Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Οκτώ φιλικά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος

Skoda Ξάνθη: Οκτώ φιλικά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος

0
treximo001-empros

Αναλυτικά οι αντίπαλοι και οι ημερομηνίες των φιλικών

Ξεκινάει το 2ο μέρος της προετοιμασίας με δουλειά στην τακτική        

Με ένα κύκλο οκτώ φιλικών αναμετρήσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της προετοιμασίας, θα ολοκληρώσει η Skoda Ξάνθη το πρόγραμμα της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα φιλικά που θα γίνουν εντός έδρας (εκτός από αυτό με τον Π.Α.Ο.Κ.) θα διεξαχθούν μέσα προς τέλη Ιουλίου και στις αρχές του Αυγούστου έως τις 19 του ίδιου μήνα, καθώς μία εβδομάδα αργότερα (25-26 Αυγούστου) θα γίνει η ¨σέντρα¨ του πρωταθλήματος 2012-2013.
Η αρχή στα φιλικά θα γίνει με την Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη ώστε να ¨ξεμουδιάσουν¨ οι ποδοσφαιριστές, ενώ στη συνέχεια η ξανθιώτικη ομάδα θα δώσει δύο ¨διεθνή¨ φιλικά με τις κυπριακές Ν. Σαλαμίνα και ΑΕ Πάφου οι οποίες θα κάνουν μέρος της προετοιμασίας του στα Πηγάδια.
Στις αρχές Αυγούστου η Skoda Ξάνθη θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες που θα βρει στη συνέχεια απέναντι της και στο πρωτάθλημα καθώς στις 04 Αυγούστου θα αγωνιστεί με τον Πανθρακικό και τρεις ημέρες αργότερα με την Κέρκυρα η οποία επίσης θα κάνει μέρος της προετοιμασίας της στο αθλητικό κέντρο της ξανθιώτικης ΠΑΕ.
Η Δόξα Δράμας θα είναι ο 6ος αντίπαλος σε φιλικό παιχνίδι του τρέχοντος καλοκαιριού, ενώ στις 14 Αυγούστου η Ξάνθη θα δώσει το πιο δυνατό φιλικό, αυτή τη φορά εκτός έδρας με τον Π.Α.Ο.Κ.
Τα παραπάνω 7 φιλικά είναι και αυτά που ανακοινώθηκαν, όμως μία εβδομάδα πριν την προκαθορισμένη έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague, η ξανθιώτικη ομάδα θα δώσει το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι και το όνομα του αντιπάλου θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα. Πολύ πιθανόν να πρόκειται για ένα ακόμη δυνατό φιλικό, δεν αποκλείεται μάλιστα με ομάδα από την Τουρκία όπως και πέρσι που η Skoda Ξάνθη είχε φιλοξενήσει τη Μανίσασπορ από την οποία ηττήθηκε με σκορ 0-3.
Οι ημερομηνίες των φιλικών:
Παρασκευή 20/07: Skoda Ξάνθη – Ομάδα Νέων Skoda Ξάνθη
Τρίτη 24/07: Skoda Ξάνθη – Ν. Σαλαμίνα
Παρασκευή 27/07: Skoda Ξάνθη – Α.Ε. Πάφου
Σάββατο 04/08: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός
Τρίτη 07/08: Skoda Ξάνθη – Κέρκυρα
Σάββατο 11/08: Skoda Ξάνθη – Δόξα Δράμας
Τρίτη 14/08: Π.Α.Ο.Κ. – Skoda Ξάνθη
Σάββατο ή Κυριακή 18 ή 19/08: Skoda Ξάνθη – (;)  
Ξεκινάει το 2ο στάδιο της προετοιμασίας  
Μετά τις ¨χαλαρές¨ προπονήσεις των προηγούμενων ημερών και τα εργομετρικά τεστ που πέρασαν οι ποδοσφαιριστές, από αύριο η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας περνάει στο 2ο στάδιο στο οποίο θα ανεβάσει ρυθμούς και θα δουλέψει επάνω στην τακτική. Εξάλλου τα αρκετά νέα πρόσωπα στο ¨ρόστερ¨ πρέπει να εξασκηθούν επάνω στο στυλ παιχνιδιού της Skoda Ξάνθη ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.
Για το 2ο στάδιο η ξανθιώτικη ομάδα θα «απομονωθεί» στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ όπου προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες (από τις 8 Ιουλίου μέχρι τις 21 του ίδιου μήνα).
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μονές αλλά και διπλές προπονήσεις οι οποίες θα διεξάγονται είτε αρκετά νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα ώστε να μην επιβαρύνονται οι παίκτες από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Το ευχάριστο για τον προπονητή της Ξάνθης, Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών κι έτσι όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του.  
Προτεραιότητα η ολοκλήρωση των μεταγραφών  
Εν τω μεταξύ την ολοκλήρωση της μεταγραφικής ενίσχυσης θέτουν σε προτεραιότητα στη Skoda Ξάνθη, προκειμένου ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έχει όλους τους παίκτες του ρόστερ τη διάθεσή του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Είναι γνωστό ότι θα αποκτηθούν ακόμη τρεις παίκτες, ένας αριστερός οπισθοφύλακας, ένας στόπερ και ένας επιθετικός. Για την απόκτηση του φορ ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που βολιδοσκοπήθηκαν από την εγχώρια αγορά, όμως όλα δείχνουν ότι οι ιθύνοντες της Ξάνθης θα καταλήξουν σε παίκτη από το εξωτερικό. Ήδη οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Γιάννης Παπαδημητρίου έχουν ενημερώσει σχετικά το Μαρίνο Ουζουνίδη και έχουν καταλήξει σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση από το εξωτερικό. Ίσως τις επόμενες μέρες να προχωρήσει το θέμα και ο παίκτης να αφιχθεί στην Ελλάδα για τις υπογραφές.
Από εκεί και πέρα, από τον ελληνικό χώρο «παίζει» πάντα η περίπτωση του Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος αποτελεί επιλογή του Ουζουνίδη, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και εφόσον τα βρουν στο οικονομικό δεν αποκλείεται ο Αρτινός αμυντικός μέσος που έμεινε ελεύθερος από τον Π.Α.Ο.Κ. να υπογράψει στην Ξάνθη.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…