καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στις ελβετικές τράπεζες αναμένεται να φορολογηθούν με ποσοστό που θα κυμανθεί από 20% ως 30%, εφ’ όσον ο δικαιούχος δεν δεχθεί να δοθούν τα στοιχεία του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και επιθυμεί να εξακολουθήσει να παραμένει «ανώνυμος».
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα από τις καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία από 4 έως 6 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελβετικών αρχών  οι Έλληνες έχουν περίπου 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία από τα οποία το 99% δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.    

 

 
Έκκληση ανθρωπισμού

 


Ξεσηκώθηκε η τοπική κοινωνία και ακούστηκαν μύδροι κατά του Δένδια και της κυβέρνησης για την απόφαση τους να λειτουργήσουν οι Σχολές Αστυνομίας σαν Κέντρα Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών. Αναζωπυρώθηκαν προφανώς υποβόσκοντα φοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα, ειπώθηκαν διάφορα από διάφορους. Ουδείς όμως μπήκε στη διαδικασία να προσεγγίσει το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά. Στο Κέντρο Λαθρομεταναστών κρατούνται άνθρωποι που ήρθαν με χίλιους δυο κινδύνους από τις χώρες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εδώ τους τσουβάλιασαν εν μια νυκτί λες και είναι εγκληματίες και τους έφεραν εδώ να τους φυλάνε. Κανείς δεν ρώτησε αν κάποιος άφησε κάτι πίσω του. Όπως ο λαθρομετανάστης,  ας πούμε, που άφησε γυναίκα και παιδί 5 μηνών και τόσες μέρες τώρα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Ή ο καρδιοπαθής που του έκοψαν τα φάρμακα και κινδύνεψε η υγεία του…Ας δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος και ευτυχώς κάλιο αργά παρά ποτέ μπήκαν καρτοτηλέφωνα εσχάτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι…Μπορεί να περνάμε δύσκολες στιγμές σαν χώρα αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για να χάσουμε τον ανθρωπισμό μας.
Μ.Ξ.    

 

Αναμένουμε στο ακουστικό μας…


 Το ενδιαφέρον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ προκάλεσε ρεπορτάζ του «Ε» (29/8) που αποκάλυπτε ότι παρά τα συμφωνηθέντα να εισάγονται 21 σπουδαστές από την μειονότητα στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΑΠΘ μετά την κατάργηση  της ΕΠΑΘ, φέτος ανακοινώθηκε το όνομα μόνο ενός εισαχθέντος. Είχαμε πει τότε ότι θα περιμένουμε να δούμε αν θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα 20 ονόματα λίγο πριν τις εγγραφές καθώς αυτό μας συνέστησαν να κάνουμε από το ΑΠΘ. Έτσι θα δούμε αν τελικά ισχύει ή δεν ισχύει ο νόμος Διαμαντοπούλου. Πάντως ο κ. Ζεϊμπέκ είναι ενήμερος για το θέμα και  αν η εξέλιξη δεν είναι θετική για την μειονότητα σκοπεύει να φέρει το θέμα στη Βουλή. Στο θέμα θα επανέλθει και το «Ε» κατά την περίοδο των εγγραφών (12/9).
Μ.Ξ.

Συνείδηση


Όταν η συνείδηση παύση, να μας ελέγχει για παραπτώματα, ας προσέξουμε μήπως αυτό δεν οφείλεται στην καθαρότητα, αλλά στην κόπωση και άμβλυνση αυτής εξ’ αιτίας πλήθους παραπτωμάτων.
Άγιος Ιωάννης της κλίμακος, Λόγος πέμπτος
Για την αντιγραφή – Ο σχολιαστης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…