Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Στου κουφού την πόρτα» βροντούν για το ΟΣΑΑ

«Στου κουφού την πόρτα» βροντούν για το ΟΣΑΑ

0
eve_07_2012-empros

Καταγγελίες Τσιακίρογλου για ολιγωρία Μωραΐτη στην υλοποίηση του προγράμματος Αστικής Ανάπτυξης που είναι εταίρος το ΕΒΕ

Πολιτική εκμετάλλευση βλέπει ο Μωραΐτης. 3 προσκλήσεις ανάθεσης υπηρεσιών από  την ΕΠΑ

«Στου κουφού την πόρτα» όπως φαίνεται «βροντάει» η αντιπολιτευτική παράταξη στο Επιμελητήριο Ξάνθης «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιακίρογλου και απόκριση δεν παίρνει…για το πρόγραμμα ΟΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης) που είναι εταίρος το Επιμελητήριο. Από τις 22 Ιουνίου υπέβαλλε έγγραφο αίτημα χορήγησης στοιχείων προς το ΕΒΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος και ποιες δράσεις πρόκειται να υλοποιηθούν προς όφελος των επαγγελματιών όμως ακόμη απάντηση δεν πήρε…Έφερε το θέμα και  στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Επιμελητηρίου για να λάβει απάντηση από τον πρόεδρο κ. Στέλιο Μωραΐτη: «Δεν δέχομαι να γίνεται το Επιμελητήριο “ρινγκ” προεκλογικών αντιπαραθέσεων για τις φιλοδοξίες που έχετε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Τσιακίρογλου: «Ο κ. Μωραϊτης αδιαφορεί παντελώς και δίνει πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα»
Ο κ. Τσιακίρογλου μιλώντας στο «Ε» κατήγγειλε την επιδεικτική αδιαφορία του ΕΒΕ Ξάνθης και του προέδρου κ. Μωραΐτη για ένα πρόγραμμα στο οποίο είναι εταίρος το Επιμελητήριο και  από τις δράσεις του μπορεί να επωφεληθούν οι επαγγελματίες: «Τόσο καιρό τώρα στείλαμε έγραφα για να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα, φέραμε το θέμα στη συνεδρίαση όμως ο κ. Μωραϊτης αδιαφορεί παντελώς και δίνει πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα. Αυτό που επιδιώκουμε είναι ότι το Επιμελητήριο πρέπει ν’ ασχοληθεί με το ΟΣΑΑ, να υλοποιήσει τις δράσεις που προβλέπει το πρόγραμμα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προοδεύσει το επιχειρείν στο τόπο μας και όχι να ολιγωρούμε σε ευκαιρίες που μας παρέχονται και να βρίσκουμε φτηνές δικαιολογίες». Υπενθυμίζουμε ότι το τοπικό ΟΣΑΑ το οποίο υλοποιείται από το δήμο Ξάνθης με εταίρους το ΕΒΕ Ξάνθης, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και την ΕΠΑ ΑΝ.Α.Ε. ΟΤΑ  ξεκίνησε με συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ το 2010 κα αυξήθηκε στα 7 εκ. ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη στις αρχές του 2012 με περίοδο επιλεξιμότητας έως το 2015. Οι δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και μπορούν να αξιοποιηθούν είναι ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και  της τοπικής αγοράς εργασίας ενώ επίσης έχει δράσεις καινοτομίας εξωστρέφεια επιβίωσης και ανάπτυξη της ντόπιας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

3 προσκλήσεις ανάθεσης υπηρεσιών από  την ΕΠΑ
Να σημειώσουμε ότι η «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» με νέα της ανακοίνωση ενημερώνει τους επαγγελματίες για τις τρεις προσκλήσεις ανάθεσης υπηρεσιών «Αρχιτέκτονα Μηχανικού» (ύψους 5.760 ) , «Συντονιστή Μηχανικού» (ύψους 6.900 ) και «Υπευθύνου GIS» (ύψους 6.300) στις οποίες έχει προχωρήσει η «ΕΠΑ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» ως εταίρος του προγράμματος για την υλοποίηση της εγκεκριμένης δράσης «Εφαρμογή Οδηγών Ποιότητας στο Παραδοσιακό – Ιστορικό Τμήμα της Περιοχής Παρέμβασης» (ύψους 65.000 ). Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 3 Αυγούστου 2012.
Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο: www.tedk-xanthis.gr/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=28

Το ΕΒΕ τι κάνει για το ΟΣΑΑ;
Επίσης απαντά στις αιτιάσεις Μωραΐτη για το πρόγραμμα: «Όταν η Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση έθεσε εκ νέου, ενώπιον ΔΣ αυτή τη φορά, κρίσιμα ερωτήματα για τον εταιρικό ρόλο του ΕΒΕ στο ΟΣΑΑ Ξάνθης, η απάντηση του κ.Μωραϊτη όπως καταγράφηκε στα πρακτικά ήταν:»δεν δέχομαι να γίνεται το Επιμελητήριο «ρινγκ» προεκλογικών αντιπαραθέσεων για τις φιλοδοξίες που έχετε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές». Ενώ ο κ. Τσιακίρογλου επέμεινε: «δεν έχετε κάνει τίποτε απολύτως για το πρόγραμμα ΟΣΑΑ και γι’ αυτό μιλάτε για πολιτικές φιλοδοξίες…». Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ.Μωραϊτης: το Επιμελητήριο, ως ένας από τους τέσσερις εταίρους του ΟΣΑΑ Ξάνθης (ΕΒΕ – Εργατικό Κέντρο – Δήμος Ξάνθης – ΕΠΑ ΑΝ.Α.Ε. ΟΤΑ) έχει γνωστοποιήσει στους επαγγελματίες της περιοχής τις εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος για να λάβουν γνώση;
Αν όχι, τον καλούμε να το πράξει έστω και τώρα.
Τον καλούμε επίσης να συνειδητοποιήσει και αναγνωρίσει το ρόλο του Επιμελητηρίου μας στο εταιρικό σχήμα του ΟΣΑΑ Ξάνθης.
Τον καλούμε να εργαστεί για την αξιοποίηση μέρους του εν λόγω προγράμματος (συνολικού ύψους 7 εκ.ευρώ) επ’ ωφελεία της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας όπως προβλέπεται από τουλάχιστον δύο άξονες του ΟΣΑΑ.
Τέλος, τον καλούμε να εγκαταλείψει την αμετροέπεια, την αλαζονεία και την απαξιωτική συμπεριφορά προς το μειοψηφούντα συνδυασμό στο ΔΣ του ΕΒΕ διότι μόνον ζημία προκαλεί στο ρόλο και το έργο του Επιμελητηρίου Ξάνθης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …