Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το ΚΤΕΛ ενίσταται στο δήμο για τα σχολικά δρομολόγια

Το ΚΤΕΛ ενίσταται στο δήμο για τα σχολικά δρομολόγια

0
oikonomiki_08_2012-empros

Καταρτίστηκαν οι όροι του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή. Πιθανή η διατήρηση της αρμοδιότητας από την Περιφέρεια

Επιχείρηση επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου με απομόνωση και θέρμανση του ήμισυ της πισίνας προωθεί η δημοτική αρχή

Την επιλογή να προβεί σε πλειοδοτική δημοπρασία για τα σχολικά δρομολόγια έκανε και πράξη ο δήμος της Ξάνθης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που κατάρτισε τους όρους του διαγωνισμού, παρόλο που στη διαδικασία έχει δημιουργήσει ανάχωμα η ένσταση από το ΚΤΕΛ Ξάνθης κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που απέρριψε την μέθοδο της απευθείας ανάθεσης για τις μεταφορές των μαθητών, ενώ παραμένει το θολό τοπίο, όσο δεν αποκλείεται το σενάριο να διατηρηθεί η εν λόγω αρμοδιότητα στην Περιφέρεια και αυτή να διενεργήσει ένα συνολικό διαγωνισμό.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μπένης ενημέρωσε για την ένσταση που υπέβαλε το ΚΤΕΛ Ξάνθης, καθώς και για το νομικό έρεισμα που επικαλείται, ενώ υπενθύμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να προβεί σε διαγωνισμό μετά από διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν και αυτοί το εν λόγω έργο.
Ακόμη, ο κ. Μπένης μετέφερε και την πληροφόρηση που έλαβαν τα μέλη της ΠΕΔ ότι αναμένεται να παραταθεί η μεταφορά της αρμοδιότητας των σχολικών δρομολογίων στους δήμους, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να διατηρήσει την αρμοδιότητα η Περιφέρεια, μετά από πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους δήμους, με το επιχείρημα ότι ο δεύτερος βαθμός Ο.Τ.Α. έχει αποψιλωθεί σε επίπεδο αρμοδιοτήτων.
Πάντως, ο ίδιος πρότεινε να προχωρήσει ο δήμος Ξάνθης τη διαδικασία με διαγωνισμό προϋπολογισμού 742.912,44 ευρω, ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση. Μετέφερε βέβαια και το σχόλιο του προέδρου της ΠΕΔ, Κώστα Σημιτζή ότι οι δήμοι δεν παρανομούν και αν παγώσουν την διαδικασία, αφού ο νόμος ορίζει πίστωση των χρημάτων και όχι μόνο την ύπαρξη κωδικού και ως γνωστό για τη μεταφορά των μαθητών δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ ως τώρα.

Με πρωτοποριακή μέθοδο ελπίζουν να ξαναλειτουργήσουν το κολυμβητήριο
Με αφορμή τη συζήτηση για την προμήθεια πολυκαρβουνικών φύλλων για το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προϋπολογισμού 14.600 ευρώ, για άλλη μια φορά και σε οξύ τόνο τέθηκε το θέμα των ζημιών και της επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου. Ο Χρίστος Πούλιος διαμαρτυρήθηκε ότι ο υπεύθυνος αθλητισμού του δήμου Νίκος Σπυριδόπουλος δημοσίως είχε καταθέσει ότι συνολικά η δαπάνη για την αποκατάσταση δε θα ξεπεράσει τις 2.500 ευρώ, ενώ ήδη οι πρώτη επέμβαση αφορά ποσό μεγαλύτερο και ο Δημήτρης Μπένης του αντέτεινε ότι πράγματι δεν μπορεί να περιοριστεί σε αυτό το ποσό, αλλά πάντως δε θα φτάσει και τις 100.000 ευρώ που εκτιμούσε ο Δημήτρης Βορίδης.
Πάντως, κατά τη συζήτηση γνωστοποιήθηκε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο μέσω μίας πρωτοποριακής μεθόδου απομόνωσης και θέρμανσης του ήμισυ της πισίνας με μεμβράνη, που θα περιορίσει κατά πολύ τα έξοδα των καυσίμων.

Νέα δημοπρασία για την αποκατάσταση του δημαρχείου
Η οικονομική επιτροπή αναγκάστηκε να προκηρύξει νέα ημερομηνία για τη δημοπρασία του έργου της αποκατάστασης του δημαρχείου, αφού απέβη άγονος ο διαγωνισμός την πρώτη φορά.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση κατακυρώθηκε και η εκποίηση ποσοτήτων σίδερου και αλουμινίου του δήμου στην επιχείρηση του Τάσου Μουμτζάκη, μέσω πλειοδοτικής δημοπρασίας, όπου δεν προσήλθε άλλος ενδιαφερόμενος.
Ακόμη, εγκρίθηκε η απόδοση ενταλμάτων προπληρωμής για τα προνοιακά επιδόματα, αλλά έγινε γνωστό από τον πρόεδρο ότι αυτή η αρμοδιότητα πιθανότατα φεύγει από την οικονομική επιτροπή, επειδή το υπουργείο έχει επιλέξει άλλο τρόπο καταβολής.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…