Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη καλωσορίζει τους συνοριοφύλακες

Η Ξάνθη καλωσορίζει τους συνοριοφύλακες

0
synoriofylakes-empros

323 συνοριοφύλακες έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία της πόλης μας

Απρόσμενο δώρο για τους ξενοδόχους και  την τοπική αγορά. Περιπολίες επί 24ωρου βάσεως σ’ όλο το νομό

Η πόλη της Ξάνθης… καλοδέχτηκε τους 323 συνοριοφύλακες οι οποίοι και εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης και «έπιασαν» δουλειά «κλείνοντας τα περάσματα» στα πλαίσια του σχεδίου αναχαίτισης των λαθρομεταναστών στη Θράκη που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το οποίο οι τρεις νομοί της με σημείο αιχμής τον Έβρο «θωρακίζονται» με 1.881 επιπλέον συνοριοφύλακες προκειμένου να ανακόψουν το νέο μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία που εκτιμάται ότι θα ενταθεί λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

Αντιδράσεις από το σωματείο τους
Οι συνοριοφύλακες που έχουν έρθει και 213 απ’ αυτούς θα ασκούν ελέγχους με περιπολίες επί 24ωρου βάσεως  σ’ όλο το νομό καθώς ο νομός μας θεωρείται transit ενώ οι υπόλοιποι θα διανεμηθούν σε κλιμάκια στης Κομοτηνής έχουν ήδη εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία της πόλης και θα παραμείνουν για 2 μήνες. Οι περισσότεροι έχουν αποσπαστεί από την Ήπειρο και όπως μάθαμε υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις από το σωματείο τους σε ανακοίνωση του οποίου επισημαίνεται ότι: «οι μετακινήσεις αυτές έγιναν χωρίς σωστό σχεδιασμό, ότι ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες, ότι αποδυναμώνεται η Δυτική Ελλάδα, καθώς και ότι οι συνοριοφύλακες στον Έβρο θα μένουν στις αστυνομικές σχολές, που δεν πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης».
Από το υπουργείο διευκρινίζεται, ότι όσοι μετακινήθηκαν στον Έβρο δεν θα διαμείνουν στις εγκαταστάσεις των σχολών, ότι ήδη το 75%-80% διαμένουν σε ξενοδοχεία, καθώς και ότι άμεσα θα τακτοποιηθούν σε ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι.
Επίσης επισημαίνεται ότι η διαμονή και η διατροφή των συνοριακών φυλάκων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ενώ θα αμείβονται με επιπλέον 800 ευρώ το μήνα από κοινοτικά κονδύλια. Από το υπουργείο τονίζεται ακόμα, ότι «είναι εθνική ανάγκη η φύλαξη των συνόρων να γίνεται από εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας».

Ζωντάνεψαν τα ξενοδοχεία της πόλης
Όπως ενημερωθήκαμε από τη Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μετά από πρόχειρο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν πολλά ξενοδοχεία της πόλης μας που διαθέτουν 3 αστέρια(όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός) δόθηκαν προσφορές και ήδη έχει ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους. Αυτό ήταν ένα απρόσμενο δώρο για τους ξενοδόχους της πόλης που «τρίβουν τα χέρια τους» ιδιαίτερα τώρα σε μια σαιζόν που θεωρείται «νεκρή» για την Ξάνθη. Απρόσμενο επίσης δώρο ήταν και για τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες) καθώς και για όλη την τοπική αγορά αλλά και γενικότερα την τοπική οικονομία. Επιπλέον το όφελος θα είναι μεγάλο και από πλευράς ασφάλειας καθώς θα υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…