Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα STOP στα αυτοκίνητα στην Παλιά Πόλη από Τρίτη

STOP στα αυτοκίνητα στην Παλιά Πόλη από Τρίτη

0
pinak1-empros

Ξεκινά η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον παραδοσιακό οικισμό

Ενημέρωση από την τεχνική υπηρεσία που συστήνει προσοχή στους δημότες. Παραμένουν οι εκκρεμότητες

Την περιβόητη κανονιστική απόφαση για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ψηφίστηκε από πέρυσι, θέτει σε εφαρμογή ο δήμος της Ξάνθης από την Τρίτη 7 Αυγούστου. Σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, και όπως ανέφερε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε», τοποθετήθηκαν οι σχετικές πινακίδες στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, προκειμένου να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αμοιρίδη και σε τμήμα της Ορφέως, αλλά και να εφαρμοστούν οι αλλαγές της κίνησης των οχημάτων στους περιμετρικούς της περιοχής δρόμους, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση στην Παλιά Πόλη, σύμφωνα με όσα καθόρισε η σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ο δήμαρχος είχε ζητήσει να μην υπάρχει νέα καθυστέρηση στο θέμα της εφαρμογής της εν λόγω απόφασης, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε και η συμπληρωματική απόφαση για τη διέλευση οχημάτων από το τμήμα που πεζοδρομείται.
Το πρώτο διάστημα της εφαρμογής είναι βέβαιο και αναμενόμενο να προκύψουν προβλήματα από την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών, ωστόσο αυτά ενδέχεται να επιταθούν και από τις εκκρεμότητες που δεν φαίνεται να έχουν λυθεί, κυρίως σχετικά με την αστυνόμευση της περιοχής όλο το 24ωρο. Ακόμη, δεν είναι βέβαιο αν μοιράστηκαν οι ειδικές κάρτες στους κατοίκους της περιοχής που πεζοδρομείται, καθώς και ο τρόπος που θα γίνεται ο έλεγχος.

Τι θα ισχύει για την πεζοδρόμηση
α) Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σγουρού καθώς και στις παρόδους των παραπάνω δρόμων ούτως ώστε να μην μπορούν τα αυτοκίνητα μέσω αυτών των οδών να έχουν πρόσβαση στους παραπάνω δρόμους.
β) Η απαγόρευση δεν ισχύει για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Νοσοκομειακά, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και για τα οχήματα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των απορριμματοφόρων, των Νεκροφόρων και των ΤΑΧΙ.
γ) Επίσης επιτρέπεται από 7:00 έως 10:00 το πρωί και 15:00 έως 18:00 το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων τροφοδοσίας και διανομής εμπορευμάτων των κατοικιών ή καταστημάτων, της περιοχής.
δ) Επίσης επιτρέπεται από 7:00 έως 19:00 η κυκλοφορία των μηχανημάτων και οχημάτων έργων, (μπετονιέρες, εκσκαφείς, αυτοκίνητα αποκομιδής προϊόντων εκσκαφών ή κατεδαφίσεων) κατόπιν ειδικής αδείας από την Δημοτική Αστυνομία.
ε) Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα οχήματα των κατοίκων, των οδών Φίλιππου Αμοιρίδη, του τμήματος της οδού Ορφέως από την Μαυρομιχάλη έως την Πινδάρου, της παρόδου Ορφέως απέναντι από τα «ΟΛΥΜΠΙΑ», καθώς και των κατοίκων των οδών Μαυρομιχάλη, Σγουρού και της παρόδου της. (αυτό θα γίνεται με την χορήγηση κάρτας στους κατοίκους των παραπάνω οδών).

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παλιά Πόλη
Η κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων στις οδούς  Φίλιππου Αμοιρίδη και Ορφέως θα είναι προς την οδό Πινδάρου.
στ) Η οδός Μαυρομιχάλη μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Β. Σοφίας και μόνο το κάτω της τμήμα – από την οδό Μαλετσίδου έως την οδό Β. Σοφίας  θα είναι  διπλής κατεύθυνσης για να υπάρχει πρόσβαση προς το αδιέξοδο της οδού Μαλετσίδου.
ζ) Αντιστρέφεται η κατεύθυνση κίνησης της οδού Πινδάρου (προς την οδό Αντίκα) ούτως ώστε μέσω της οδού Αντίκα να υπάρχει πρόσβαση των οχημάτων στην Πλατεία Μητρόπολης, καθώς επίσης και το τμήμα της μέχρι την Β. Σοφίας μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Β. Σοφίας.
η) Αντιστρέφεται η κίνηση της οδού Σηλυβρίας για να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων των κατοίκων προς την πλατεία Καβακίου.
θ) Η οδός Σγουρού είναι διπλής κυκλοφορίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …