Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βλάβη σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ

Βλάβη σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ

0
dei

Προκάλεσε διακοπή ρεύματος το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Ξενία μέχρι την αν. είσοδο της πόλης

Ειδικό μηχάνημα εντοπισμού καταφτάνει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη για να διαγνωστεί το σφάλμα και να γίνει επιδιόρθωση
 
Στα μπαλκόνια και τις γειτονιές έβγαλε το απόγευμα της Δευτέρας η ξαφνική διακοπή ρεύματος τους κατοίκους της περιοχής από το πάρκο του Ξενία («παπάκια») μέχρι και την ανατολική είσοδο της πόλης (πίσω από το 13° δημοτικό σχολείο). Η ζέστη ήταν αφόρητη γύρω στις 7.30 μμ, οπότε και σημειώθηκε η διακοπή, ωστόσο για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, το ρεύμα επανήλθε περίπου μισή ώρα μετά. Για το 1/5 περίπου όμως, κοντά στο σχολείο χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο ώρες για να ηλεκτροδοτηθεί η περιοχή.

Αναζητείται η αιτία που προκάλεσε τη βλάβη
Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης Βασίλης Σαρρής η ξαφνική διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από βλάβη σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ. Μάλιστα, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι αρκετά σοβαρό και δεν κατέστη δυνατή η άμεση επιδιόρθωση. Για το λόγο αυτό έρχεται σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ειδικό μηχάνημα εντοπισμού, προκειμένου να διαγνώσει πού εστιάζεται το πρόβλημα, εάν πρόκειται για παλιό ή νέο σφάλμα, πώς προέκυψε και άρα πώς μπορεί να αποκατασταθεί. Από σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο καλώδιο που έχει απομονωθεί και παραμένει νεκρό μέχρι την τελική επιδιόρθωση. Παρά την αδυναμία άμεσης αποκατάστασης της βλάβης, η ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτροδότησε την περιοχή με τροφοδοσία από άλλο σημείο, αφού υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης.
Ωστόσο, για τη ΔΕΔΔΗΕ, παρόλο που πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης, όπως εξηγεί ο κ. Σαρρής, είναι σημαντική η άμεση αποκατάσταση του σφάλματος για να υπάρχει ανά πάσα ώρα και στιγμή η εναλλακτική λύση.

Υπερεπαρκές το δίκτυο της Ξάνθης για μεγάλη κατανάλωση
Σχετικά με την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος λόγω της θερινής περιόδου και της ιδιαίτερα υψηλής θερμοκρασίας, ο κ. Σαρρής τόνισε ότι το δίκτυο της Ξάνθης είναι υπερεπαρκές για πάρα πολλά φορτία και άρα δεν τίθεται θέμα υπερφόρτωσης. «Σε περίπτωση μεγάλης κατανάλωσης το πολύ-πολύ να καεί κάποια ασφάλεια χαμηλής τάσης, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, ούτε θα διαταράξει την ηλεκτροδότηση», ανέφερε ο κ. Σαρρής.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…