Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σήμερα το φεστιβάλ νέων στον Κένταυρο

Σήμερα το φεστιβάλ νέων στον Κένταυρο

0
k.festival-empros

Το απόγευμα ξεκινά η 8η διοργάνωση με πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλία του Murat Kikilli

Για άλλη μια χρονιά τα μέλη του συλλόγου νεολαίας Κενταύρου έβαλαν όλο τους το μεράκι για να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στο χωριό τους

Σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου στις 5 μμ ανοίγει τις πόρτες του το 8ο φεστιβάλ νέων του Κενταύρου του δήμου Μύκης. Τα μέλη του συλλόγου νεολαίας Κενταύρου, που φέτος κατάφεραν να ιδρύσουν το σύλλογό τους και να αναλάβουν τις προετοιμασίες και την οργάνωση υπό αυτή τη μορφή, προετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις στις οποίες εντάσσονται, τόσο οι νεότεροι, δηλαδή οι μαθητές του σχολείου, όσο και οι μεγαλύτεροι από τους οποίους πάντα ζητούν συνδρομή και… πείρα, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι διοργανωτές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονες χορογραφίες, τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα που ετοιμάζουν οι γυναίκες του Κενταύρου, αλλά και θεατρικό δρώμενο, στο οποίο συμμετέχουν τα ίδια τα μέλη του συλλόγου και ανεβαίνει με την υπογραφή του Εργκίν Τσιτάκ, ο οποίος είναι επίσης από τον Κένταυρο. Το φεστιβάλ που αποτελεί την 8η διοργάνωση και την 4η συνεχόμενη, θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο, στην είσοδο του χωριού και θα ολοκληρωθεί με συναυλία του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη ποπ-ροκ μουσικής Murat Kikilli.

Το φεστιβάλ, ο δεσμός των νέων με το χωριό
Πέρα από την ξεχωριστή νότα που χαρίζει κάθε χρόνο το φεστιβάλ στο χωριό και τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του οικισμού, αλλά και όλου του δήμου, για τους ίδιους τους νέους του Κενταύρου έχει και μία ξεχωριστή σημασία. Όπως μας εξηγεί η γραμματέας του νεοϊδρυθέντος συλλόγου ΣΥ.Ν.ΚΕ. Μεριέμ Χατζήογλου, το φεστιβάλ αποτελεί το δεσμό των νέων με τον τόπο τους. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές και γι’ αυτό μένουν σε άλλες πόλεις μακριά από το χωριό τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζονται επικοινωνώντας διαδικτυακά και τις τελευταίες δύο εβδομάδες συναντιούνται στο χωριό για να πραγματοποιήσουν και τις τελευταίες εργασίες και πρόβες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το φεστιβάλ. «Είναι κάτι που το αγαπάμε πολύ και φιλοδοξούμε να έχει συνέχεια. Άλλωστε, κάθε χρόνο δίνεται η σκυτάλη στους νεότερους», σημειώνει η Μεριέμ, προσθέτοντας παράλληλα την προσπάθεια που γίνεται μέσω του φεστιβάλ για να ενισχυθούν δομές του χωριού. Η ενίσχυση ξεκίνησε με τη βιβλιοθήκη και τον παιδικό σταθμό και στις προθέσεις των μελών είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο και αργότερα και αμφιθέατρο.
Σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, τα μέλη φιλοδοξούν να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και με την ευκαιρία της εορτής του Μπαϊραμιού που έφερε και άλλο κόσμο στο χωριό και την ορεινή περιοχή.
«Είναι μια ξεχωριστή βραδιά που μας ενώνει. Ενώνει εμάς με το χωριό μας και τα χωριά μεταξύ τους», αναφέρει η Μεριέμ, καλώντας όλο τον κόσμο της Ξάνθης να παραβρεθεί στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…