Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 22-08-2012

Εργασιακό 22-08-2012

0

Θέμα 1ο


54  εποχικές προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ της ΑΜΘ
Από σήμερα υποβάλλονται οι αιτήσεις
288 προσλήψεις σ’ όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις    

Από σήμερα έως και τις 31 Αυγούστου θα υποβάλλονται αιτήσεις στην πρώτη προκήρυξη των ΕΛΤΑ για την πρόσληψη των πρώτων 288 εποχικών Διανομέων κατηγορία ΔΕ με οκτάμηνη απασχόληση στα καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά. Αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΕΛΤΑ ΑΕ, Κεντρική Υπηρεσία, Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Προσλήψεων, Απελλού Ι,ΤΚ 101 88, Αθήνα (για την Ανακοίνωση ΣΟΧ35/2012). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 210 3353228 και 3353487.  
Οι προκηρύξεις
Το σύνολο των θέσεων σε Αθήνα και περιφέρεια, όπως καταμετρήθηκαν ανέρχονται σε 1.466, ενώ οι υπόλοιποι τρεις διαγωνισμοί που θα ακολουθήσουν εκείνον των 288 Διανομέων, κατά χρονολογική σειρά, έχουν ως εξής:
1.Προκήρυξη για 194 θέσεις ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, εκ των οποίων 177 στην Αθήνα και 17 στις υπηρεσίες Λαυρίου, Κερατέας, Κορωπίου και Καλυβιών.
2.Προκήρυξη για 39 Οδηγούς κατηγορίας ΔΕ, από τους οποίους 28 στην Αθήνα και έντεκα στο Κρυονέρι, και
3.Προκήρυξη για 44 Διαμετακομιστές ΥΕ στην Αθήνα.
Ας σημειωθεί ότι οι προκηρύξεις για οδηγούς Δευτεροβάθμιας και Διαμετακομιστές Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης δεν αποκλείεται να εκδοθούν ταυτόχρονα, ενώ σκοπός των επικεφαλής των ΕΛΤΑ είναι η κάλυψη των θέσεων το συντομότερο δυνατόν. Όσο για την ειδικότητα που καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων, είναι η ΔΕ Διανομέων. Τα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκδίκηση των θέσεων είναι τα εξής: οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής ανεξαρτήτως  ειδικότητας. Απαιτείται επίσης άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορία A’ (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου.
Περιφέρεια
Στο μεταξύ, αναμένεται η έγκριση 996 ακόμα θέσεων στις περιφερειακές  ενότητες της χώρας, για την προκήρυξη των οποίων αρμόδιες είναι οι κατά τόπου Περιφερειακές  Διευθύνσεις  των ΕΛΤΑ.  
■Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
Με 54 εποχικούς υπαλλήλου θα καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες τους τα ΕΛΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας. Πρόκειται για 36 Διανομείς, 16 εργαζομένους Εσωτερικής Εκμετάλλευσης και δύο οδηγούς, όλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   
Θέμα 2ο


Αιτήσεις για 4.337 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο    

Με 4.337 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων, επιστημόνων, διοικητικών, τεχνιτών και βοηθητικού προσωπικού  συνεχίζεται ο Αύγουστος. «Τρέχουν» οι προθεσμίες για την πρόσληψη περίπου 860 συμβασιούχων σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο Παίδων, σε πολιτιστικούς φορείς κ.α.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 3.475 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε δέκα περιφερειακές ενότητες της χώρας, στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.
Πρόκειται για τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αποσπούν την πλειονότητα των θέσεων, συγκεντρώνοντας 1.110 και 692 θέσεις, αντίστοιχα.
Μεγάλος αριθμός προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Αττική με 420 θέσεις, τη Μεσσηνία με 400, την Πέλλα με 297 θέσεις, στα Γρεβενά, στην Κοζάνη, την Αχαΐα, την Ημαθία και την Εύβοια.
Οι θέσεις καλύπτουν όλο το φάσμα ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων βοηθητικές και τεχνικές, ιατρικές και παραϊατρικές, εκπαιδευτικές, διοικητικές και ειδικότητες παροχής υπηρεσιών.    

Θέμα 3ο


900 θέσεις στον ΟΤΕΚ
Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 21 Σεπτεμβρίου
25 θέσεις στα ΕΠΑ.Σ. Θράκης. Τηλέφωνο: 25510-25288.    

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για την εισαγωγή 600 μαθητών/τριών στις Επαγγελματικές Σχολές και 300 καταρτιζομένων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για τις ΕΠΑ.Σ. θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον προαχθεί στη Β’ τάξη των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων ή στη Β’ τάξη των TEE Α’ κύκλου ή άλλων ισότιμων σχολείων. Όσον αφορά τους υποψηφίους για τις 300 θέσεις στα ΙΕΚ, αυτοί θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους απολυτήριο τίτλο εκπαίδευσης, ενώ η ηλικία τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει το 23ο έτος. Εξαίρεση αποτελεί η ΕΠΑ.Σ. Γαλαξιδίου, η οποία ζητά οι υποψήφιοι να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Στα ΙΕΚ θα εισαχθούν 225 σπουδαστές στην ειδικότητα Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης, 50 άτομα στις Ειδικές Ξενοδοχειακές Υπηρεσίες και Τροφοδοσίας και 25 άτομα στην ειδικότητα Υπαλλήλων Τουριστικού Γραφείου. Όσον αφορά τις Επαγγελματικές Σχολές, θα πληρωθούν 325 θέσεις στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών, 225 θέσεις στην ειδικότητα Μαγειρικής, ενώ 50 άτομα θα εισαχθούν στη Ζαχαροπλαστική Τέχνη.  
Tεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Ο Tεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef), απόφοιτος ΙΕΚ, είναι ικανός ν’ απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής  μορφής και δομής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Με τις αποκτούμενες γνώσεις μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία της σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Η ειδικότητα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης έρχεται ως αρωγός των αναγκών των Επιχειρήσεων του επισιτιστικού χώρου, να καλύψει τα κενά με στελέχη ικανά να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς. . Επιχειρήσεις που μπορούν να απασχοληθούν οι κάτοχοι του τίτλου είναι:
*Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (κλασικά εστιατόρια, ειδικά εστιατόρια, καφετέριες, Grill rooms κ.λπ.).
*Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσει (κλασικά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, ταχυφαγεία κ.λπ.).
*Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων.
Ξενοδοχειακές και Eπιστιστικές  Υπηρεσίες
Στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών λειτουργούν οι εξής εκ-παιδευτικές μονάδες: Αναβύσσου (Αττικής), Μακεδονίας, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας, Γαλαξιδίου, Θράκης και Ναυπλίου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον Α’ λυκείου. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και διαρκεί δύο χρόνια. Κάθε εκπαιδευτική περίοδος περιλαμβάνει δύο κύκλους σπουδών: Α) Τον Θεωρητικό, που αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο κάθε σχολικού έτους και λήγει τον μήνα Μάιο του επόμενου έτους αλλά και το πρακτικό, που αποτελεί συνέχεια του θεωρητικού και αναπόσπαστη συνέχεια της εκπαίδευσης. Μάλιστα, οι μαθητές τοποθετούνται για πρακτική άσκηση με μέριμνα του ΟΤΕΚ σε επιλεγμένες  ξενοδοχειακές μονάδες.  
Αιτήσεις
Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στις σχολές θα πρέπει να καταθέσουν: Μηχανογραφημένη αίτηση, τίτλο σπουδών, πρωτότυπο αποδεικτικό σπουδών Α’ τάξης Λυκείου ή πρωτότυπη Βεβαίωση Σπουδών Α’ τάξης Λυκείου ή Έλεγχο επίδοσης Α’ τάξη Λυκείου, Δελτίο αστυνομικής ταυτότητος ή διαβατήριο σε ισχύ, υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνεται ότι ο υποψήφιος είναι υγιής, δύο πρόσφατε5 φωτογραφία σε μέγεθος κατάλληλο για ταυτότητα, τίτλο από αναγνωρισμένο φορέα που θα πιστοποιεί τη γνώση και το επίπεδο της ξένης γλώσσας για μία από τις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά.
Ακόμη, απαιτείται πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.), πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης Δήμου ή Koινότητας ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής,  βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας και, τέλος, βεβαίωση ή Πιστοποιητικό από Επιμελητήριο Επιθεώρηση Εργασίας ή Ασφαλιστικό φορέα ή Βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής.
Πληροφορίες
Πληροφορίες για την προκήρυξη και τι επιλογή υποψηφίων στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισα παρέχονται στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού (Δραγατσανίου 4, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10559), τηλέφωνα: 210-3244578, 210-3250977.
25 θέσεις στα ΕΠΑ.Σ. Θράκης. Τηλέφωνο: 25510-25288.

Θέμα 4ο


500 μόνιμοι φύλακες με ειδικό διαγωνισμό    

Έτοιμη είναι η προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσληψη 500 μόνιμων σωφρονιστικών υπαλλήλων σε σωφρονιστικά καταστήματα. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, το αίτημα, αν και περικεκομμένο στο ήμισυ, εγκρίθηκε πρόσφατα από τη διυπουργική επιτροπή και βρίσκεται πλέον στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο θα δώσει το τελικό ΟΚ για τη διάθεση του σχετικού «κονδυλίου» στην κάλυψη των θέσεων.
Το προσωπικό θα τοποθετηθεί στα νέα καταστήματα κράτησης ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποδοχής νέων κρατουμένων και να δεχθούν κρατουμένους, αλλά και να καλυφθούν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί σε προσωπικό φύλαξης ημέρας και νύχτας από τον προηγούμενο διαγωνισμό σωφρονιστικών υπαλλήλων, ο οποίος είχε διεξαχθεί το 2008.  
Προϋποθέσεις
Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό θα πρέπει να συντρέχουν για τους ενδιαφερομένους συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ όσοι επιλεγούν μετά την αρχική κρίση, θα πρέπει να ακολουθούσουν ειδικές δοκιμασίες και εκπαίδευση.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να τηρούν το ‘ όριο ηλικίας και αναστήματος, το οποίο ορίζεται σε 1,70 μ. για τους άνδρες και σε 1,60 μ. για τις γυναίκες υποψηφίους, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν επίσης απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή πτυχίο Β’ κύκλου σπουδών TEE ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού τίτλου σπουδών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η εγγραφή στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων για μία
τουλάχιστον διετία και η μόνιμη διαμονή, για το ίδιο χρονικό διάστημα, στους νομούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης για τα οποία προκηρύσσονται οι θέσεις.
Επιπλέον μόρια προσθέτει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στις  Eιδικές Δυνάμεις, η προϋπηρεσία ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας κλπ. Eπίσης, θα «μετρήσει» η κατοχή διπλώματος  μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευση του ΟΕΕΚ στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας», η καλή γνώση ξένων γλωσσών κ. ά.  

Θέμα 5ο


Πρακτική για πτυχιούχους στην Ε.Ε.
Θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
 
Προγράμματα πρακτικής άσκηση; προσφέρουν αυτή την περίοδο σε νέους Eυρωπαίους πολίτες τρία θεσμικά όργανα της Eυρωπαϊκής Ένωσης: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Βασική προϋπόθεση για να θέσει ένας ενδιαφερόμενος υποψηφιότητα συμμετοχής είναι η κατοχή πτυχίου και η γνώση σε πολύ καλό επίπεδο Αγγλικών, Γαλλικών ή Γερμανικών. Παρακάτω παρατίθενται όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες υποψήφιοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση σε κάποιο από τα προγράμματα πρακτικής άσκησης των τριών ευρωπαϊκών οργάνων.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Διοικητική ενδοϋπηρεσιακή πρακτική άσκηση
Η Επιτροπή διοργανώνει δύο φορές τον χρόνο προγράμματα πρακτικής άσκησης στα διοικητικά τμήματα της, διάρκειας από τρεις έως πέντε μήνες για νέους πτυχιούχους πανεπιστημίου. Τα καθήκοντα που ανατίθενται στους διοικητικούς ασκούμενους αντιστοιχούν περίπου στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι στην αρχή της σταδιοδρομίες τους στην Επιτροπή, όπως συλλογή πληροφοριών και τεκμηρίωση, οργάνωση ομάδων εργασίας, φόρουμ, δημόσιες ακροάσεις και συνεδριάσεις, προετοιμασία εκθέσεων και απάντηση σε επερωτήσεις, συμμετοχή σε συνεδριάσεις ομάδων, αρχειοθέτηση, γλωσσική επεξεργασία κειμένων κ,λπ.
Οι υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα προγράμματα πρέπει: α) Να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές τους. β) Να μην έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε κάποιο άλλο όργανο ή υπηρεσία της EE. γ) Να γνωρίζουν άριστα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.
Μηνιαία αποζημίωση: 1.071 ευρώ μηνιαίως.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Αυγούστου 2012 (για το πρόγραμμα θερινής πρακτικής από 1 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου 2013) και 31 Ιανουαρίου 2013 (για το πρόγραμμα χειμερινής πρακτικής από 1 Οκτωβρίου 2013 έως 28 Φεβρουαρίου 2014).
Αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας: http:// ec.europa.eu/stages/index_en.htm
Επικοινωνία: τηλ.: 0032 22950820, e- mail: eac-stages@cec.eu.int.  
Ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση στη γραπτή μετάφραση
Όπως και στα προγράμματα πρακτικής άσκησης στις διάφορες διοικητικές υπηρεσίες της Επιτροπής έτσι και αυτά στις μεταφραστικές υπηρεσίες προκηρύσσονται δύο φορές το χρόνο και έχουν διάρκεια από τρεις έως πέντε μήνες.
Οι εκπαιδευόμενοι στις  μεταφραστικές  υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχουν σε ομάδες που απαρτίζονται από μεταφραστές της ίδιας  μητρικής γλώσσας και εκτελούν την ίδια εργασία με τους μόνιμους υπαλλήλους, δηλαδή μεταφράζουν προς τη μητρική τους γλώσσα από τουλάχιστον δύο άλλες κοινοτικές γλώσσες.
Όσοι Έλληνες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα συμμετοχής θα πρέπει: α) Να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς προπτυχιακές σπουδές τους και να τους έχει απονεμηθεί το πτυχίο τους. β) Να μην έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε άλλο όργανο ή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. γ) Να γνωρίζουν πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά και τουλάχιστον ακόμα μία γλώσσα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός φυσικά από τα Ελληνικά, δ) Να μπορούν να μεταφράζουν προς τα Ελληνικά από δύο άλλες κοινοτικές γλώσσες.
Μηνιαία αποζημίωση: 1.071 ευρώ μηνιαίως
Αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας: http:// ec.europa.eu/stages/informat ion/ application_en.htm
Επικοινωνία: τηλ.: 0032 22950820, e- mail: eac-stages@cec.eu.int, dgt-recruitment-  
Συμβούλιο της Ευρώπης
Κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου προκηρύσσει την πλήρωση 80 θέσεων πρακτικής άσκησης πεντάμηνης διάρκειας. Οι υποψήφιοι για τις  θέσεις θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων τους τουλάχιστον τον πρώτο κύκλο μαθημάτων των πανεπιστημιακών σπουδών και αυτό να αποδεικνύεται με την αντίστοιχη πιστοποίηση. Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να γνωρίζουν Αγγλικά ή Γαλλικά.
Προτεραιότητα θα δοθεί στους υποψηφίους με την υψηλότερη βαθμολογία στα πανεπιστημιακά τους μαθήματα, καθώς και σε αυτούς που έχουν κάποια εργασιακή προϋπηρεσία σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα που σχετίζεται με δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μηνιαία αποζημίωση: 900 ευρώ μηνιαίως.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Αυγούστου 2012 (για το διάστημα 1 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2013).
Αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας: http:// www.consilium.europa.eu/contacts/ traineeships-office/paid-traineeships. aspx?lang=en
Επικοινωνία: τηλ.: 0032 22856536, e- mail: stages@consilium.europa.eu    

Θέμα 6ο


Η Αυστραλία ζητά νέους εργάτες
830.000 νέες θέσεις έως το 2017 σύμφωνα με μελέτη του υπουργείο Εργασίας
Προσλήψεις στους κλάδους Υγείας, Τουρισμού και Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών    

Η Αυστραλία θα χρειαστεί 830.000 νέους εργάτες μέχρι το 2017, σύμφωνα με μελέτη του ομοσπονδιακού υπουργείου Eργασίας, η οποία προμηνύει σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η μελέτη κατέδειξε ότι οι περισσότερες από τις νέες θέσεις θα αφορούν ειδικευμένο προσωπικό και θα δημιουργηθούν στους τομείς της υγείας/κοινωνικής φροντίδας (250.000 θέσεις) και στην εξορυκτική βιομηχανία (100.000 θέσεις). Επιπροσθέτως, μεγάλες ανάγκες για εργαζόμενους με υψηλά προσόντα θα παρουσιαστούν στους κλάδους των λιανικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Αντιθέτως, μικρή θα είναι ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες, καθώς οι προσλήψεις αυτής της κατηγορίας προσωπικού δεν θα ξεπεράσουν σε ορίζοντα πενταετίας τις 50.000 -αριθμός που αντιπροσωπεύει μόλις το 6% των 830.000 εργατών που θα προσληφθούν συνολικά.
Με βάση τα όσα προσβλέπει η μελέτη του αυστραλιανού υπουργείου Eργασίας, οι περισσότερες θέσεις στις τέσσερις περιφέρειες της χώρας θα δημιουργηθούν στις υπηρεσίες υγείας, τις κατασκευές και τις επιστήμες, ενώ στη Δυτική Αυστραλία η πλειονότητα των νέων θέσεών θα προέλθουν από τον κλάδο των εξορύξεων.
Αναλυτικά: στο Κουΐνσλαντ θα δημιουργηθούν 220.000 θέσεις, στη Νέα Νότιο Ουαλία 190.000, στη Βικτώρια 180.000, στη Δυτική Αυστραλία 150.000 και στη Νότιο Αυστραλία 50.000.
Βαρύτητα θα δοθεί, επίσης, στην ένταξη στην αγορά εργασίας περισσότερων γυναικών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με σκοπό να ανταποκριθεί στις επικείμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…