Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απάντησε χωρίς …απάντηση για το ΟΣΑΑ

Απάντησε χωρίς …απάντηση για το ΟΣΑΑ

0
eve_07_2012-empros

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης απαντά στον Σ. Τσιακίρογλου για το ΟΣΑΑ

«Ο δήμος είναι συντονιστής του προγράμματος και το ΕΒΕ συμμετέχει ως έχει συμβουλευτικός φορέας»
 
Μετά τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από την «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» τόσο στη συνεδρίαση του ΕΒΕ όσο και δι’  ανακοινώσεων για το
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» (ΟΣΑΑ), ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης απέστειλε απαντητική επιστολή. Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης στο ΕΒΕ κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου καταλογίζει ολιγωρία και αδιαφορία του προέδρου για το πρόγραμμα στο οποίο ως εταίρος το ΕΒΕ μπορεί να υλοποιήσει μια σειρά δράσεων επ’ ωφελεία των επαγγελματικών – μελών του. Η απάντηση του κ. Μωραΐτη είναι ότι ο συντονιστής του προγράμματος είναι ο δήμος Ξάνθης και το επιμελητήριο συμμετέχει σαν Συμβουλευτικός φορέας. Επί της ουσίας όμως δεν δίνει μια σαφή απάντηση ποιες δράσεις έχει σκοπό ν’ αναλάβει το επιμελητήριο και γιατί τόσο καιρό δεν έχει κάνει τίποτε ή δεν έχει καλέσει την αντιπολίτευση να καταθέσει τις δικές της προτάσεις επί του προγράμματος, όπως εξάλλου το ζήτησε.  
Απάντηση Μωραΐτη σε Τσιακίρογλου για το ΟΣΣΑ
«Σε απάντηση του εγγράφου σας με αρ. Πρωτ. 2519/31.07.2012 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
Μετά την υπ΄αριθμ. 4128/16-06-2010 προκήρυξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ, με την οποία προσκαλούνται συγκεκριμένοι Φορείς για την κατάρτιση και υποβολή Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ανέθεσε με την υπ΄αριθμ. 369/28-07-2010 απόφασή του την εκπόνηση του Σχεδίου στην «Ενέργεια – Περιβάλλον – Ανάπτυξη» Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΕΠΑ-ΑΝΑΕ ΟΤΑ).
Το ΕΒΕ Ξάνθης έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Ξάνθης συμμετείχε σε εταιρικό σχήμα με άλλους 6 Φορείς (Δήμος Ξάνθης, ΕΠΑ, ΤΕΔΚ, ΔΠΘ, Εργατικό Κέντρο, ΤΕΕ Θράκης ), προκειμένου να καταρτιστεί και να υποβληθεί προς έγκριση στην αρμόδια Αρχή το ΟΣΑΑ.
Με βάση το πρωτόκολλο συνεργασίας, συντονιστής του εταιρικού σχήματος είναι ο Δήμος Ξάνθης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την καλή εφαρμογή και οικονομική παρακολούθηση του εν λόγω σχεδίου (ΟΣΑΑ) και υπεύθυνος για τις  παρεμβάσεις στους τομείς των τεχνικών και  κοινωνικών υποδομών οι οποίες δημιουργούν  νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της Παλιάς Πόλης και γενικότερα του κέντρου  της Ξάνθης Το Επιμελητήριο Ξάνθης συμμετείχε σαν Συμβουλευτικός φορέας  στην σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε για την  υποβολή της πρότασης μετά από πρόσκληση του φορέα υλοποίησης θεωρώντας σημαντικό  την ανταλλαγή απόψεων προς  ενίσχυση των  περιοχών  όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες.
Η  ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων συναρτάτε άμεσα με την αναβάθμιση του χώρου που δραστηριοποιούνται, ενώ παράλληλα η επιβίωση τους εξαρτάται από την συνεχή αναβάθμιση τους.
Η ανάπτυξη συνεργασιών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και με όλους τους άλλους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς για την εξυπηρέτηση των εθνικών οικονομικών και κοινωνικών στόχων είναι και ένας από τους σκοπούς του Επιμελητηρίου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …