Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης σε Αίγιο και Λευκάδα

Οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης σε Αίγιο και Λευκάδα

0
lykeio_aigio_08_2012-empros

Συμμετείχαν στις δύο διοργανώσεις φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών και απέσπασαν επαίνους

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης με την αντιπροσωπευτική του χορευτική ομάδα συμμετείχε στο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αίγιο (Δ.Δ. Νικολέϊκων Δήμου Διακοπτού) από τις 15-18/8/2012 και στη συνέχεια εμφανίσθηκε στο Επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Λευκάδας (18-20/8/2012) που συμπλήρωσε φέτος τα πενήντα του χρόνια.
Η παρουσία του και στις δύο διοργανώσεις ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, απέσπασε επαίνους και συγχαρητήρια για το πρόγραμμά του, τις χορευτικές ικανότητες των χορευτών του, για τις πλούσιες φορεσιές, το ήθος, το κέφι και την ζωντάνια τους.
Εντυπωσίασε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, χειροκροτήθηκε και οι διοργανωτές  αναφέρθηκαν στην παρουσία του με θερμά λόγια. Ο Αλέξης Κωστάλας, παρουσιαστής του Φεστιβάλ της Λευκάδας, αλλά και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Αθηνών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Λύκειο των Ελληνίδων  Ξάνθης, στη συμβολή του στη ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της ακριτικής Ξάνθης και της πολιτιστικής ταυτότητας της Θράκης. 
Ιδιαίτερα ικανοποιητικές ήταν οι σχέσεις συνεργασίας και φιλίας που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν από τις παρακάτω αναφερόμενες χώρες, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Κύπρος, Ιαπωνία, Βενεζουέλα, Ινδία, Εσθονία, Ιταλία, Κίνα, Ισραήλ, Μεξικό, Πολωνία, Ρωσία, Φιλιππίνες, Σενεγάλη, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Σερβία και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Κρήτη, Λευκάδα και Αθήνα.
Η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης επέστρεψε ικανοποιημένη που ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις προσκλήσεις των διοργανωτών και της δόθηκε η δυνατότητα πέρα από τα πολιτιστικά δρώμενα, να προβάλλει την περιοχή μας, αφού διένειμε και υλικό τουριστικής προβολής του Νομού μας, προσκαλώντας το κοινό  και τους εκπροσώπους των συγκροτημάτων να επισκεφθούν την περιοχή μας. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…