Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνάντηση εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ με τον Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ με τον Αλέξη Τσίπρα

0
sekap001-empros

Αίτημά τους η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας έως ότου βρεθεί αγοραστής και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Βρήκαν στήριξη και συμπαράσταση από τον Τσίπρα. «Μαραθώνιος» επαφών με πολιτικούς. Σήμερα συνάντηση με εκπρόσωπο του υπ. Ανάπτυξης

Σ’ ένα μαραθώνιο αγώνα επιδίδονται οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της ΣΕΚΑΠ προς την εκκαθάριση και να προασπίσουν το εργασιακό τους μέλλον στην εταιρεία. Οι πρόεδροι των δύο σωματείων κύριοι Γαβριηλίδης και Ζαπτής μαζί και με άλλα μέλη των Δ.Σ. που βρίσκονται στην Αθήνα συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθη κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είχαν 2ωρη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του. Νωρίτερα κλήθηκαν και τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους εργαζόμενους από την ΔΩΔΩΝΗ, την ΕΒΖ και την ΑΤΕ.

Ζήτησαν από τον  Τσίπρα να τους στηρίξει για να μην κλείσει η ΕΚΑΠ
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι πρόεδροι των σωματείων της ΣΕΚΑΠ τόσο στην Κ.Ο., του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα αφού ενημέρωσαν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία ιδιαίτερα μετά την καταγγελία των συμβάσεων της από την ΑΤΕ ανέλυσαν διεξοδικά τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει για την τοπική οικονομία αν η ΣΕΚΑΠ κλείσει και οδηγηθεί σε εκκαθάριση καθώς και την απώλεια εσόδων που θα έχει το κράτος δεδομένου ότι η ΣΕΚΑΠ πληρώνει ετησίως 200εκ. ευρώ φόρους.  Κατέθεσαν δε ως αίτημα  τη συνέχιση της λειτουργίας της καπνοβιομηχανίας έως ότου αυτή πωληθεί και αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς να επιζητούν παραμονή στο συνεταιριστικό της χαρακτήρα. Ζήτησαν τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους κεκτημένων αλλά και την παραμονή της εταιρείας στην Ξάνθη. Όπως μας εξήγησε ο κ. Ζαπτής: «ζητήσαμε τα αυτονόητα…να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο μέχρι να βρεθεί κάποιος αγοραστής …Γνωρίζουμε ότι δεδομένων των συνθηκών να κρατηθεί συνεταιριστικό είναι ανέφικτο…», σημείωσε ο κ. Ζαπτής και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το κλίμα της συζήτησης αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός πρόεδρος κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τους δέχτηκε.

Στήριξη από τον Τσίπρα
Απ’ την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και ότι προτίθεται να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή,  επαναλαμβάνοντας τη θέση του που είναι αρνητική για πώληση της εταιρείας σε ιδιώτες αλλά σε εξυγίανση της ώστε να καταστεί βιώσιμη

Με ποιους συναντήθηκαν
Νωρίτερα και όταν οι εργαζόμενοι ήταν στη Βουλή είχαν μια συνάντηση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρη Σαλτούρο ζητώντας τον μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με το πρόεδρο του κόμματος κ. Βενιζέλο. Ο κ. Σαλτούρος υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα. Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν και προς τη ΔΗΜΑΡ για συνάντηση με τον κ. Κουβέλη ενώ είχαν και μια συζήτηση με τον υπεύθυνο εργασιακών από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» κ. Μανώλη. Τέλος σήμερα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη ή κάποιον από το υπουργείο δεδομένου ότι η ΣΕΚΑΠ μετά την πώληση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Πειραιώς εισήλθε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που είναι αρμοδιότητα του υπ. Ανάπτυξης. Οι πρόεδροι των σωματείων σκοπεύουν να παραμείνουν στην Αθήνα επιχειρώντας να συναντήσουν όσους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους καταστήσουν αρωγούς και συμπαραστάτες στην προσπάθεια τους να σώσουν την εταιρεία.  

. Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…