Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ο.Φ.Η. – Skoda Ξάνθη 0-0

Ο.Φ.Η. – Skoda Ξάνθη 0-0

0
fasi_ofi_xanthi-empros

Ανάμικτα συναισθήματα για το αποτέλεσμα στην πρεμιέρα

Ανώτερη σε όλη τη διάρκεια η Ξάνθη όμως «κόλλησε» στο μηδέν      

«Γλυκόπικρη» ήταν για τη Skoda Ξάνθη η φετινή πρεμιέρα στο πρωτάθλημα καθώς παρά την ανωτερότητα της απέναντι στον Ο.Φ.Η. και την υπεροχή της σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έμεινε στο «μηδέν» κι έτσι επέστρεψε από το Ηράκλειο με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.
Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι οι δύο ομάδες μπήκαν με αρχικό στόχο να μη χάσουν, όμως όπως αποδείχθηκε η ξανθιώτικη ομάδα ήταν πιο έτοιμη από τους γηπεδούχους.
Χαρακτηριστικό του αγώνα οι 16 τελικές προσπάθειες και τα 6 σουτ εντός μεγάλης περιοχής από πλευράς Ξάνθης ενώ οι Κρητικοί αντίστοιχα είχαν συνολικά 6 τελικές προσπάθειες και μόλις ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Βιβιανί σε όλο το 90λεπτο.  
Ουζουνίδης: «Δεν είχαμε νεύρο και διάθεση»  
Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του Ο.Φ.Η. φάνηκαν πολύ κουρασμένοι στο τελευταίο 25λεπτο, γεγονός που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ουζουνίδη ο οποίος είχε παράπονα από την απόδοση τους. «Όταν παίζεις στη Superleague με ουσιαστικά τρεις ποδοσφαιριστές, γιατί είχαμε πολλές «απουσίες», αναρωτιέσαι αν είσαι ευχαριστημένος ή όχι. Ήμασταν καλύτεροι από τον ΟΦΗ. Αλλά δεν είχαμε νεύρο διάθεση και δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα προβλήματα του ΟΦΗ.
Θέλουμε πολλή δουλειά. Θέλουμε να καθιερώσουμε κάποια παιδιά, αλλά αν δεν δείξουν διάθεση από την πλευρά τους δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Είχαμε πολύ κακή εικόνα. Είχαμε υπεροχή, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ξάνθης μετά τη λήξη της αναμέτρησης.  
Η εικόνα του αγώνα  
Μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πήραν… μέτρα στο γήπεδο, με τον Μαρσελίνιο και τον Μαρκόφσκι να είναι οι κορυφαίοι. Μάλιστα, ο πρώτος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου με πολύ καλές σέντρες από την αριστερή πλευρά.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε μοναδική ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ στο 24’ όταν έκανε το σουτ με το «κακό» δεξί του πόδι εντός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Ξάνθη είχε δύο ακόμα φάσεις με τον Μαρκόφσκι, όμως το σουτ και η κεφαλιά του αντίστοιχα, κατέληξαν στην αγκαλιά του Γουναρίδη. Η πιο σημαντική όμως φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε από τους γηπεδούχους. Στο 33’ η μπάλα βρήκε στο διαιτητή Κάκο (ο οποίος δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση με πολλά σφυρίγματα και αρκετές αναίτιες παύσεις στο παιχνίδι), την κόντρα επωφελήθηκε ο Κουτσιανικούλης, ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Βιβιανί, ωστόσο η «λόμπα» που επιχείρησε, πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Βιβιανί.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο… συντηρητικά. Με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, οι επιθετικές ενέργειες ήταν περιορισμένες. Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έγινε από την Ξάνθη, με το σουτ του Μάνταλου να φεύγει λίγο άουτ στο 53’.Οι παίκτες της Ξάνθης έβλεπαν ότι ο ΟΦΗ δεν είναι σε καλή κατάσταση και πίεζαν για να πετύχουν κάποιο τέρμα.
Τα σουτ που επιχειρήσουν εκτός περιοχής οι Μάνταλος και Ντάνι, όμως δεν έβρισκαν στόχο, καθώς κατέληγαν λίγο άουτ. Η Ξάνθη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και τα… ηνία του αγώνα, την ώρα που ο ΟΦΗ ήταν κουρασμένος… όσο δεν πάει. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν… μαρτυρικά για τις δύο ομάδες, που απλώς περίμεναν να σφυρίξει ο Κάκος, καθώς έμοιαζαν πως όσο και αν αγωνίζονταν ακόμα, τίποτα δεν θα άλλαζε και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.  
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης (85′ Μπούρμπος), Ζορμπάς (90′ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (70′ Βιτώρος), Παπάζογλου, Βάντο, Ζαχαράκης, Σόουζα
Στον πάγκο: Σαχσανίδης, Περογαμβράκης, Νυκτάρης
Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γκλέισον (69′ Φλίσκας), Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (53΄Ονουάτσι), Μάνταλος, Μαρκόφσκι (76′ Αλντιπαρμακόφσκι)
Στον πάγκο: Λόντιγκιν, Γούτας, Γκατσολάρι, Καζούμπα.      

SUPER LEAGUE  


1η αγωνιστική – αποτελέσματα
Α.Ε.Κ. – Αστέρας Τρίπολης 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 0-0
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1
Κέρκυρα – Ατρόμητος Αθ. 0-2
Ο.Φ.Η. – Skoda Ξάνθη 0-0
Π.Α.Ο.Κ. – Πανθρακικός 1-0
Βέροια – Ολυμπιακός (χθεσινοβραδινό)
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.30: Πανιώνιος – Άρης (Novasports 1)
Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)  
Η βαθμολογία: Αστέρας Τρίπολης 3, Π.Α.Ο.Κ. 3, Ατρόμητος Αθ. 3, Skoda Ξάνθη 1, Ο.Φ.Η. 1, Παναθηναϊκός 1, ΠΑΣ Γιάννινα 1, Πλατανιάς 1, Λεβαδειακός 0, Α.Ε.Κ. 0, Κέρκυρα 0, Πανθρακικός 0. Βέροια 0*, Ολυμπιακός 0*, Πανιώνιος 0*, Άρης 0*.
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Βέροια – Ολυμπιακός, ενώ η αναμέτρηση Πανιώνιος – Άρης θα διεξαχθεί σήμερα στις 20.30.  
Επόμενη (2η) αγωνιστική
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
21.30: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2012
18.15: Βέροια – Πανιώνιος
18.15: Πλατανιάς – Πανθρακικός
20.30: Skoda Ξάνθη – Α.Ε.Κ.
Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012
18.15: Άρης – Ο.Φ.Η.
18.15: Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα
20.30: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός
Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012
20.30: Ατρόμητος Αθ. – Π.Α.Ο.Κ.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…