Σχόλια 03/08/2012

0

Έχουμε στην Ελλάδα 1.201 κρούσματα (με την Παπαχρήστου) από το κουνούπι του Δυτ. Νείλου και 9.903.268 κρούσματα από τη σφήκα του Βερολίνου…


Η μάχη των τραπεζών


Συζητιέται αρκετά και δεν απέχει από την πραγματικότητα, η επικείμενη «μάχη των τραπεζών». Και είναι αυτή η «μάχη» όλη η προσπάθεια που κάνουν Εθνική, Άλφα και Γιούρομπανκ για το ποια θ’ αποκτήσει την Εμπορική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Προτάσεις ενδιαφέροντος κατατέθηκαν ήδη από τους μνηστήρες. Μένει να δούμε την εξέλιξη του. Ο Αύγουστος θα είναι ο καθοριστικός μήνας.
«Ε»      

Για τη ΣΕΚΕ  


Παρακαλείται θερμά η διεύθυνση της ΣΕΚΕ ως μετόχου της ΣΕΚΑΠ, να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων με τον υποψήφιο αγοραστή της ΣΕΚΑΠ Bomidala, που ήδη είχε έρθει σε συμφωνία με τον κύριο μέτοχο (ΑΤΕ), καθώς επίσης να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των διαπραγματευτών εκ μέρους της ΣΕΚΕ.
Είναι απαραίτητο η κοινωνία της Ξάνθης να μάθει.
“VΕΝ.KAR.” – “E”    

Μεταφορά καταστήματος  


Μεταφέρθηκε σε νέο χώρο το κατάστημα οπτικών Αρναούτογλου. Από τη Μπρωκούμη 23 πήγε στην οδό Ελπίδος, έναντι κινηματογράφου ODEON.
Από τη νέα του θέση συνεχίζει να προσφέρει την άψογη εξυπηρέτηση του και με την μεγάλη ποικιλία γυαλιών ηλίου και βέβαια φακών επαφής και σκελετών.
«Ε»  

Έρχεται το ειδικό τέλος  


Έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και σ’ αυτούς θα περιλαμβάνονται το ειδικό τέλος ακινήτων.
Η εξόφληση του τέλους θα γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις και η πρώτη θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς που έχουν ήδη σταλεί.
Όσοι δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων δεν απειλούνται με διακοπή ρεύματος, αλλά η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Είναι θέμα προσωπικής επιλογής.
«Ε»

Πρωτότυπη γιορτή  


Ένα τριήμερο εκδηλώσεων ξεκινά από σήμερα στην Σταυρούπολη. Το οργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ορφέας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5 Αυγούστου.
Ονομάζει δε την εκδήλωση αυτή «Γιορτή χωριάτικης πίτας».
Όσοι λοιπόν θέλουν να γευθούν αυθεντικές χωριάτικες πίτες δεν έχουν παρά να ανηφορίσουν από σήμερα Παρασκευή στη Σταυρούπολη, όπου εκτός από πίτες θα υπάρχει παραδοσιακή λαϊκή μουσική με χορευτικά συγκροτήματα και άλλα.
«Ε»    

Δημοτικές πληγές  


Είναι πέραν πάσης λογικής να πληρώνει ο δήμος Ξάνθης (αλλά και οι υπόλοιποι του νομού αναλογικά) δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν κάνει δημότες σε δημοτική περιουσία!
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Και βέβαια όλη αυτή η απαράδεκτη εικόνα συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα στις λεγόμενες υποβαθμισμένες περιοχές. Γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι το μορφωτικό επίπεδο επηρεάζει την συμπεριφορά του ατόμου.
Από την άλλη υπάρχει και η ατιμωρησία που ενισχύει επίσης την παραβατικότητα των ατόμων ή των ομάδων αυτής της κατηγορίας.
Γενικώς, τη δημοτική περιουσία όπως κι αυτή του δημοσίου, ο Έλληνας δε τη σέβεται. Την θεωρεί ξένη, όχι δική του. Γι’ αυτό και την καταστρέφει. Όπως δεν θεωρεί την πόλη, πόλη του, δική του, αντιδρώντας έτσι στην χαμηλή κοινωνική του αποδοχή.
Όπως και να’ ναι, το όλο θέμα είναι πληγή για τους δήμους, τόσο με τις καταστροφές όσο και με τις κλοπές στη δημοτική περιουσία.
«Ε»    

Τα ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ κοστίζει…  


Ακόμα και για να κλείσεις ένα ραντεβού στον γιατρό σου, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώσεις! Εκτός από τον γιατρό πλέον θα πληρώνεις και το τηλέφωνο! Και αυτό δεν είναι καθόλου φήμη!
Παλιά τηλεφωνούσατε στο 184 και όλα ήταν σχετικά εύκολα. Τώρα ο αριθμός αλλάζει και αντί για το 184 θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στους αριθμούς, «14884» και «14900».
Το μεγάλο θέμα δεν ξεκινά από τον αριθμό που άλλαξε αλλά από το ότι κάθε κλήση προς τους νέους αριθμούς για το κλείσιμο του ραντεβού θα κοστίζει 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό.
Το μότο της νέας κυβέρνησης είναι: «άρπαξε χρήματα όπως μπορείς απ’ όπου μπορείς, χωρίς διακρίσεις για αναξιοπαθούντες, άρρωστους και ανήμπορους ανθρώπους».
Μόνο για την πάταξη της φοροδιαφυγής υπάρχει μία διαχρονική και διακομματική αδυναμία εύρεσης λύσης…  

 
Λευκή γενοκτονία…  


«Λευκή» γενοκτονία, δηλαδή αναίμακτη – τουλάχιστον προς το παρόν – συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού, καθώς για πρώτη φορά, μετά την επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους,  καταγράφεται μείωση του ελληνικού πληθυσμού.
Ποτέ άλλοτε σε απογραφή πληθυσμού, που είχε διεξαχθεί στο ελληνικό κράτος, ούτε μετά την γερμανική κατοχή του 1941-1944 και τον εμφύλιο πόλεμο του 1945-1949, δεν καταγράφηκε μείωση του πληθυσμού της χώρας.
Ούτε την δεκαετία του 60, όταν χιλιάδες νέοι έπαιρναν το δρόμο του ξενιτεμού, δεν μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας γιατί η ελληνική κοινωνία ήταν εύρωστη και αναπλήρωνε τις πληθυσμιακές απώλειες.
Σήμερα όμως, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό είναι μία θανατηφόρα πληγή. Κι αν συνεχιστεί θα γίνει θανατηφόρα.
Όμως, κι αυτοί που μένουν στη χώρα, άνεργοι κατά 50%, υποαπασχολούμενοι οι υπόλοιποι, πώς μπορούν να φτιάξουν οικογένειες χωρίς πόρους; Πώς να μεγαλώσουν παιδιά όταν τους ίδιους τους συντηρούν γονείς και παππούδες;
Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι η Τουρκία μέχρι το 2020 θα αριθμεί 100 εκατομμύρια, κι όλες οι γειτονικές μας χώρες ακμάζουν πληθυσμιακά ενώ εμείς φθίνουμε. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλήγμα της χώρας λόγω της οικονομικής κρίσης…

Μάο-μάο  


Όποιος δυσκολεύει τη ζωή του για να τηρήσει κανόνες που δε του αρέσουν είναι ανόητος. Όποιος πάλι καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του, παραβιάζοντας αυτούς τους κανόνες είναι μάγκας. Και ακόμη πιο μάγκας είναι όταν απαιτεί από τους άλλους να τους τηρούν και γίνεται… έξαλλος όταν δεν συμμορφώνονται.
Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε τη νοοτροπία που υπάρχει στην πόλη μας για την κυκλοφορία, στάθμευση και τη στάση του…. «μισού» λεπτού. Ας ήταν μια φορά να ήταν ελεύθεροι οι χώροι που προορίζονται για τα τουριστικά λεωφορεία, ας ήταν να περάσει κάποιος ένα πρωί από την οδό Καραολή και να μη βρει αυτοκίνητο σταθμευμένο με αλάρμ στη μέση του δρόμου να κόβει την κυκλοφορία, ας ήταν μια φορά να έκανες μια γύρα στην πόλη και να έβλεπες ελεύθερες όλες τις ράμπες…
Δεν είναι μόνο το «φρακάρισμα» της κυκλοφορίας και ο κίνδυνος που δημιουργείται, είναι αυτή η αδιαφορία που σε κάνει να απορείς με το μέγεθός της.
Διαγωνισμός της στήλης: όποιος βρει έστω ένα από τα πλαστικά κολωνάκια της τεχνικής υπηρεσίας που δεν έχει καταστραφεί κερδίζει δύο ημέρες παράνομο παρκάρισμα στην πόλη…!
Ε.Δ.    

Δεν αντιδρούν  


Ορίστηκε και επισήμως η ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την Παλιά Πόλη. Η πράξη θα δείξει πόσο προετοιμασμένη είναι η δημοτική αρχή και πόσο δίκιο ή άδικο είχε να προωθήσει αυτή την απόφαση.
Ωστόσο, είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς τη σιγή από τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης που είχαν γίνει «πυρ και μανία» όταν το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε αυτές τις ρυθμίσεις. Ίσως να πιστεύουν ότι έχει τόσα κενά που θα κριθεί από την πράξη ως ανεφάρμοστη.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…