Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το ΙΚΑ κάνει απογραφή των συνταξιούχων του

Το ΙΚΑ κάνει απογραφή των συνταξιούχων του

0
ika_2-empros

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία και θα περατωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται αδιάλειπτα οι  έλεγχοι των «μαϊμού συνταξιούχων στα συνεταιριστικά.
Πάνω από 100 περιπτώσεις έχουν βεβαιωθεί

Σε απογραφή των συνταξιούχων του προχωρά από σήμερα το ΙΚΑ, μέτρο που υπαγορεύτηκε από την αναγκαιότητα να μπει μια τάξη στο συγκεκριμένο κομμάτι μιας και τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν σε ημερήσια διάταξη περιπτώσεις με «μαϊμού» συντάξεις, που έχουν επιβαρύνει τον οργανισμό με μεγάλα χρέη περίπτωση που έχουμε και μεις στο νομό μας. Κατά συνέπεια φαίνεται πως η διοίκηση του ΙΚΑ «πήρε το μάθημά της» καθώς όλα αυτά είναι και απόδειξη ανυπαρξίας ελέγχων και προχωρά στο μέτρο της απογραφής προκειμένου να έχει μια βάση δεδομένων και να ξέρει σε πόσους δίνει σύνταξη και αν τη δικαιούνται πραγματικά.

Από σήμερα η απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ
Όπως μας ενημέρωσε αρμόδιος από το ΙΚΑ Ξάνθης οι συνταξιούχοι του νομού προκειμένου να καταγραφούν θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ και Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.
Στο πλαίσιο της απογραφής απαραίτητος είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Η καταγραφή θα γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).

Απογραφή και δια νομίμου πληρεξούσιου
Σε ότι αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από την διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση – θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.
Η διαδικασία της απογραφής θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Συνεχίζεται ο έλεγχος για τους «μαϊμού» συνταξιούχους στο νομό μας
Στο μεταξύ επειδή στο νομό μας έχει διαπιστωθεί κρούσμα με μαϊμού συνταξιούχους των συνεταιριστικών το «Ε» πληροφορήθηκε από τα κεντρικά του ΙΚΑ ότι για πάνω από 100 περιπτώσεις υπάρχουν αποφάσεις για τις οποίες κινήθηκε δικαστικά το Ίδρυμα. Από τους συνταξιούχους έχουν γίνει ενστάσεις και κάποιοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια όμως δεν υπάρχουν ακόμη τελεσίδικές αποφάσεις. Αυτό που όμως μας επεσήμαναν τόσο από τα κεντρικά του ΙΚΑ όσο και από το ΙΚΑ Ξάνθης είναι ότι ο έλεγχος συνεχίζεται αδιάλειπτα και θα συνεχιστεί μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.   

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …