Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Θείος εκβίαζε τον ανιψιό του!

Θείος εκβίαζε τον ανιψιό του!

0
ekviasmos

Του ζητούσε 5.000 ευρώ. Ο ανιψιός το κατήγγειλε και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συνέλαβαν τον 29χρονο Βούλγαρο που  απείλησε με όπλο, έναν 42χρονο σε ορεινό χωριό. Ο δράστης αντιστάθηκε τραυματίζοντας  αστυνομικό.

Σε ημερήσια πλέον διάταξη βρίσκονται συλλήψεις για εγκληματικότητα και παραβατικές συμπεριφορές από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Έτσι την Δευτέρα το μεσημέρι στην Ξάνθη συνεφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62, 22 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για εκβίαση.

Θείος εκβίαζε τον ανιψιό του!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας θύμα του εκβιασμού ήταν ένας 35χρονος ημεδαπός ο οποίος και το κατήγγειλε στην Αστυνομία. Ο 35χρονος έχει συγγενική σχέση με τον εκβιαστή του και συγκεκριμένα είναι ανιψιός του απ’ ότι αποδείχτηκε εκ των υστέρων καθώς ο δράστης αρχικά δεν του αποκαλύφθηκε, ασκώντας τον εκβιασμό τους μέσω τρίτων.  Σύμφωνα με την καταγγελία του τον εκβίαζαν απειλώντας τον με την σωματική του ακεραιότητα και εξυβρίζοντας τον, και απαιτώντας απ’  αυτόν, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ,  το οποίο όπως υποστήριζε ο δράστης του το χρωστούσε. Μετά την καταγγελία  υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών και μετά από συνεννόηση με τον 35χορνο κλείστηκε ραντεβού για να παραδοθεί το ποσό. Έτσι κι έγινε! Στο ραντεβού εμφανίστηκαν οι τρεις (3) ημεδαποί και παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, από τον 35χρονο.Τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και έτσι τους συνέλαβαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης

Βούλγαρος τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό
Επίσης τη Δευτέρα 16 Ιουλίου το μεσημέρι, στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας για παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη.  
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, σε χωριό της Ξάνθης, απείλησε με όπλο, έναν 42χρονο ημεδαπό. Κατά την σύλληψη, ο δράστης αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά έναν 34χρονο αστυνομικό.
Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι κρότου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Θ’ αντιμετωπίσει ποινή για παράνομη οπλοκατοχή αντίσταση και απλή σωματική βλάβη
.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…