Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τη ΣΕΚΑΠ επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τη ΣΕΚΑΠ επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

0
syriza_sekap2-empros

Ο Χ. Ζεϊμπέκ και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου συζήτησαν με Χ. Πούλιο και εργαζομένους

Εμμένουν στη στήριξη του συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΣΕΚΑΠ. Πρότειναν σύσκεψη όλων των εκπροσώπων των κομμάτων από την Ξάνθη για το μέλλον της εταιρίας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του τμήματος εργατικής πολιτικής του κόμματος Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης τη ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της εταιρίας, αλλά και να παρέμβουν, προκειμένου να διαφυλαχθεί το μέλλον και η βιωσιμότητά της, με αφορμή τις κρίσιμες τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πώληση της ΑΤΕ, αλλά και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων της εταιρίας. Οι βουλευτές με τη συνοδεία του γραμματέα της Ν.Ε. Νίκου Καλιαμπάκα επισκέφθηκαν τον γενικό διευθυντή της ΣΕΚΑΠ Χρίστο Πούλιο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους εργαζομένους.

Χ. Ζεϊμπέκ: «Θα παλέψουμε για την επιβίωση της ΣΕΚΑΠ»
Στις δηλώσεις του ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχαν με το Χρίστο Πούλιο και τις ενδεχόμενες κοινές λύσεις που μπορούν να προταθούν, ενώ με έμφαση τόνισε ότι κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιβιώσει η ΣΕΚΑΠ και να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας.
«Θα κάνουμε αγώνα για την επιβίωση της ΣΕΚΑΠ, σε καμία περίπτωση δε θέλουμε το λουκέτο», δήλωσε.
Να σημειωθεί ότι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέτει την προσεχή Πέμπτη στο πλαίσιο του β’ κύκλου του κοινοβουλευτικού ελέγχου επερώτηση στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ.

Δ. Χαραλαμπίδου: «Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση»
Η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου που είναι μέλος του τομέα εργατικής πολιτικής του κόμματος και βουλευτής στο ΕΚΕ Εργασίας τόνισε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό των εργαζομένων για να μην μπει και άλλο λουκέτο σε βιομηχανία της περιοχής, που έχει σημασία για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Δε θέλουμε να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων που έχουμε σε όλη τη χώρα και άλλοι που δουλεύουν και στη ΣΕΚΑΠ, αλλά και σε συναφείς επιχειρήσεις που συνεργάζονται. Θα κάνουμε ότι μπορούμε έτσι ώστε να στηρίξουμε και μέσα και έξω από τη Βουλή τα αιτήματα των εργαζόμενων». Παρά την αλλαγή πλεύσης των εργαζομένων που πλέον τάσσονται υπέρ της πώλησης της ΣΕΚΑΠ προκειμένου να διαφυλαχθεί η επιβίωσή της η κ. Χαραλαμπίδου σημείωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και είναι κατά κάθε ιδιωτικοποίησης σε καμία επιχείρηση, στην οποία με τη μία ή την άλλη μορφή υπήρχε κάποιος έλεγχος από το δημόσιο τομέα. «Θα παλέψουμε να μην προχωρήσει το σχέδιο της νέας τρικομματικής κυβέρνησης που εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές με στόχο να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία και δημόσια γη σ αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε.

Πρωτοβουλία όλων των κομμάτων για τη ΣΕΚΑΠ, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους των σωματείων, οι εργαζόμενοι περιέγραψαν τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η εταιρία και μεταξύ άλλων τόνισαν ότι παρόλο που υπάρχει ζήτηση η εταιρία δεν έχει λεφτά για να φορολογήσει. Ακόμη, σημείωσαν ότι από την επιβίωση της ΣΕΚΑΠ εξαρτώνται και άλλες επιχειρήσεις, καθώς η εταιρία αφήνει 12 εκ. ευρώ στο νομό και άλλα 5 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ. Ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος του σωματείου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ και ότι οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής νέου διεθνούς διαγωνισμού. «Προτείνουμε να χτυπήσουμε ξανά πόρτες με ασφαλιστικές δικλείδες τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και να παραμείνει η εταιρία στην Ξάνθη. Ξέρουμε όμως ότι αυτό θέλει χρόνο», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να προωθηθεί μία κοινή πρωτοβουλία από όλα τα πολιτικά κόμματα, τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και όσους δεν έχουν βουλευτή στο νομό, ώστε να ειπωθεί ένα κοινό «όχι» στο κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …